Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: MA2 eerste kampioen van het nieuwe seizoen!

Afgelopen zaterdag was het een schitterende ochtend. Op de club liepen zes meiden van Dames 1 rond, die zich hadden opgegeven voor een clinic aan het LG team. Deze kinderen trainen elke zaterdagochtend op veld 3 en spelen af en toe ook wedstrijden. Vol enthousiasme werden de meiden ontvangen.

Titus staat elke thuiswedstrijd langs de kant bij Damus 1 en vond het fantastisch dat hij zijn kunsten kon vertonen in het bijzijn van de meiden van Damus 1. Het was super leuk om te zien hoe groot het enthousiasme was bij de training. Veronique als bruisend en stralend middelpunt zorgde ervoor dat alles in goede banen werd geleid! Als u niet zo vaak op veld 3 komt rond 11.00 uur neem dan gerust eens een kijkje, want ik weet verzeker u dat u met een dikke glimlach op uw gezicht terug naar het clubhuis loopt!! Ook fantastisch om te zien dat er allemaal jonge meiden mee helpen met training geven. Sommige van hun maken het hun eigen trainer best wel eens lastig, maar deze meiden staan er toch maar mooi om Veronique te helpen!

Tips

Om de week probeer ik wat technische of tactische tips te geven die coaches kunnen gebruiken voor hun teams:

# Aan veel Bloemendaal teams is te zien dat ze graag willen aanvallen! Tijdens de aanval moet je echter ook al bezig zijn met het moment dat je de bal verliest! Val altijd met maximaal vijf spelers aan! Dat wil zeggen dat als je over rechts aanvalt, de linksmidden achter blijft en zelfs richting de as schuift. Zo houd je met een mooi woord: Countercontrol!

# De strafcorner is nieuw voor de E-achttallen. Makkelijke verdeling op de kop van de cirkel is als volgt: In het midden staat iemand die de bal ontvangt. Links van hem staat een speler en rechts staan er twee. Op het moment dat de bal aangegeven wordt loopt de aangever naar de dichts bijzijnde paal. Rechts loopt iemand naar de andere paal. Nu heeft de ontvanger vier afspeelmogelijkheden. Links en rechts naast zich en links en rechts voor zich! Twee speelsters doen niet mee met de strafcorner en zakken terug!

# Maak de assist (de voorzet) belangrijk! Bij veel teams wil men graag scoren, dit probeert men ook echt uit onmogelijke hoeken. Belangrijker is om het overzicht te houden en kijken of er iemand er beter voorstaat! Vraag dan aub als ouder ook niet hoeveel goals uw kind gemaakt heeft, maar hoeveel assists!


En dan de wedstrijden...

JA1 won overtuigend met 10-0 van Alliance en hebben zaterdag aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor de Landelijke competitie! Succes mannen. JA2 en JA3 staan fier aan kop en hebben zaterdag allebei aan een punt genoeg om "Herbstmeister” te worden. JA4 pakte hun eerste overwinning door Rood-Wit met 3-2 te verslaan.

JB1 kan zich na de nederlaag van afgelopen helemaal richten op het weekend van 12 oktober waar ze een beslissingswedstrijd zullen gaan spelen voor de Super B competitie. JB2 speelde een knotsgekke wedstrijd tegen Purmerend. De mannen keken eerst tegen een flinke achterstand aan, maar toen sloeg Daan er drie ballen in. Bij rust stond het 4-4 tegen medekoploper FIT. Na rust werd de overwinning netjes binnengehaald en werd er met 6-4 gewonnen.

JB3 verspeelde de koppositie door met 3-1 te verliezen van Xenios. JB4 speelde een bizarre pot tegen Amstelveen. Na een 1-0 achterstand werd het binnen tien minuten 3-1 door onder andere een schitterende treffer van James. Toen kwam de spits van Amstelveen echter op dreef en werd er helaas met 6-3 verloren.

JC1 won de mega belangrijke wedstrijd van Amsterdam. Deze topper moest gewonnen worden en dat gebeurde ook door het winnende goal van Stijn! Ook JC2 speelde een wedstrijd om het kampioenschap. Ze moesten naar med-ekoploper Castricum en daarvan werd met 2-1 gewonnen! J

C3 en JC6 dolven net het onderspit. JC4 pakte hun 1e overwinning door Abcoude met 3-1 te verslaan en JC5 haalde met 7-0 uit tegen VVV.

JD1 was niet opgewassen tegen koploper Amsterdam en verloor met 4-1. JD2 pakte een mooie overwinning op Reigers D1. JD3 had weinig te duchten van Amsterdam en won maar liefst met 14-2. JD4 won ook al overtuigend en prikte er 12 goals in! JD5 had een spannendere wedstrijd, maar verloor met 3-1 van Athena.

De meisjes

MA1 won afgelopen zaterdag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De dames speelden tegen HBS, waar eerder door een wel hele matige wedstrijd van verloren werd. Nu moeste er gewonnen worden. En dat deden de dames! Met een hele overtuigende 6-0 overwinning. De helft van de productie werd verzorgd door de gezusters van Straalen. De meiden spelen nu over twee weken een beslissingswedstrijd om een plaats bij de Landelijke Competitie. MA2 is de eerste kampioen van het nieuwe hockeyseizoen! Door een 3-0 overwinning op Abcoude zijn de meiden niet meer in te halen! Gefeliciteerd dames en gefeliciteerd Renz! MA3 won met 7-2 van Magnus. De meiden staan nu eerste met een goal meer dan Strawberries. Indien beide teams winnen zaterdag wordt het doelsaldo beslissend! Succes! MA4 en MA5 waren helaas niet opgewassen tegen Westerpark en Xenios.

MB1 speelde geen lekkere wedstrijd tegen Hurley, het werd 2-2. Wel zijn de meiden nu definitief zeker van de Super B competitie. MB2 en MB4 hadden helaas allebei te weinig in te brengen tegen Strawberries en Uitgeest.

MB3 speelde met 3-3 gelijk tegen HBS, maar de dames voeren nog wel steeds de ranglijst aan! Ook MB5 blijft het goed doen, want door een 3-2 overwinning op de Reigers hebben de meiden aan een punt genoeg om het kampioenschap binnen te halen.

Het leek op papier dat MC1 eindelijk een moeilijke wedstrijd zou krijgen. Medekoploper Hurley bleek echter geen partij, want er werd met 9-1 gewonnen. Officieus zijn deze meiden al kampioen, want met een doelsaldo van +33 tegen +3 en 3 punten voorsprong kan ze weinig meer ontgaan en is de plaats in het IDC 1 veilig gesteld!

MC2, MC3, MC5 en MC6 wisten allen helaas hun wedstrijd niet winnend af te sluiten. MC4 boekte hun 1eoverwinning en nog wel met 9-3 tegen Myra! MC7 won overtuigend met 5-2 van de Kikkers.

Niet goed spelen en toch met 5-0 winnen dat gebeurde MD1 afgelopen zaterdag. Nog één wedstrijd en dan hopen dat de meiden na de herfst meer tegenstand krijgen. MD2 stapte voor het eerst als winnaar van het veld en deed dat nog wel door met 4-1 van Reigers D1 te winnen! Ook MD3 pakte voor het eerst de 3 punten! Van Hoorn werd met 5-1 gewonnen! MD4 speelde met 1-1 gelijk tegen Overbos. MD5 werd helaas totaal overklast door Hoorn. Voor MD6 is er nog één wedstrijd te gaan in een poule die helaas veel te sterk is. Hopelijk na de herfst weer leuke spannende wedstrijden. MD7 kwam net wat tekort tegen Purmerend en verloor met 4-2.

Tot op de velden!

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda