Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: het warme oranjegevoel

Een oranje club, oranje buren, oranje wingsleden en zelfs de natuur kleurt oranje. Maar Ronalds onderlip kleurde rood!

 

Weer een weekend van uitersten. Zaterdag een mooie herfstdag en zondag een beetje druilerig, echt weer om lekker buiten te zijn en daarna bij de haard te kruipen. Niet alleen in het weer, maar ook in de activiteiten waren er uitersten. Zaterdagmiddag waren de bewoners rondom onze club uitgenodigd voor een borrel op het clubhuis. Als nieuw bestuur wilden we graag kennismaken en horen hoe het is om naast een hockeyclub te wonen. De opkomst was goed. Er waren oudere bewoners waarvan de kinderen allang het huis uit zijn en ook jonge gezinnen waarvan de kinderen nog gaan hockeyen. Er waren bewoners die ons vertelden over vervelende dingen (niet om te zeuren, maar om te informeren) en er waren er die vertelden hoe heerlijk ze het vonden om rondom de velden te lopen en al die jeugd door de week te zien trainen. Om op een bankje te zitten en te genieten van de inzet en het enthousiasme van trainers en spelers. Veel bewoners zijn oud-lid, hebben kinderen die lid geweest zijn of hebben kleinkinderen die weer lid zijn. Als bewoner zijn zij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bij de club betrokken. En dat al jaren lang. Wat de bewoners en wij allemaal gemeen hebben is dat we Bloemendalers zijn en het ‘oranje gevoel’ hebben. Dat is me wel duidelijk geworden.

 

Oranje Wings

Na de ontvangst met de buren was het tijd voor een heel ander gezelschap. De Wings hield een bijeenkomst bij Loetje. Met meer dan 50 man en een paar leuke en gezellige dames, hebben we daar in een warm (maar tegenwoordig niet meer rokerig zaaltje) een paar uur met elkaar geborreld, gelachen en gesproken over dat wat ons allen bindt: Bloemendaal. Wings is een groep van voornamelijk mannen die er een leuk bedrag voor over hebben om bij Bloemendaal betrokken te zijn. Een groot aantal Heren 1 spelers was aanwezig en ze mengden zich gemakkelijk met alle ‘zakenmannen’.   Tim en Teun werden nog even ondervraagd over het Nederlands, over trainingen en trainers, over de Olympische spelen en over wat er nog beter kan bij Bloemendaal. Het was weer een goede Wingsavond waar weer nieuwe contacten gelegd zijn, waar bijgepraat is en waar het ‘oranje gevoel’ weer helemaal aanwezig was. Wie er nu niet bij waren, waren de Damus 1. Die zijn er de volgende keer zeker bij, met sieraden en in handdoeken. Dat wordt een avond om naar uit te kijken.

 

Oranje sponsors

Zondag een dubbel met een ontvangst van sponsoren en andere gasten. Daarvoor nog even langs de velden gelopen en genoten van de natuur rond en op de velden. Op veld 3 speelde Damus Veteranen E hun spelletje in vale wijde shirts met knoopjes. Volgens mij kan je in de ‘kleedkamer’ toch mooie oranje shirts kopen van een prachtig stofje en een leuk merk. Dat maakt misschien nog meer indruk, niet alleen op de tegenstander. Daarna langs het bos en het weiland weer terug naar veld 1. Wat ligt het er allemaal mooi. Dat vond ook de wethouder die was uitgenodigd om de wedstrijden te komen bekijken. De wethouder heeft natuur in haar portefeuille en met haar heb ik uitgebreid gesproken over de balans tussen natuur en sport op Bloemendaal. We zijn een hockeyclub met sportieve en kwalitatieve ambities op een prachtig plekje in de natuur. Dat kan ook heel goed samen gaan.

 

Rode onderlip

Op veld 1 speelde Damus 1 gelijk en won Heren 1 voor de derde keer op rij met 5-1. Het was weer genieten bij beide wedstrijden, spannend bij de dames, en adembenemend mooi hockey bij de heren. Iedereen tevreden. Ongelukkig was Ronald Brouwer die vlak voor de wedstrijd tegen een stick aanliep en daarbij ondanks een bitje toch een tand verloor en zijn onderlip scheurde. Na de wedstrijd was hij weer terug op Bloemendaal. De komende dagen zal hij, zo vrees ik, veel tijd bij de orthodontist doorbrengen. Heel veel sterkte!

Op woensdag speelden er twee Engelse jongens teams op Bloemendaal. Zij wilden dolgraag op en tegen Bloemendaal spelen omdat ze op de televisie de EHL wedstrijden zien en daardoor ook weten hoe goed en mooi Bloemendaal hockeyt. Dan realiseer je je weer dat we met zijn allen toch wel een hele bijzondere club zijn.

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda