Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 22 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
16:40 Uit H35B HC Athena H35A
SCHC- HC Bloemendaal

Ook mindere wedstrijden moeten gewonnen worden. Het was niet de mooiste overwinning, maar voelt toch erg lekker! Het begon allemaal met een speciale verzameldag. Niet alleen de spelers waren uitgenodigd bij de fam. Kessing, maar ook ouders. Wat een drukke maar o zo gezellige lunch maakte. Naast de ouders waren Karel en Irene van de partij. Goed om jullie weer een keer bij “jullie team” te zien! De prachtige tuin met vijver zorgde voor veel vermaak bij de kinderen. Vooral de schildpad trok de aandacht.

Toen op weg naar SCHC voor de wedstrijd. Het was spannend. En na een openingsfase die duidelijk voor ons was kwamen de eerste grote kansen toch voor SCHC. Rodrigo haalde de eerste corner nog weergaloos van de lijn, maar aan op tweede corner hadden wij geen antwoord. Weusthof maakte de 1-0. Het spel bleef maar op en neer gaan, doordat beide teams niet geheel goed met het balbezit om ging. Uit onze eerste corner sloeg Wouter de bal hard langs het hoofd van de keeper, 1-1! Met deze stand gingen wij ook de rust in.

Na rust eigenlijk geen ander spelbeeld dan de eerste helft. Het bleef op en neer gaan, weinig controle in balbezit, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Uit de tweede corner van Bloemendaal viel de 1-2. Ik pushte de bal tussen de keeper en lijnstopper door. Maar we waren er nog niet. Van de Peppel maakte uit zijn tweede kans de gelijkmaker,2-2! Wat ook de stand bleek te zijn na het laatste fluitsignaal. We hadden alleen nog wel een corner toegewezen gekregen vlak voor dat fluitsignaal. Nadat vijf minuten voor tijd twee spelers van SCHC in dezelfde actie geel hadden gehad, bleven wij maar aandringen. Jamie schoot de bal de nog hard in vlak voor tijd, maar deze werd schitterend gered. We hadden dus nog een kans om de wedstrijd winnend af te sluiten. Gelukkig pushte ik de bal het net in en konden we opgelucht adem halen! Een zwaar bevochten 2-3 overwinning.

Aanstaande donderdag spelen we thuis tegen Amsterdam. Hopelijk zien we jullie allemaal langs de lijn.

Namens Heren 1,
Olmer Meijer

 

Bloemendaal wint ná het laatste fluitje - uit het Haarlems Dagblad :


12 oktober 2008-BILTHOVEN -  De hockeyers van Bloemendaal zullen het een fijne regel vinden dat een strafcorner altijd genomen moet worden, ook al heeft de scheidsrechter al gefloten voor het einde van de wedstrijd. Op die manier kon de landskampioen winnen van SCHC (2-3). ,,Ja, dat voelt lekker", glunderde matchwinner Olmer Meijer na afloop van het tumultueuze duel tegen de Bilthovense ploeg. Hij was de man die zijn team met een rake sleeppush de overwinning bracht. Dat gebeurde na een hectische fase, ingeluid door de gelijkmaker van SCHC-speler Robbert van de Peppel. Bloemendaal gooide alles op de aanval en SCHC wilde graag een remise. Veel meer viel er ook niet te halen; het team speelde met negen man nadat Albert Sala en Eric Bouwens wegens fysieke overtredingen met geel van het veld waren gestuurd. En, als klap op de vuurpijl, blonken de scheidsrechters niet uit in beslissingskracht. Wat weer goed was voor een hoop onrust en discussies over en weer. Het maakte het optreden van Bloemendaal al met al niet sterker. En dat onder toeziend oog van bondscoach Michel van den Heuvel. ,,Maar ik denk niet dat ons spel rommelig was door die scheidsrechters'', aldus Meijer. ,,Dat lag toch echt aan ons spel dat niet zo flitsend was als wij de afgelopen weken hebben laten zien. Onze counter kwam er vandaag niet zo goed uit. Misschien ook omdat SCHC wat meer naar achteren speelde.''

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda