Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: het wordt een lang seizoen!

De 2e helft van de competitie zit eigenlijk een beetje bizar in elkaar. Afgelopen zaterdagen starten de A1, B1 en C1 pas met de competitie, terwijl de rest al twee weken bezig is.

Daarnaast valt er het weekend van Pasen en Pinksteren in en hebben we nog een extra lange mei vakantie. Normaliter is de D half april uitgehockeyd, maar ook zij gaan nu zelfs door tot 1 juni! Ik denk dat de tennisclubs erg blij zullen worden van zo’n versplinterde hockeycompetitie die de afgelopen jaren alleen maar langer is geworden! Maar ja als je naar het weer van de afgelopen maanden kijkt, vraag jij jezelf af of we in december niet wat langer buiten moeten hockeyen en dat we van jan-mrt maar de zaal in zouden moeten!


Opmerkelijke zaken

Nu iedereen weer lekker begonnen is buiten vallen er toch weer een aantal zaken op:

# Nog steeds is heel Bloemendaal dol op flatsen! Raar want ik had gehoopt dat het zaalhockey daar een positieve bijdrage aan had geleverd! Het duurt te lang, de bal ligt lang vrij en de tegenstander weet precies wanneer je de bal gaat spelen. Beperk deze pass dus alleen tot de achterhoede en dan ook alleen als er geen druk is van de tegenstander.

# Bij veld 3 zijn de coaches en ouders niet van elkaar te onderscheiden. Het is super leuk dat het zo gezellig is tussen de dugouts, maar ik wil alle ouders vriendelijk verzoeken om aan de overkant te gaan staan, zodat de coaches zichtbaar en hoorbaar zijn op veld 3!

# Let er op dat de afmetingen van de lijnen en de goals kloppen bij de E wedstrijden. Indien er bij een E wedstrijd niet van een echt goal gebruik gemaakt wordt, zorg ervoor dat het goal dan wel net zo groot is als een echt goal! Meestal worden ze wel tot een meter kleiner gemaakt. Bij een 8tal wedstrijd zaterdag waar geen cirkel gemaakt was, zag ik ook een 8m lijn ipv een 15m lijn!

# De opkomst van de trainingen is bij sommige teams er slecht! Het is langer licht, dus we hebben meer trainingsuren. De trainers staan er niet voor niets, dus kom allemaal trainen!!

Volgende week woensdag 27 maart is er een ABCD coachavond. Deze is van 2030-2200 uur en wordt verzorgd door Ralph Steegman en Ewout Pahud de Mortagnes. Het thema is uitverdedigen en spelbegrip! Alle coaches zijn van harte uitgenodigd!

Afgelopen weekend

JA1 startte heel stroef. Na enkele minuten stonden de mannen 1-0 achter. In de 1e helft werd het echter wel al gelijk, maar verder kwamen onze mannen niet. We moesten tot diep in de 2ehelft wachten toen Jeroen en Pepijn de eindstand op 3-1 brachten. JA2 boekte een fantastische 7-2 overwinning op de Strawberries! JA3 verloor maar nipt met 4-3 van de koploper Saxenburg. JA4 moest ook tegen de koploper nl Rood-Wit. Deze werd heel knap met ruim verschil verslagen.

Het werd maar liefst 8-3! En het begint eentonig te worden maar ook JB1 speelde tegen de nr 1 van de Ranglijst. De mannen van Vincent de Vos zorgde voor een flinke verassing, want er werd heel knap met 1-1 gelijk gespeeld. JB2 liet 2 dure punten liggen door met 2-2 gelijk te spelen tegen Mijdrecht. JB3 kwam helaas net iets tekort om een punt van de Terriërs te ontfutselen.

JB4 is helaas wat te hoog ingedeeld. Dit zorgt ervoor dat er helaas te weinig spanning in de wedstrijden is. Kop op mannen! JB5 leverde de prestatie van de dag. Tegen de nr 2 werd maar liefst met 9-1 gewonnen! Goede gedaan mannen.

C-teams

JC1 bood goed tegenstand tegen de lijstaanvoerder Rotterdam. Het piepjonge team van Warner vd Vegt was uiteindelijk helaas niet opgewassen tegen de reuzen uit Rotterdam en verloor met 4-0. Complimenten waren er nog wel voor de keeper Bengt, want die had een paar schitterende reddingen! JC2 verloor met 5-1 van Hurley C1 en dat was zeker geen schande. Het goal dat gemaakt werd door Lucas was trouwens van ongekende schoonheid! JC3 dolf in de topper met Pinoké met 5-2 het onderspit. Ook JC4 moest hun meerdere erkennen in hun tegenstander. Haarlem was met 6-2 te sterk. JC5 nam in een spannende wedstrijd de 3 punten mee naar huis, na een 3-2 overwinning op Bennebroek. JC6 hoefde zaterdag niet in actie te komen.


Jongens D

JD1 blijft het goed doen. Amsterdam werd met 3-1 aan de kant gezet en daardoor blijven onze mannen de ranglijst aanvoeren. In dezelfde poule was JD2 niet opgewassen tegen de Reigers en verloren met 7-2. JD3 pakte 3 mooie punten door Mijdrecht D1 met 3-1 opzij te zetten. JD4 behoudt de koppositie door met 3-2 van Amsterdam te winnen. JD5 doet het ook erg goed! Dankzij een 10-1 overwinning staan ook deze mannen op de 1e plaats!!

Meisjes

MA1 speelde een heuse derby, want ze moesten aantreden tegen HBS. Onze meiden blijven door een 2-1 overwinning gedeeld koploper! MA2, MA3 en MA4 zijn allemaal helaas erg hoog ingedeeld en moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Succes komend weekend meiden.

MB1 was in de 1ehelft veel beter dan HDM. Ze benutten echter helaas niet hun kansen en in een spaarzame tegenaanval werd het 0-1. Helaas bleef dit ook de eindstand. MB2 kon de goede wedstrijd van vorige week geen vervolg geven en verloor met 4-0 van Bennebroek. Helaas kwamen MB3, MB4, MB5 en MB6 en ook als verliezers uit de strijd. \

MC1 had een pittige potje tegen één van de sterkste tegenstanders nl Rotterdam. Onze meiden wisten wel 2x te scoren, maar verloren wel met 4-2. MC2 kwam net iets tekort en verloor met 2-0 van Myra. MC3 blijft het goed doen. Dit keer werd er met 5-3 gewonnen van Alkmaar. MC4 was helaas niet opgewassen tegen het veel sterkere Hurley. MC5 hoefde helaas niet in actie te komen. MC6 moest tegen de koploper. De meiden deden het super goed, want er werd maar met 2-0 verloren. MC7 pakte een mooi punt door met 2-2 gelijk te spelen tegen de Kiikers.

MD1 had het in de 1ehelft zwaar tegen Pinoké. In de 2e helft draaide ze echter de wedstrijd mooi om en door goals van Britt en Michelle werd er zelfs met 4-2 gewonnen. Knap gedaan meiden! MD2 speelde knap met 3-3 gelijk tegen HBS. MD3 was niet opgewassen tegen de fysiek sterkere meiden van Purmerend en verloren met 4-0. MD4 won de topper tegen Alliance met 4-3 en is daardoor de koploper geworden! MD5 maakte het de lijstaanvoerder Hermes knap lastig, maar helaas kwamen ze net tekort en verloren met 4-3. MD6 hoefde helaas niet actie te komen. MD7 verloor nipt met 3-2 van Rood-Wit.

Heel veel succes dit weekend!

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda