Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Weekbericht van de TD. Jorge Nolte: Scheidsrechter is geen Sinterklaas.
Sinterklaas is weer in het land.

Volgens sommige tegenstanders lopen er het hele jaar Sinterklazen op Bloemendaal rond. Daar bedoelen ze dan de scheidsrechters mee. De neutrale wedstrijdbegeleiders zouden wat te gekleurd fluiten of strafcorners zouden te makkelijk gegeven worden. Natuurlijk zijn scheidsrechters ook mensen en zullen zij ook fouten maken, zoals alle spelers in het veld dat ook doen en coaches ook genoeg verkeerde beslissingen nemen. Belangrijk is dat ze het in eer geval naar eer en geweten doen. Zo ook de scheidsrechters op andere clubs die door ons als "Goed Heiligman” worden aangezien! We zullen de scheidsrechter altijd met respect moeten behandelen! Tevens heeft de scheidsrechter altijd gelijk, ook al heeft hij geen gelijk!! Uit eigen ervaring weet ook ik dat het soms lastig is, als je het sterk oneens bent met de scheidsrechter. Ook ik was van mening dat bv zondag de scheidsrechter sommige corners wel heel makkelijk gaf. Je schiet er alleen niks mee op om dat op een negatieve manier te uiten. Het enige dat wij als club wel kunnen doen is proberen om ons fluitcorps naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Daar hebben we ook jonge nieuwe scheidsrechters voor nodig. Mensen zoals bv een Hannah de Regt, die regelmatig wil fluiten en zo vanzelf naar een hoger niveau groeien ( Regel 5 in de 14 regels van Teun " ontwikkel je zelf als Scheidsrechter”). Daarnaast is fluiten ook gewoon leuk en zoals regel 13 aangeeft  "Fluiten hoort erbij”!

 
Evaluatieformulieren

Deze week zullen via de groepsmoeders de evaluatieformulieren digitaal verstuurd worden. De vraag aan alle trainers en coaches om deze zorgvuldig in te vullen. Op 6 december zullen wij de formulieren bespreken met de trainer en de coach erbij. Aan de hand hiervan hopen wij een goed beeld te krijgen van alle kinderen.

 
Hoe het op de velden verliep

MA1 had in het begin nog flink wat moeite met HGC. De dames kwamen wel op een 1-0 voorsprong door een goal van Meinske, die zondag ook haar officiële debuut maakte bij Dames 1! HGC kwam terug tot 1-1, maar de 2e helft was voor onze meiden waardoor het 3-1 werd. MA3 kwam ruim voor de wedstrijd bij elkaar. Ze hadden gevraagd of ik een wedstrijdbespreking kon houden. Aandachtig werd er geluisterd en daarnaast zorgde Ewout voor de coaching tijdens de 1e helft. Uiteindelijk pakte de meiden hun 1e puntje!!! MB1 was in hun 1e wedstrijd in de super B oppermachtig tegen HBS. Er werd maar liefst met 8-0 gewonnen. MB3 boekte hun 1e overwinning door Alkmaar met 2-1 te verslaan. MB5 blijft het goed doen, want de Terriërs werden met 6-2 verslagen! MC1 kwam er in de 1e helft niet aan te pas tegen Pinoké. Het stond echter nog maar 1-0. In de 2e helft ging Pinoké nog steeds slordig met zijn kansen om. Op het laatst kregen onze meiden een corner en die werd er door Bodine vakkundig ingeslagen en werd het dus uiteindelijk 1-1. MC2 moest de koeien van het veld verdrijven (om in hun termen te praten) op HBS om zo daar te kunnen spelen op gras. Dat was wel succesvol, want er werd met 3-1 gewonnen. MC3 speelde een leuke spannende wedstrijd tegen Myra. Kika maakte echter aan alle onzekerheid een einde en scoorde de 4-2 en dat was tevens de eindstand. MC5 won maar liefst met 5-2 van HBS en staat daardoor op een mooie 2e plaats! MD1 speelde tegen Alliance. Een aantal weken geleden werd daar nog kansloos van verloren. Dit keer hadden onze dames minimaal een punt verdiend, maar er werd helaas nipt met 2-1 verloren. Goed om te zien dat jullie zo groeien meiden! MD2 boekte een mooie 4-1 overwinning op Amsterdam. MD3 stond tegen het veel sterkere Pinoké maar met 1-0 achter bij de rust. Dit kwam door fantastisch keeperswerk van Jasmijn, die zelfs een strafbal stopte. Helaas boden onze meiden in de 2e helft wat minder weerwerk, maar ze hebben wel goed gevochten. MD4 was met 5-1 te sterk voor Xenios. MD5 verloor nipt de topper met Overbos met 3-2. MD6 won overtuigend met 5-2 van Westerpark. MD7 is nog steeds ongeslagen. Dit keer werd het 1-1 tegen de Kikkers.

 

JA1 miste maar liefst 4 spelers. Peke en Alex kwamen de mannen versterken. Tegen de koploper Union waren de verwachtingen laag gespannen, maar er werd wel een super prestatie geleverd, want er werd met 1-0 gewonnen. Gefeliciteerd mannen! JA3 gaf hun prestatie van vorige week een goed gevolg, want er werd met 2-1 gewonnen van Alliance. JB1 hield het heel lang spannend tegen Leiden. Uiteindelijk gingen onze mannen toch door de knieën en verloren met 4-1. JB2 blijft ongeslagen, want dit keer werd er met 4-1 gewonnen van Purmerend. JB5 ging met de 3 punten aan de haal door met 3-1 van de Reigers te winnen.  JC1 had nog een appeltje te schillen met de Reigers. Onze mannen speelde een hele goede wedstrijd, maar helaas is dit niet altijd een garantie voor succes, want de Reigers trokken met 2-1 aan het langste eind. JC3 pakte hun 1e overwinning door met 6-1 van de Kraaien te winnen. JC6 boekte een verrassende overwinning door de koploper Haarlem met 4-0 te verslaan! Dit was tevens hun 1e overwinning. JD1 boekte een fantastische overwinning door met 4-2 van Pinoké D1 te winnen. Dit was tevens de 1e overwinning van een 1e lijns team op Pinoké dit jaar. Gefeliciteerd mannen! JD2 had eindelijk een echte wedstrijd. Tegen Alliance moesten de mannen knokken voor de punten! Uiteindelijk werd het een 3-3 gelijkspel, maar onze mannen zijn nog steeds wel de koploper! JD3 werd deze week een poule omhoog geplaatst. Meteen waren de mannen maar liefst met 7-2 te sterk voor koploper Zandvoort. Knap hoor mannen! JD4 deelde de punten met VVV, want het werd 2-2. JD5 speelde ook gelijk, maar de 3-3 tegen Ijburg betekende wel hun 1e puntje!!

 

Tot op de velden!

 

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
 
Agenda