Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: tijdelijk trainingsschema en goed gedrag langs de lijn

Op 4 februari gaat er weer op het veld getraind worden. Maar vanwege de vervanging van KG2 geldt tijdelijk een ander schema. Dat wordt een deer dagen bekend gemaakt.

De afgelopen weken was Nederland in de ban van sneeuw en ijs. Vandaar dat het hockeyseizoen zich traditioneel naar binnen heeft verplaatst. Sinds begin december is er bijna door de hele jeugd gezaalhockeyd.

Twee teams hadden afgelopen weekend zelfs kans om richting de landskampioenschappen te gaan. JA1 moest aantreden tegen Hurley en Amsterdam. Tegen Hurley werd gelijkgespeeld, dus er moest gewonnen worden. Door een schitterende cornervariant leek het hier ook lange tijd op, maar helaas moesten onze mannen op het laatst hun meerdere erkennen in Amsterdam. Jammer mannen, maar goed gestreden.

Ook MD1 stond op de Districtskampioenschappen. Helaas werd en in de halve finale verloren van Hurley. In een spannende wedstrijd om het brons was Alliance de tegenstander. Na 40 minuten stond het gelijk en moesten strafballen de beslissing geven. Door rake strafballen van Britt en Lilli en goed keeperswerk van Hannah hebben de meiden de 3e plek veroverd. Gefeliciteerd meiden!


Goed gedrag ook langs het hockeyveld

In december was de hele Nederlandse sportwereld in rep en roer, nadat er een grensrechter bij na een voetbalwedstrijd was overleden. Nu zal iedereen denken dat zal bij hockey niet zo’n vaart lopen, echter ik wil er vooral op wijzen dat het respect voor de scheidsrechter door kinderen en ouders ook bij het hockey voor verbetering vatbaar is.

Het is dan ook een mooi streven om in de tweede seizoenshelft daar op te gaan letten en de negatieve spiraal in het hockey om te keren. Ik zal daar zelf op de zaterdagen op gaan letten en mensen er op aanspreken, indien ze in mijn ogen te veel meeleven langs de kant of binnen de lijnen de scheidsrechters onheus bejegenen. Ook coaches hebben daar natuurlijk een belangrijke voorbeeldfunctie! Aan hun de taak om het goede voorbeeld te geven.


Twee watervelden

Een paar weken geleden is de schop in veld 2 gezet. Fantastisch dat we nu de 1e club in Kennemerland zijn, die over twee watervelden zal gaan beschikken. Hopelijk blijft de vrieskou uit, zodat het veld afgemaakt kan worden. Dat zal echter nog wel een paar weken in beslag nemen.

Komende week starten echter de trainingen al. Voor de weken van 4 feb en 11 feb zal een alternatief trainingsschema gelden. Deze zal woensdag bekend gemaakt worden. Er zullen dan verschuivingen van tijden en dagen zijn, aangezien we vanaf 16.45 uur maar een veld beschikbaar hebben. Houdt het nieuwe schema dus in de gaten deze week.

In de week van 18 feb zal er niet getraind worden vanwege de vakantie. In de week van 25 feb zal er een nieuw trainingsschema ingaan als veld 2 dan beschikbaar is. Er zullen dan ook wijzigingen zijn ten opzichte van het oude schema van voor de winter. Dit komt door het nieuwe veld en het feit dat het steeds langer licht zal worden. Dit schema zal voor de vakantie bekend gemaakt worden.


Fittnes bij Achmea en Barbara

De afgelopen maand heeft de hele ABCD jeugd kunnen trainen in het Achmea Health Center. Ik denk dat we kunnen spreken van een absoluut succes. Ik wil heel graag Barbara Diepeveen en Romany Robbemond bedanken dat ze dit voor ons mogelijk hebben gemaakt!

Heel veel succes dit weekend in de zaal of op het veld. Kinderen die niet in actie hoeven te komen, geniet van je vrije weekend.

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda