Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Nieuws van TD

Altijd als het echt lekker weer gaat worden, dan loopt het hockeyseizoen al weer tegen het einde. De bond heeft daar wel op ingespeeld, want was bv de jeugd vorig jaar vaak al op 18 april klaar, nu is dat 1 juni. Inclusief de selectietrainingen zijn we nog 2 maanden bezig en gaat er nog heel veel plaats vinden! Dus voorlopig kunnen we nog genieten van hockeyen in het zonnetje!

De komende weken zien er natuurlijk wel raar uit. Eerst hebben we twee weken vakantie en daarna is het Pinksteren. In de vakantie wordt niet getraind (tenzij anders afgesproken met de trainer). Na de vakantie gaan de trainingen weer verder. Het kan echter zijn dat er in de week van 13 mei nog aanpassingen volgen ivm het gereed maken van de velden voor de EHL. Ik zal u hier van op de hoogte houden. Eind mei gaan we starten met de selectietrainingen en deze lopen door tot half juni. Na de zomer gaan de trainingen voor de 1eteams al weer starten in de week van 12 augustus en de rest van de teams volgen later.

 Deze week worden de evaluatieformulieren verstuurd. Alle trainers en coaches wordt gevraagd om deze zo spoedig mogelijk in te vullen. Deze zullen we als opmaak richting de selectietrainingen gaan gebruiken. Dankzij Lidewij Boogers heb ik geprobeerd het formulier nog handzamer en gebruiksvriendelijker te maken. Het resultaat mag er zijn! Lidewij dank voor al je moeite. Na het invullen van de formulieren zullen deze besproken gaan worden in 10 min gesprekken, zodat  we alle trainers en coaches de kans geven om een zo’n duidelijk mogelijk beeld te schetsen.

Graag pleit ik één keer voor eigen parochie. Damus 1 heeft nog drie wedstrijden voor de boeg en is volop in de race voor de playoffs. Aanstaande zondag spelen ze thuis om 1245 uur tegen HGC en daarna speelt H1 tegen SCHC. Een mooie dag dus! Ik hoop dat iedereen massaal beide teams komt steunen zondag.

JA1 speelde niet zijn aller beste wedstrijd van het seizoen. Er werd helaas met 4-1 verloren van Union, terwijl er misschien wel meer in had gezeten. JA2 was helaas niet opgewassen tegen Hoorn en verloor met ruime cijfers. JA3 blijft het goed doen. Dit keer werd FIT met 3-1 verslagen. JA4 was dichtbij een stunt door de koploper Strawberries te verslaan. Helaas werd er nipt met 5-4 verloren. JB1 moest het tegen het hoger geplaatste Leiden opnemen. Het zat er niet in dat onze mannen er met de winst van door zouden gaan, want er werd helaas met 4-0 verloren. JB2 boekte een hele knappe 4-1 overwinning op Hurley en staat nu op een stevige 2e plaats. JB3 leverde een fantastische prestatie. De mannen pakte hun 4e puntje tegen het veel hoger geplaatste Uitgeest, want er werd namelijk knap met 3-3 gelijk gespeeld. JB4 wacht nog steeds op hun 1e overwinning. Helaas was het zaterdag tegen Strawberries nog niet zo ver. Succes mannen de komende weken. JB5 speelde een heuse topper tegen Overbos. Helaas verloren onze mannen van de koploper met 3-0, maar staan nog wel steeds 2e! JC1 pakte hun 2e puntje en wel tegen het veel hoger geplaatste Reigers. De mannen speelde knap met 3-3 gelijk. Deze week raakte Tim Eeuwen geblesseerd tijdens de training. Tim brak zijn pols. Heel veel sterkte met je herstel Tim! JC2 pakte hun 1e overwinning! Er werd heel verrassend met 2-1 gewonnen van Pinoké door goals van David en Boyd. Grote held van de wedstrijd was keeper Michiel Schuyt die zijn team heel knap op de been hield! Gefeliciteerd mannen. JC3 staat stevig op de 3e plaats na een 6-1 overwinning op Xenios. JC4 was helaas niet opgewassen tegen de Kraaien. JC5 kwam heel dichtbij een overwinning op de nr2 Kikkers, maar verloor helaas nipt met 5-4. JC6 speelde met 2-2 gelijk tegen Haarlem. JD1 en JD2 speelde weer tegen elkaar. Vorige keer ging het in de 1e helft redelijk gelijk op. Dit keer was het echter een ander verhaal en was JD1 duidelijk de bovenliggende partij. Hoogtepunt van de wedstrijd was het goal van Tim die in de cirkel een heleboel mensen voorbij speelde. JD3 boekte een mooie 2-1 overwinning op Hurley. JD4 blijft ijzersterk bezig. Dit keer werd Overbos met 4-1 opzij gezet. JD5 won met 6-2 van Rood-Wit en pakt daardoor de koppositie. Goed bezig mannen!

MA1 moest afreizen naar de Roggewoning. De hockeykenners weten dat ze dus tegen HGC moesten spelen. Helaas zonder Laurien die haar duim had gebroken vorige week. Sterkte Laurien! Het werd een spannende wedstrijd die nipt met 1-0 werd gewonnen, waardoor de meiden nog steeds 2e staan. MA2 verloor met 4-0 van QuiVive MA1. MA3 en MA4 speelde met 2-2 gelijk tegen Rood-Wit en Hoorn. MB1 won maar liefst met 6-2 van HBS. Opvallend was dat er maar liefst 3 corners benut werden. MB2 blijft het goed doen. Dit keer werd Hurley met 3-2 verslagen. MB3 speelde heel knap met 1-1 gelijk tegen het hoger geplaatste HBS. MB4 speelde voor de 4e keer gelijk. Dit keer werd het 3-3 tegen Qui Vive. Ook MB5 deed goede zaken door met 2-1 te winnen van Pinoké. MB6 is opzoek naar de 1e punten. Tegen koploper Strawberries was dat natuurlijk een lastige opgave. Succes de komende weken meiden. MC1 kwam dit weekend 2x in actie. Zaterdag werd er met 3-1 verloren, maar zondag werd er met 4-0 heel knap van SCHC gewonnen. Alle goals kwamen uit standaardsituaties, 3x een strafcorner en 1x een strafbal. MC2 was helaas niet opgewassen tegen Hurley MC1. MC3 boekte al weer hun 9e overwinning. Dit keer was Haarlem het slachtoffer. MC4 leverde een verrassende 7-0 overwinning op Uitgeest. MC5 speelde met 3-3 gelijk tegen Alliance. MC6 en MC7 moesten helaas het onderspit delven tegen Abcoude en Kraaien. MD1 boekte een hele knappe 6-2 overwinning op Amsterdam. De ruststand was 2-2, maar toen was al duidelijk dat onze meiden de bovenliggende partij waren. Door deze overwinning zijn onze meiden de koploper geworden! MD2 won maar liefst met 6-2 van de nr 2 Kikkers! Ook MD3 deed het goed, want er werd met 3-1 van AMVJ gewonnen. MD4 behoudt haar ongeslagen status door een 9-0 overwinning op de Strawberries. MD5 boekte haar 1e overwinning en dan ook nog eens met maar liefst 5-1 op de Terriërs. Ook MD6 was te sterk voor de "honden uit Heiloo.” MD7 was helaas niet opgewassen tegen de Kikkers en verloor met 1-0.

Alvast een fijne vakantie.

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda