Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Bloemendalers doen goede zaken op FIH Masters World Cup

Het FIH Hockey Masters World Cup toernooi vond de afgelopen  twee weken plaats in Rotterdam als side-event van het WK hockey in Den Haag.


Op dit landentoernooi voor veteranen wordt op hoog niveau  gespeeld. Het is dan ook niet verrassend dat een aantal van onze leden in de Nederlandse  teams deelnam. Niet onverdienstelijk, en daar zijn we trots op!


Dames 45+, met Thessa Bervoets, wonnen goud door Zuid-Afrika te  verslaan en de Dames 55+, met Martina van Boven en Marjolijn Steegman  behaalden na verlies tegen Engeland zilver.


Lex van Hooijdonk verloor de halve finale tegen Duitsland en  bereikte na verlies tegen Australië een 4e plaats in de leeftijdscategorie 50+. Voor het 40+ team met Kasper van der Veldt eindigde de finale tegen Australië  in een gelijkspel. Zij moesten na shoot-outs genoegen nemen met het zilver. Al  met al mooie resultaten voor Nederland.


Hier zijn alle resultaten op een rijtje:
D40 2e plaats, na finale AUSTRALIË – NEDERLAND 1-1 shoot-outs 3-2 (Australië  goud)
D45 1e plaats, na finale NEDERLAND – ZUID-AFRIKA 2-0 (Nederland goud!)
D50 5e plaats, na wedstrijd NEDERLAND – WALES 3-1 (Engeland goud)
D55 2e plaats, na wedstrijd ENGELAND – NEDERLAND 4-0 (Engeland goud)
H40 2e plaats, na finale NEDERLAND – AUSTRALIË 1-1 shoot-outs 1-2 (Australië  goud)
H45 3e plaats, na troostfinale DUITSLAND – NEDERLAND 3-4 (Australië goud)
H50 4e plaats, na troostfinale NEDERLAND – AUSTRALIË 2-4 (Duitsland goud)
H55 2e plaats, na finale ENGELAND – NEDERLAND 1-1 shoot-outs 4-2 (Engeland goud)


Onder leiding van Bloemendaler/Zomerzorger Jan Hendrik  Meurer als toernooi directeur werd het een fantastisch evenement. Strak  georganiseerd en sportief met een geweldige sfeer. En natuurlijk hielp de zon  ook een beetje mee.


Iets dichter bij het Kyocera stadion, op KZ in Den Haag, vond het Grand Masters World Cup toernooi voor 60 plussers plaats. Hieraan hebben Bob Welschen en Maarten ten Doesschate in de categorie 60-65 mee gedaan. Ook zij werden 2e na Australië. Bij de 70+ mannen was Evert Beumer actief als teammanager.

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda