Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Veteranen H strijdend ten onder in Zuid-Spanje

De traditionele interland van Veteranen H vond dit jaar plaats in Zuid-Spanje. Daar bleken de veteranen een stuk jonger dan in Nederland.

Sinds kort zien we in de prijzenkast van Bloemendaal de beeltenis van het vrouwtje van Benalmadena. Een mooi meiske dat is binnengebracht door Veteranen H. Ons team speelt elk jaar een interland; vorig jaar wonnen we thuis met 6-1 van Lille, het jaar daarvoor verloren we daar nog met 5-1. We willen onze carrière over een jaar of vijf afsluiten tegen “iets Duits” maar zover is het nog niet.

 

Zo togen we naar Zuid-Spanje voor een weekend golf en hockey. Op zaterdag de 18 holes van Marbella Resort en op zondag acteerden we in het naprogramma van de hoofdklasse wedstrijd Benalmadena-U.D Taburiente. Het avondprogramma van het weekend was druk, divers en enerverend met een bezoek aan het kerkkoor, vele culturele exposities maar ook de verkoop van de Strijdkreet in de lokale horeca.

 

Nieuw talent

Benalmadena Heren 1 won op zondag en zal zich ook dit jaar wel weer nipt handhaven in de Spaanse hoofdklasse. Daarvoor trekken ze ieder jaar een Hollandse spits aan. Vorig jaar was dat Don Prins van Amsterdam. Hij heeft vloeiend Spaans geleerd, zijn doelpuntjes gescoord en de jeugd getraind. Nu probeert hij zijn plek weer te heroveren in de Amsterdamse hoofdmacht. Voor volgende jaren zoekt men bij voorkeur een beginnend tandarts, die al uithockeyend, dentale praktijkervaring opdoet en op termijn de praktijk overneemt van onze organisator ter plaatse, mijn vriend en tandarts Hans Kools.

 

Jonge veteranen

In Spanje speel je een wedstrijd, ga je douchen en dan naar huis. Als je 30 bent stop je. Een derde helft en veteranen hockey bestaat daar niet.Ons was beloofd dat Heren 2 (er zijn maar twee elftallen, geen dames en voor de rest alleen maar jeugd) de oudste spelers zou opstellen. We werden echter al snel door knullen van 15 met 6-0 weggetikt. Op het laatst speelden ze in de cirkel eerst nog drie keer over alvorens te scoren, u kent dat wel van de D-tjes. Op de vele foto’s zie je ons maar zelden aan de bal. We kijken vooral heel veel verbaasd in het rond. Misschien lag het ook wel aan het drukke avondprogramma.

 

Na afloop was het gezellig. Veel tapas en biertjes. Vaantjes, stickers, bekers en speeches werden uitgewisseld. De Spanjaarden beloofden hun gemiddelde leeftijd op te krikken en dan volgend jaar voor de return naar het Kopje af te reizen. Op een zonnige zondagmiddag mogen ze dan eerst worden afgedroogd door VET H (tijdelijk verjongd met wat veteranentalent uit Heren 2) waarna bitterballen en bier het kijkspel van Heren 1 veraangenamen. Dan weten ze hoe dat moet: Veteranen hockey.

 

Hans Groot – Veteranen H

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda