Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: nieuw seizoen met nieuwe gezichten

Het hockeyseizoen is al weer in volle gang. En het beloofd op vele fronten een mooi seizoen te worden. Natuurlijk is een lustrumjaar altijd een speciaal jaar. Dit jaar was de kick off natuurlijk helemaal speciaal. Helaas was ik niet bij de Colour Run maar dat zag er ook heel spectaculair uit!


Veranderende trainingsschema's

De trainingen zijn ook al weer twee weken aan de gang. Echter sinds deze week is het trainingsschema rigoureus veranderd. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar we konden niet anders. Het Nederlands Elftal is olv Max Caldas aan intensiever programma begonnen, wat direct consequenties voor de trainingstijden van Heren 1. Hierdoor is vooral de donderdag compleet opnieuw ingericht. Ik begrijp dat het voor veel teams erg vervelend is, maar ik hoop op ieders begrip voor deze maatregel.

 

Nieuwe gezichten

De competitie voor de jeugd is afgelopen zaterdag begonnen. Echter de A1 en B1 teams zijn zelfs al twee weken bezig. JA1 is onder nieuwe coach Steven van Tijn begonnen met een overwinning op De Reigers en speelde afgelopen weekend gelijk tegen HBS. Steven is afkomstig van Laren. Naast JA1 geeft hij ook JD3 en Heren 2 training en assisteert hij bij Heren 1. Steven wordt bij A1 geassisteerd door Tom van Hooijdonk. JB1 is dit jaar onder de hoede van André Morees en wordt geassisteerd door Pepijn Keppel. De mannen zijn goed uit de startblokken gekomen door overwinningen op De Reigers en HBS. Leuk detail is dat de nieuwe aanwinsten van JB1 meteen beslissend zijn geweest in deze wedstrijden! MA1 staat dit jaar weer olv Tembi Schneider en Ewout Pahud. De meiden kwamen enorm overtuigend uit de startblokken en wonnen ruim van Castricum en Alliance. MB1 wordt dit jaar gecoacht door Ralph Steegman en Pascal Struijk. De meiden speelde de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk tegen Hurley na een 2-0 achterstand. Afgelopen zaterdag werd er echter ruim gewonnen van Alliance.

 

Joelle Ketting: speelster, coach en coördinator

Nieuw in de organisatie zijn ook: Joelle Ketting en Vincent Opgelder. Joelle is naast speelster van Dames 1 en coach van MC1 ook verantwoordelijk voor de hele F lijn. Vincent komt over van Overbos en is coach van JC1 en tevens verantwoordelijk voor de Jongens D lijn. Een ander nieuw gezicht op de bloemendaalse velden is Sally Whyte. Sally komt uit Engeland en is 23 jaar. Ze is hier voor een jaar en coacht MD1 samen met Vincent de Vos en zelf coacht ze MC2. Ze speelt in Dames 2 en geeft nog heel veel andere teams training. Natuurlijk spreekt ze nog geen Nederlands, maar ze wil het wel heel graag leren. MC2 doet ze trouwens sinds zaterdag samen met Rowanne Teeuwen. Rowanne komt over van Zandvoort en coacht ook M8E1 en gaat ook spelen in Dames 2.

 

Ouders welkom, wel achter de hekken

Vorige week maandag en woensdag waren er coachavonden. Naast presentaties in het clubhuis zijn we met de Fjes en 6E jeugd ook het veld opgegaan. Hopelijk hebben deze avonden bijgedragen in een nog effectievere coaching. We hebben er bij de coaches op aangedrongen om voor de herfstvakantie een keer met de ouders te gaan zitten om uit te leggen wat zij mogen verwachten van de coaches en omgekeerd wat mogen de coaches verwachten van de ouders. Wij als club hopen natuurlijk dat de ouders hun kroost komen aanmoedigen, maar graag wel achter de hekken plaats nemen en het coachen van hun kind aan de coaches over te laten.

Ik heb voor de coaches wisselschema’s gemaakt. Deze zijn inmiddels naar de groepsmoeders gestuurd en ik heb hen gevraagd deze naar alle coaches te mailen. Dit schema moet ervoor zorgen dat het doordraaien van de kinderen een stuk wordt vergemakkelijkt . Indien daar vragen over zijn dan hoor ik het graag.

 

Ik wens iedereen een heel sportief en leerzaam seizoen toe.

 

Tot langs de velden.

 

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda