Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 22 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
16:40 Uit H35B HC Athena H35A
Oranje Zwart- HC Bloemendaal

In de 2 weken dat:
Swen Kramer 11de werd bij de wereldbeker, de heren van Goldman Sachs hun jaarlijkse bonus van 50 miljoen bonus een jaartje vrijwillig overslaan, spits-, sneeuw-, krediet-, boven nul en sms-alarmen werden afgegeven, Els van Breda Vriesman niet herkozen is, de DNA douche is geintroduceerd voor winkeldieven en vreemdgangers, de Donorshow een Emmy heeft gekregen, Paddo’s verboden zijn, Het Nederlands Elftal over 2 maanden naar India gaat om een toernooi te spelen, het badpak van Pamela Anderson gekocht is door wanhopige Fierljepper, Raemon Sluiter weer gaat tennissen en hierbij gesteund wordt door Fatima, dat Fatima weer gaat zingen en......, de horecaprijzen met 40% gestegen zijn de afgelopen jaren en de contributieverhogingen goedgekeurd zijn, mochten de Muschen aantreden tegen 040.

Vorige week werd de wedstrijd van de Musschen tegen de Gazellen terecht afgelast ivm hevige sneeuwval op het kopje. Een gezellige middag met erwtensoep, bitterballen en klinkende bierglazen was het gevolg.
 
Deze week stonden er 2 mooie wedstrijden op het programma voor Bloemendaal, eerst de algemene ledenvergadering en daarna de wedstrijd tegen de heren van OZ.

Tijdens de ledenvergadering werd Irene Kuiper benoemd tot Lid van Verdienste. Zij fungeerde jarenlang als Fysio van Dames 1 en Heren 1, Speelde zelf in de Bloemendaalse topjeugd, waarna  Dames 1 volgde. Dat mondde uit in een verkiezing voor Jong Oranje. Een terecht gebaar van de huidige- en oudleden om haar met een luid applaus te benoemen en te bedanken voor haar  onvoorwaardelijke inzet voor de Bloemendaal BMHC alsmede HC.
Diedirik Korthals Altes werd ook tot lid van verdienste benoemd. Hij was 32 jaar lid van de elftalcommissie!

Vervolgens werd op de ledenvergadering de aangepaste contributieverhoging goedgekeurd dmv een oorverdovend applaus. Leden&Bestuur: Chapeau!
De volgende ochtend wakker geworden lees ik de kranten, gossips, teletekst en hoor en zie ik verschillende andere media dat de leden Bloemendaal de club van het Faillisement hebben gered dmv het akkoord gaan met deze, bij elke verening aan de orde zijnde, normale periodieke verhoging.
Helaas, maar waar, ik noem dit scorebord journalistiek.
Wie de echte clubredders  zijn in mijn ogen, gefilosofeerd zoals de media dat ook doet, zal ik u zeggen:
Doordat de scheidsrechters de wedstrijd Bloemendaal H1-HGC1 hebben afgelast is er een inhaal wedstrijd ontstaan. Dit betekent een extra speeldag dus een extra baromzet voor de vereniging. Oftewel de scheidsrechters alsmede HGC H1, nogmaals geredeneerd uit ogen van de media, zijn de verenigingsredders van de plaatselijke HC!

De wedstrijd van H1 tegen OZ is natuurlijk een echte kraker. De Eindhovense mannen zijn sinds jaren weereens te vinden in de bovenste regionen van Neerlands Hoofdklasse. Als hof leverancier van het Nederlands Elftal begonnen zij zondag tegen de huidige koploper. Het verschil bedroeg 4 punten in het voordeel van de Muschen.
Het veld lag er goed bij en de kou was snerpend. In een gelijk opgaande eerste helft wist OZ hun kansen wel te benutten. Met een 2-0 voorsprong werd er zalig van warme thee genoten. Na rust Scoorde Tim bij broer Mark die uiteindelijk samen met de 2 lijnverdedigers van OZ een onneembare vesting bleken te zijn voor het aanvallende Bloemendaal. In de laatse minuut scoorde de jonge Minck vd Weerden via de binnenkant van de paal een rebound van zijn eigen strafcorner en gaf ons zo een lesje effectifiteit.
Thuis gekomen zette ik mijn DVD recorder aan om de opgenomen wedstrijd(deels live) uitgezonden nogeens terug te kijken.
In de slomo nogeens goed teruggekeken of er echt niemand van het publiek zwaar gewond is geraakt door een nieuwe stijl van Eindhovens-uitverdedigen. Maar gelukkig, geen kleine kinderen geraakt en wonder boven wonder ook geen wat oudere mensen met een iets minder goed gevoel voor snelle reactie.

Nu de Hoofdklasse CV is opgericht wordt oa. de verdeling van de TV-rechten rechtgetrokken. Het mooie daarvan is dat alle seconden dat sponsoren in beeld komen daarvoor een bepaalde vergoeding kunnen gaan krijgen. Zo wordt hockey/sportsponsoring lucratief. Wat weer positief is voor de (lees: je eigen) hockeyclub.
Aangezien we anno 2008 niet meer leven in het “stomme TVtijdperk’’, lijkt het mij handig als publiek zijnde er eens over na te gaan denken wat te roepen tegen spelers en coaches als er een microfoon bij je in de buurt staat! Ik heb(samen met nog 363.000 live-kijkers (www.kijkonderzoek.nl) ) werkelijk waar teksten gehoord van achter de Bloemendaal Dug-Out rechtsstreeks in de microfoon van de NOS alsmede richting staf en spelers van Bloemendaal die absoluut echt niet door de beugel kunnen.
Woorden als Oelewapper, Punaisepoetser en Schavuit kwamen helaas niet in dit vocabulair voor.
Laten wij er alsjeblieft allemaal voor zorgen dat scheidsrechters bij onze sport niet de bal oppakken en een tussentijdse pauze ingelasten voor spreekkoren en scheldpartijen en dat we hockey zo laten weergeven op de vaderlandse televisie zoals het hoort: Weldenkende mensen die het gezellig vinden om een biertje te drinken, te netwerken en naar topsport(ers) te kijken.

Resume:
Bloemendaal had meer kansen en strafcorners, OZ maakt meer goals, dus OZ wint terecht: Scorebord-Journalistiek..?

Volgende week de eerste return wedstrijd van dit seizoen tegen de Steenbocken. De koploper tegen de hekkensluiter, maar dat zegt in de sport niet zoveel.
Wel zal er tijdens en na de wedstrijd een gezellig feestje zijn, gehouden door Heeren V, wederom met Senior Garza en DJ Docherty..!

Een fijne sinterklaasavond toegewenst en tot volgende week
MVG


Bloemendaal geklopt op agressie - Uit het Haarlems Dagblad:

EINDHOVEN - 30 november 2008 -,,Bloemendaal kan nog wat leren van de agressie waarmee de hockeyers van Oranje Zwart ten strijde trekken'', stelde Bloemendaler Jamie Dwyer na afloop van het met 3-1 verloren duel.Dwyer speelde zondag een belangrijke rol bij de Bloemendalers. Dat terwijl hij terug verlangt naar het niveau dat hij deze zomer nog haalde, zegt hij zelf. Want Dwyer is moe. Nog een duel en dan gaat hij naar zijn moederland. Drie weken op het strand liggen. Zondag zat het hem ook niet echt mee. Hij raakte de paal, zag een inzet van de lijn gehaald worden, hij probeerde het zelfs met een snoepduik. Geen geluk. ,,Oranje Zwart speelde erg goed", stelde Dwyer. ,,Die spelers wonnen veel duels. Dat is iets wat we moeten leren. Meer agressie leggen in de duels dus." Wat dat betreft was het duel tegen OZ, net als de verloren topper tegen Amsterdam, een goede les. ,,We zullen meer aandacht moeten hebben voor de details", zegt Dwyer die zich troost met de gedachte dat slechts één duel hem scheidt van de winterstop.

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda