Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: Stormachtig weekeinde

Al dagen raast er een enorme storm over de velden. Naast het feit dat hij enorm koud is, beinvloedt hij er zelfs wedstrijden.Wind mee of tegen is een enorm verschil! Laat staan coachen met wind mee of wind tegen. Of ze horen je nog roepen bij HBS of je kunt beter met je armen over elkaar gaan zitten.

Misschien komt moeder natuur wel in opstand, aangezien het boegbeeld van de Nederlandse hockeysport na dit jaar gaat zijn stick aan de wilgen hangt. Teun stopt als speler. Een enorme aderlating voor H1, maar natuurlijk voor ons als club! Ik ben blij dat Teun ook trainer en coach is en ik hoop dat we in die rol nog veel plezier aan hem gaan beleven. Geniet van je laatste maanden als speler Teun!!

In verband met Pasen gaan de training op vrijdag 29 maart en maandag 1 april niet door!

Zorgvuldig omgaan met materiaal van de club

We hebben de afgelopen periode allemaal nieuwe materialen gekregen: hesjes, pilonnen en ook een rode "slang” op veld 2. Allemaal investeringen, zodat er nog beter training gegeven kan worden. Mijn vraag is of daar echter door trainers en spelers zorgvuldig mee omgegaan kunnen worden. Hadden we net nieuwe hesjes, de volgende dag vond ik er al weer ergens één op de dug-out. Graag met zorg met de materialen omgaan!

Deze week is er op woensdag 27 maart een ABCD coachavond. Deze is van 20.30-22.00 uur en wordt verzorgd door Ralph Steegman en Ewout Pahud de Mortagnes. Het thema is uitverdedigen en spelbegrip! Alle coaches zijn van harte uitgenodigd!

Afgelopen weekend

Aangezien de bond niet van plan was om in de ochtend centraal af te lasten, was iedereen aangewezen op de beslissing van de club. Bijna alle clubs besloten dat de E en F wedstrijden toch niet door gingen. Dat het ook hopeloos mis kan gaan werd mij thuis duidelijk. Mijn dochter mocht naar Purmerend toe om daar om 09.00 te spelen. Daar eenmaal aangekomen bleek dat de wedstrijd toch niet doorging. Misschien de volgende keer toch maar centraal af lasten voor de E&F?

JB3, JC5, JC6, JD1, JD2, JD4, MA3, MA4, MB6, MC1, MC3, MC7, MD4 en MD6 hoefden allemaal niet in actie te komen. Dat het geen weer was voor onze Bloemendaalse meiden werd wel duidelijk aangezien alleen MC4 en MD1 wisten te winnen. MC6 was de enige die nog gelijk speelde!

Jongens

JA1 kon goed meekomen met Kampong in de 1ehelft. Helaas bouwden de Utrechtenaars hun voorsprong uit en wonnen met 5-2. JA2 pakte een mooi punt tegen het hoger geplaatste Pinoké! JA3 boekte een mooie solide 5-0 overwinning op de Kraaien. JA4 verloor helaas met 4-1 van de buren! JB1 moest tegen de nr 3 Gooische aantreden. In de 1e twintig minuten hadden de mannen met 4-0 achter moeten staan, maar gelukkig bleef het maar 1-0. De 2e helft was van een andere orde en was volledig voor Bloemendaal. Het duurde echter tot de 65e minuut voordat Bob uit een corner de 1-1 binnenschoot. Vlak voor tijd stapte Sam Martens uit met een blessure. Wat nu blijkt is dat er vocht in zijn knie zit, waardoor hij niet mee kan met het Ned B naar het vierlandentoernooi. Dat is natuurlijk verschrikkelijk nieuws. Sam heel veel sterkte!!

JB2 was zaterdag heer en meester op veld 2. Athena werd eenvoudig met 5-0 aan de kant gezet. JB4 was helaas niet opgewassen tegen HBS B2. JB5 blijft het goed doen. Nu werd HBS met 4-3 opzij geschoven en staan de mannen 2e! Voor JC1 is het gewoon een kwestie van tijd dat er een overwinning gaat komen. Zaterdag waren ze dichtbij, maar werd er helaas nipt met 2-1 verloren van Kampong! JC2 blijft het goed doen, al moeten ze nog steeds op de eerste punten wachten. Er werd maar met 3-0 verloren van HBS C1. JC3 verloor met 4-1 van koploper Abcoude.JC4 redde het helaas ook niet en verloor met dezelfde cijfers van Xenios. JD3 speelde een spannende wedstrijd tegen Athena. JD5 was niet opgewassen tegen Athena die veel te sterk bleken.

Meisjes

MA1 keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan tegen Almere. Jet maakte nog wel de gelijkmaker, maar daarna zetten onze meiden helaas niet door. Uiteindelijk werd er met 3-1 verloren. Goed nieuws was er nog wel te melden, want Barbara Goeman Borgesius is geselecteerd voor het vierlandentoernooi met Ned MA! MA2 speelde tegen koploper Alkmaar en kon daar helaas niet voor een stuntje zorgen. MB1 heeft het in 2013 nog niet helemaal te pakken. Ze hebben vooral moeite om de trekker over te halen. Zaterdag lukte het wel een keer, maar verloren ze helaas wel met 4-1 van de koploper Zwolle. MB2 ging helaas met 3-1 ten onder tegen de Strawberries. MB3 speelde tegen de aanvoerder van de ranglijst en dat is Castricum. Deze dames bleken helaas te sterk. MB4 verloor helaas met 3-0 van de Kraaien. Ook MB5 redde het niet en verloor met 3-1. Dat FIT uit altijd lastig is daar kwam MC2 achter, want er werd helaas met 4-2 verloren. MC4 is pas het eerste team waarvan ik kan melden dat zij de volle buit hebben gepakt. Ze pakte hun tweede overwinning en versloegen de Kikkers met 5-1. MC5 kwam helaas ook niet als winnaar uit de strijd en verloor van Hisalis. MC6 deed het super goed en pakte hun 2epuntje van de competitie! Er werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen Overbos. Goed gedaan meiden! MD1 had het zwaarder dan verwacht tegen Myra. Uiteindelijk werd er wel gewonnen, maar met het kleinst mogelijke verschil. MD2 verloor maar nipt van de koploper Hisalis met 2-1. MD3 kon het niet bolwerken tegen Hurley en verloor met 3-0. MD5 ging helaas ten onder tegen HIC en verloor met 2-0. MD7 kon helaas maar weinig in brengen tegen Castricum, maar dat is geen schande want dat is de trotse koploper.

Alvast een heel fijn paasweekend!

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda