Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Veteranen E: jongensboek van oude mannen
Zondag 25 mei werd Veteranen E voor de 3de keer in slechts zeven jaar kampioen. We hebben het niet over een "ge-heen-en-weer” tussen twee klassen, maar over een team dat zeven jaar geleden in de diepste spelonken van de Veteranen competitie begon als I (‘ie’), meteen in het eerste jaar kampioen werd en naar de 2de klasse promoveerde, daar als G na twee jaar hetzelfde deed en er als Veteranen E 4 jaar over deed om kampioen te worden van de 1ste klasse om (tenslotte?) komend seizoen als C in de Overgangsklasse aan te treden, een niveau waar doorgaans minimaal 10 van de 12 teams de letter A dragen. 

Mede dankzij deze promoties krijgt Bloemendaal steeds meer de naam van beste (mannen) veteranenclub van de Randstad (lees: Wereld!). Alleen Gooische heeft (voorals)nog sterkere topteams met A en B in de Hoofdklasse, maar wij zullen komend seizoen het enige C team in de Overgangsklasse zijn, waarmee de breedte van de top (met D en E in de 1ste klasse) onovertroffen is. 

Is dit team nog hetzelfde als 7 jaar geleden? Deze vraag kan maar ten dele bevestigend beantwoord worden. Van de huidige 19 man stond bijna de helft aan de basis van dit team. De 10 aanwinsten zijn er vanwege natuurlijk verloop, min of meer geleidelijk, bijgekomen. De aanname strategie: gemiddelde kwaliteit omhoog, gemiddelde leeftijd naar beneden, heeft dus geen windeieren gelegd.

Ondanks de variatie in leeftijd, hockeyachtergrond en -niveau, woonplaats e.d. is dit team een van de gezelligste elftallen van de club, met een nadrukkelijke – en langdurige aanwezigheid na wedstrijden en met traditiegetrouw een hoogtestage in Villars aan het begin van de 2de helft van de competitie. Het bestuur van HC Bloemendaal is het deze afgelopen jaren niet ontgaan hoe bijzonder dit team voor de club is. Niet alleen vanwege de promoties, maar vooral dankzij de grote betrokkenheid van diverse spelers bij de club, is dit team al 2 keer Bloemendaals elftal van het jaar geworden. Vorig jaar nog, winnend van bijvoorbeeld de toenmalig Europees kampioen (H1).

Even wat statistische gegevens over dit, op het schoolplein van de Josephschool ontstane, team:·       
Gemiddelde leeftijd: 45·       
Mediaan: 45·       
Hoogste leeftijd: 52·       
Laagste leeftijd: 38·       
Leeftijden: 52 (2x), 49 (1), 48 (1), 47 (2), 46 (3), 45 (4), 44 (1), 41 (1), 40 (2), 39 (1) en 38 (1).·       
Gemiddeld aantal jaren bij het team: 5 ·       
Aantal jaren bij het team: 7 (9x), 6 (1), 5 (1), 4 (1), 3 (5), 1 (2) ·       
Woonplaats: Bloemendaal (8x), Overveen (6), Haarlem (4) en Santpoort-Z (1).

En wie zijn het dan (alfabetisch):
Pieter Pep Akkerman, Hans Bos, Hans Bos, Jeroen van Breda Vriesman, Maarten Briët, Hans Buitenhuis, Willem Bas Buf van Bussel, Guus Ekelenkamp, Govert Ho (C), Bartel Huibregtsen, Marco Keim, Juurd Ketting, Eric Koch (K), Joris van Liebergen, Steven Patist, Jan Hein van Waesberghe, Bas Wassenberg, Jurgen Juk van Weegen en Martijn Westerlaken.

En uiteraard staat de aanwas voor komend seizoen al te trappelen: Bart Schlatmann en Pieter van Soest.

Volgende update over dit elftal over een jaar of 8, na promotie naar de Hoofdklasse !
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda