Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: Onderlinge toernooien, bitjes en uitslagen
Een paar dagen geleden kwam de term scorebordjournalistiek weer eens boven drijven in de media. Deze term werd in 2003 uitgevonden door AZ coach Co Adriaanse. Inmiddels is deze term redelijk ingeburgerd in de sport. Het komt er op neer dat aan de hand van de uitslag de journalist kan bepalen of er wel of niets af te dingen valt op de prestatie.
Vaak wint de beste ploeg, maar af en toe ook de ploeg die het slimst met de omstandigheden omgaat of soms de gelukkigste ploeg. Het is natuurlijk super frustrerend als je de beste ploeg bent, maar niet gewonnen hebt. Maar het is soms ook heerlijk om tegen de verhoudingen in de zege uit het vuur te slepen!
Als ik alle uitslagen meld in mijn stukje ben ik natuurlijk ook veel scorebordjournalistiek aan het bedrijven, aangezien ik nooit van zoveel teams precies weet hoe de wedstrijd verlopen is!

Allemaal een bitje

Door het incident van Seve van Ass staat de vraag centraal of we bitjes niet verplicht moeten stellen. Het zal mij niet verbazen als de bond dit ook zal gaan doen! Natuurlijk zit er veel verschil tussen een bitje van 5 euro of een bitje dat op maat gemaakt is. Ik ben heel benieuwd wat het onderzoek zal uitwijzen, maar het zou toch volstrekt logisch zijn dat een op maat gemaakt bitje het beste is! Voordeel is tevens dat ze goed vast zitten en je zo ook makkelijker kan praten en ademhalen. Ik vind ook echt dat zolang het nog niet verplicht is, alle ouders zo verstandig moeten zijn om hun kind een bitje te laten dragen.

Bij de jongste jeugd is dit al het geval! Natuurlijk zullen er altijd ongelukken blijven gebeuren, maar je gebit is toch wel je visitekaartje! Mijn devies luidt dan ook, draag allemaal een bitje!

Toernooiweek

Komende week is de laatste normale trainingsweek. Voor de ABCD zit de eerste helft van de competitie er op na zaterdag. De E en F gaan nog een weekje door. In de week van 2 december worden er nog wel toernooitjes gehouden. Hierbij worden de teams door elkaar heen gemixt en worden er een uur lang wedstrijdjes gespeeld. Zorg er voor dat je 10 minuten van tevoren aanwezig bent. Het schema ziet er als volgt uit:

Ma 2 dec:

geen trainingen

 

 

din 3 dec:

 

 

 

15.45-16.45

Toernooi 2e jaars E

 

 

17.00-18.00

Toernooi Meisjes D

 

 

18.15-19.15

Toernooi C jeugd

 

 

woe 4 dec

 

 

 

14.00-15.00

Pieten training Musjes

 

 

14.30-15.30

Pieten training Fjes

 

 

15.30-16.30

Training 1e jaars E

 

 

17.00-18.00

Toernooi Jongens D

 

 

18.15-19.15

Toernooi voor de A&B jeugd

 

 

do 5 dec

geen trainingen

 

 

vrij 6 dec

geen trainingen

 

 JA1 aan kop, net als JA2

JA1 moest zonder de zieke André afreizen naar Nuenen (leuke quizvraag, waar dat precies ligt!), maar onder de vleugels van Ralph vlogen de mannen naar een 6-1 overwinning. In een super spannende poule zijn de mannen nu koploper en wacht zaterdag de topper thuis tegen Push! Ondank een 4-2 nederlaag tegen Hoorn bezet JA2 ook nog steeds de koppositie! Voor JA3 en JA4 liep het helaas iets minder succesvol, want de mannen verloren van HBS en Overbos.

B-jongens

Voor JB1 had er op de "Roggewoning” tegen HGC veel meer ingezeten, maar helaas benutte de mannen de kansen niet en werd er met 2-1 verloren. JB2 blijft het goed doen. De mannen boekten al weer hun 3e overwinning. Dit keer waren ze met 4-1 te sterk voor HBS. JB3 pakte heel knap hun 1epunt tegen het veel hoger geplaatste Reigers! JB4 heeft het afgelopen zaterdag fantastisch gedaan tegen de Kraaien. Onze mannen moesten tegen de koploper en waren dichtbij een stunt, want helaas werd er nipt met 2-1 verloren. JB5 was helaas niet opgewassen tegen de lijstaanvoerder HBS.

Zeges bij de Jongens C

JC1 is met een super goede reeks bezig, want de mannen wonnen voor de 3e keer op rij. Door hun 6-3 overwinning op HDM zijn de mannen nu zelfs medekoploper! JC2 boekte een fantastische overwinning op het veel hoger geplaatste Pinoké en dat deden ze ook nog eens met 7-2! JC3 was dichtbij een puntje tegen Purmerend, maar verloor helaas nipt met 2-1. JC4 blijft het goed doen, want nu werd knap een punt afgesnoept van Heerhugowaard! JC5 pakte hun 1e puntje door 2-2 gelijk te spelen tegen Bennebroek. JC6 boekte een solide 2-0 overwinning op FIT.

Enorme rush van JD5

JD1 speelde een spannende wedstrijd tegen HBS. Voor de rust waren er kansen om voor te komen, maar het bleef 0-0. Na de rust gingen de mannen vrolijk verder, maar toen ging HBS uit een ander vaatje tappen. De mannen die gemiddeld een kop groter waren trokken het spel naar zich toen en wonnen met 2-0. Ook JD2 kon lang meekomen met Alliance, maar in de 2e helft werd helaas het krachtsverschil veel te groot. JD3 en JD4 was helaas niet opgewassen tegen Xenios en Athena en verloren respectievelijk met 4-1 en 4-2. JD5 maakte er een mooie hockeyshow van op veld 3. De mannen stonden eerst met 2-0 achter maar toen ging het lopen. Uiteindelijk wonnen ze met 10-3, mede door een schitterend goal van Willem in de korte hoek van de keeper! MA4 kon het niet bolwerken tegen Saxenburg en verloor met 2-0. MA5 is goed op dreef, want door een 3-0 overwinning op Haarlem staan de meiden op de 2e plek!

Meisjes A

MA1 kwam zaterdag nooit echt lekker in hun spel tegen EHV uit Enschedé. Een 1-0 achterstand werd nog wel in een 2-1 voorsprong omgebogen, maar het was voor de nr 5 van EHV die de verdediging van Bloemendaal overuren liet maken. Uiteindelijk verloren de meiden helaas met 4-3.

MA2 moest tegen Qui Vive MA1 aantreden. Helaas voor onze meiden bleek de koploper uit de poule een maatje te groot en verloren ze met 4-1. MA3 is super goed bezig, want door een 2-1 overwinning op de Terriërs zijn de meiden nu koploper! Ga zo door meiden!

Zevenklapper voor MB1

MB1 had heel weinig tegenstand te dulden van Spandersbosch. Het krachtsverschil was zo groot dat de meiden voor een heuse zevenklapper zorgde!! De meiden zijn nu wel de trotse koploper in de poule! MB2 staat stevig op de 2e plaats door een 6-0 overwinning op Qui Vive. MB3 verloor twee kostbare punten tegen de Kraaien door met 1-1 gelijk te spelen. MB4 stijgt door een 2-0 overwinning op Hurley naar de 2e plaats! MB5 verloor nipt met 2-1 van koploper Saxenburg.

MC1 op kop

MC1 heeft tot nu toe alle wedstrijden dit seizoen met groot gemak gewonnen. Ook zaterdag won de ploeg van Teun de Nooijer en Sam vd Weele met groot gemak van Huizen, want het werd 6-1. Ga zo door meiden! MC2 eindigde de wedstrijd tegen Alliance met dezelfde stand waar het mee begon. Wel staan de meiden op de 2e plaats. Laura zette MC3 in de 1e helft op een 1-0 voorsprong. Alles leek erop dat het een makkelijke overwinning zou worden. De 2e helft gaf echter een heel ander beeld en mochten de meiden blij zijn dat het 1-1 bleef tegen de Kikkers. MC4 pakte hun 1e overwinning en deden dat door overtuigend met 3-0 van de Kraaien te winnen. Ook MC5 boekte hun 1e overwinning. Ze waren met 1-0 te sterk voor Magnus. MC6 voert de ranglijst aan door een 3-0 overwinning op de Terriërs! MC7 dolf nipt met 1-0 het onderspit tegen Alliance met 1-0.

MD4 op kop

MD1 blijft ongeslagen en koploper na een eenvoudige 3-0 overwinning op Myra. MD2 blijft het heel goed doen, want door een 2-0 overwinning op Qui Vive staan de meiden op een hele knappe 2e plaats. MD3 verloor op eigen terrein helaas met 4-2 van Ijburg. MD4 is met een sterke reeks bezig. Dit keer werd Qui Vive verslagen met 5-1 en voeren de meiden de ranglijst aan. MD5 was helaas niet opgewassen tegen HIC. MD6 was maar liefst met 5-0 te sterk voor Castricum. MD7 was dichtbij hun 1e puntje tegen HIC. De meiden verloren helaas nipt met 3-2.

Veel plezier bij de laatste competitiewedstrijd van 2013!

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda