Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: Clinics van H1 en D1 voor ABCD jeugd

Volgende week geven H1 en D1 clinics. De eerste herfstkampioenen en JD3 die 22x scoorden.

Na komend weekend zit de competitie erop. Sommige teams zullen echter in het weekend van 21 okt een beslissingswedstrijd moeten spelen.

Deze week verlopen de trainingen volgens het normale schema, maar het trainingsschema van volgende week anders zal er anders uitzien. Dit komt doordat er voor de ABCD clinics georganiseerd worden. Bij de clinics zullen onze sterren van Heren 1 en Dames 1 de oefeningen begeleiden! Super dat ze dit willen doen! Zorg dat je 15 minuten van te voren aanwezig bent!

 

Het schema van volgende week zal er als volgt uit zien:

Ma15 okt /din 16 okt alle trainingen gewoon volgens schema.

Woe 17 okt E, F en Musjes trainingen volgens schema.

16.30-18.00 D clinic voor alle D-teams

18.15-19.45 AB clinic voor alle A en B-teams door Heren 1

Do 18 okt.17.15-18.45 uur C Clinic door Dames 1.

Alle ABCD trainingen vervallen.

 

Vrij19 oktober geen training tenzij anders is afgesproken.

 

In de week van 22 oktober is het herfstvakantie dus geen training. tenzij anders is afgesproken met de trainer.

 

De keeper

Af en toe wil ik in mijn column wat extra aandacht aan een specifiek onderwerp. Deze week is dat: de keeper!

De keeper is misschien wel de belangrijkste speler in het veld, die vaak het minste aandacht krijgt! Natuurlijk is het stoppen van ballen zijn of haar allerbelangrijkste taak, toch zijn er te veel trainers en coaches die soms denken dat het hun enige taak is!

Een goede keeper zorgt ervoor dat hij helemaal niks te doen krijgt! De coachende taak is misschien wel de belangrijkste taak! Voorkomen is altijd beter dan genezen.

De keeper heeft het beste overzicht en is continu bezig met het neerzetten van zijn verdedigers. Eigenlijk kan hij/zij 70 minuten "man en bal zien” roepen. Eerder heb ik al eens uitgelegd dat een verdediger in een platte driehoek moet staan, zodat hij zijn/haar man kan zien en de bal! Vaak zijn verdedigers te veel gericht op de bal en raken zo hun spits volledig uit het oog!

Waar een keeper zich nog meer in kan onderscheiden, is het weggeven van rebounds. Het stoppen is één, maar er tevens voor zorgen dat de tegenstander niet onmiddellijk weer een kans krijgt, is bijna net zo belangrijk!

De druk op een keeper erg hoog en kan hij/zij zich geen enkele fout veroorloven. Zet de komende week je keeper eens in het zonnetje, hij/zij verdient dat!! Elke vrijdag worden de keepers in het zonnetje gezet door keeperscoördinator Feiko Keiholz en zijn manschappen!

 

Eerste herfstkampioenen en 22 keer scoren!

JA1 speelde thuis tegen QuiVive en won overtuigend met 7-1. De mannen zijn inmiddels verzekerd van de 2e plaats. Mocht JA1 zaterdag met een enorme uitslag van Pinoké winnen dan zou de 1e plaats nog haalbaar zijn. JA2 staat op de 1e plaats na een 6-1 overwinning op Mijdrecht! JA3 speelde met 1-1 gelijk tegen koploper Hurley en staat zelf nu op de 2e plaats. JA4 zit in een poule van 5 teams. De voorcompetitie zit er voor hun op. Hopelijk komen er spannendere wedstrijden na de herindeling! JB1haalde een hele belangrijke overwinning binnen. Het veel geplaagde team van Vincent de Vos was met 3-2 te sterk voor HBS, de oude club voor Vincent. Door deze overwinning is er komend weekend nog van alles mogelijk! JB2 boekte de eerste overwinning van het seizoen door met 3-1 van de Reigers te winnen! JB3 haalde hun eerste puntje. Dit gebeurde heel verrassend tegen de nr. 2 Overbos! JB4 deed het ook al goed, want zij versloegen met 4-2 koploper Amsterdam en ze staan nu zelf 2e! JB5 kon niet na blijven in de goede resultaten van de JB lijn, want er werd met 4-3 gewonnen van Hoorn. JC1 had zaterdag een superdag. Door een snel goal van Bouke kwamen de mannen op 1-0 voorsprong. Ze wonnen uiteindelijk met 4-0 van de koploper. De nummer 2 de Reigers speelden verrassend gelijk, waardoor de mannen nu de ranglijst aanvoeren! JC2 walst door de competitie heen. Dit keer werd er door de ploeg van Koen Vorst met 7-1 van Xenios gewonnen. JC3 heeft helaas nog geen punten gepakt. Dit weekend waren ze er wel dichtbij, want er werd maar met 5-3 verloren van Hisalis. Door een 5-1 overwinning staat JC4 stevig op de 4eplaats! Bij JC5 was de beginstand ook tevens de eindstand tegen Hoorn. Ook JC6 deed het goed, want zij pakte hun 1e overwinning. HBS werd met 4-3 verslagen. Voor JD1 stond de topper tegen Hoorn op het programma. Een echt leuke en vriendelijke wedstrijd werd het niet, maar er werd wel knap met 7-3 gewonnen. JD2 heeft tot nu toe nog geen tegenstand gehad, maar komend weekend wacht Alliance en die hebben ook alles gewonnen! Succes zaterdag. JD3 is veel te laag ingedeeld, want dit keer werd er maar liefst 22x gescoord. JD4 is herfstkampioen geworden door een 8-0 overwinning op Uitgeest. Gefeliciteerd mannen! JD5 haalde ook nog ff flink uit met 17-1 tegen de Strawberries.

 

Ook de meisjes deden het goed

MA1 is verzekerd van de 2e plaats na een knappe 2-1 overwinning op Alliance. Lusanne zorgde er steeds voor dat de meiden op voorsprong kwamen. Komend weekend moet thuis gewonnen van Pinoké om eventueel 1ete worden! MA2 walste met 6-0 over Zandvoort heen. MA3 heeft helaas nog geen puntje gepakt, maar zaterdag kwamen ze wel dichtbij, want er werd maar met 3-1 verloren van Amsterdam. MA4 is ook nog puntloos, maar komend weekend zijn er kansen, want dan spelen ze tegen HBS en die hebben ook nog geen punten. Succes meiden! MB1 kwam heel goed uit de startblokken, want binnen 10 min stonden de meiden al met 2-0 voor tegen Qui Vive. De meiden worden nu knap 2ein de competitie en gaan over 2 weken een beslissingswedstrijd voor het landelijk spelen. MB2 speelde tegen medekoploper Amsterdam. Het was heel spannend, maar uiteindelijk moesten de meiden genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Onze dames staan op basis van het doelsaldo wel op de 1e plaats!

Ook MB3 speelde met 1-1 gelijk. Zij speelden tegen Castricum en blijven door dit resultaat knap 2e. MB4 verloor helaas met 5-2 van Hurley. MB5 haalde knap uit met een zevenklapper. Er werd met 7-3 gewonnen van Westerpark. MB6 haalde een heel knap punten tegen de nr. 2 Hoorn!! Dit was tevens hun eerste puntje! MC1 blijft onverstoorbaar doorgaan, want er werd maar liefst met 6-1 gewonnen van Rood-Wit. Een punt tegen de nummer laatst volgende week is genoeg voor het kampioenschap!

MC2 blijft koploper, maar bleef wel verrassend steken op een 1-1 gelijkspel tegen HIC. MC3 had helemaal niks in te brengen tegen de koploper Mijdrecht. Dit weekend wacht echter Haarlem en daar zouden misschien wel de eerste punten gepakt kunnen gaan worden! MC4 ging in de 1e helft nog redelijk gelijk op tegen AMVJ. Helaas werd er uiteindelijk met 4-0 verloren.

MC5 haalde verrassend met 6-1 uit tegen Amsterdam! MC6 pakte hun 1eoverwinning en deed dat overtuigend, want het werd namelijk 8-0 tegen Hisalis. MC7 voert de ranglijst aan na een 2-1 overwinning op FIT! MD1 staat op een stevige 2e plaats na een 6-1 overwinning op Saxenburg. MD2 pakte een puntje door met 1-1 gelijk te spelen tegen Pinoké. MD3, MD4 en MD7 moesten allen helaas hun meerdere erkennen in hun tegenstander. MD5 was maar liefst met 8-0 te sterk voor medekoploper Ijburg mede door weer flink wat goals van Juul.

 

Succes komende zaterdag.

 

Jorge Nolte

 

 

 

 

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda