Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Maak kennis met uitblinker Jasper Brinkman

Jasper Brinkman is  een van de uitblinkers die op dit moment in de Bloemendaalse jeugd spelen. We vonden het hoog tijd om iets meer over hem en zijn team JA1 te weten te  komen.


-Hoe gaat het met je, ben je druk op dit moment, of valt  het mee?

Het gaat heel goed, maar ik ben momenteel wel erg druk met school. Ik zit  op het Kennemer Lyceum (6 VWO), en ik moet dit jaar eindexamen doen. Dat  betekent dus dat ik ook een profielwerkstuk moet maken. Dat moet maandag af  zijn, dus ik heb de afgelopen week weinig uurtjes geslapen. Ook komt er na de  vakantie een nieuwe examenweek aan. Dus daar ben ik al een beetje voor aan het  leren. Verder gaat het met hockey ook heel goed. Ik ben denk ik nog nooit zo  fit geweest. Vroeger had ik wel eens regelmatig een kleine blessure, maar ik  heb tot nu toe nog nergens last van. Dat komt denk ik omdat ik zo fit  ben.

-Kun je iets vertellen over jezelf en je hockeyverleden?

Ik ben opgegroeid  in Santpoort-Zuid waar ik, met mijn ouders samen, momenteel nog steeds woon. Ik  word in januari 18 jaar. Ik heb twee broers, de een hockeyt bij HBS in H2, de ander is gestopt.

Ik ging op  3-jarige leeftijd al mee naar het hockeyveld om naar mijn broers te  kijken. En niet veel later, op 5-jarige leeftijd, begon ik zelf met hockeyen  bij "de puppies" op HBS. Dus ik begon op vroege leeftijd al met  hockeyen. Dat is denk ik wel een belangrijke factor geweest waarom het nu zo  goed gaat.

Mijn  vader heeft bijna zijn hele leven gehockeyd. Dat is de reden dat mijn  broers en ik ook zijn gaan hockeyen. Mijn moeder heeft het nooit wat gevonden  om het zelf te doen, hoewel ze er wel heel erg van geniet om naar ons te komen  kijken.


-Hoe ben je op HC Bloemendaal terecht gekomen?

Ik ben op  HBS uiteindelijk geselecteerd voor Noord-Hollands C. En ik besloot om bij  Bloemendaal te gaan hockeyen, omdat ik daar betere training kon krijgen. Toen  ik bij Bloemendaal aankwam, werd ik in de D1 geplaatst. Maar halverwege het  jaar ben ik doorgeplaatst naar de C1, omdat ik daar meer nodig was. Daarna ging het eigenlijk heel snel. Ik heb in  de jaren daarna gespeeld in Noord-Hollands C (2 jaar), Noord-Hollands B (1 jaar), Nederlands-B (2 jaar) en nu ben ik bezig met mijn tweede jaar met  Nederlands-A.

-Heb je, naast hockey, nog andere bezigheden?

Ik heb eigenlijk naast hockey weinig tijd over om leuke dingen te doen. Maar  als ik tijd over heb, probeer ik zoveel mogelijk dingen te doen met mijn  vrienden zoals wat drinken met elkaar, of even rustig een filmpje kijken. Ook  houd ik me erg bezig met muziek, ik kan niet zonder muziek. Ik vind het dan ook  erg leuk om nieuwe genres/artiesten te ontdekken van over de hele wereld.

 

-Je speelt voor het derde jaar in de A1. Wat is je huidige positie  en kun je iets vertellen over de verandering van jouw rol binnen het team ten  opzichte van vorig jaar?

Ik speelde de eerste twee jaar op het middenveld, meestal rechts-midden. Dit  jaar ben ik vrije verdediger. Dat is een totaal andere positie. Maar met  Nederlands-A speelde ik vorig jaar ook achterin, dus ik hoefde mij eigenlijk  niet heel erg aan te passen. Sinds dit jaar ben ik aanvoerder van JA1. Dat vind  ik een grote eer. Maar het is wel weer een nieuwe rol. Ik moet er voor zorgen dat  iedereen het naar zijn zin heeft maar wel blijft presteren. Dat is soms  best moeilijk.

 

-Jullie spelen landelijk, ben je tevreden tot nu toe?

Wij spelen inderdaad  landelijk dit jaar, en ik ben heel erg tevreden. We hebben een heel jong team,  met veel spelers die dit jaar van andere clubs naar Bloemendaal zijn gekomen.  Dat is dus eigenlijk nog steeds een beetje wennen. Maar we raken steeds meer op  elkaar ingespeeld, en dat zie je ook terug in het resultaat. Dus ik vind het  een hele prestatie dat we met zo'n team, zo goed spelen.

We hebben een goede/snelle voorhoede, waardoor we heel sterk in de counters zijn. Ook hebben  we een hele goede keeper, (Willem Houck red.) dus dat scheelt ook als je  hem op goal hebt staan. Ik denk dat we het soms bij onze verdediging laten  liggen. We maken te makkelijk nog stomme fouten, die op dit niveau meteen  worden afgestraft. Ik denk dat we daar dus zeker nog in kunnen verbeteren.

 

-Gaan jullie tijdens de winterstop de zaal in?

Ja wij  spelen dit weekend onze eerste zaalwedstrijd. Ook dat is even wennen. Sommige  jongens uit ons team hebben nog nooit op zo'n hoog niveau gezaalhockeyd. We trainen  gewoonlijk een keer in de week, soms twee keer. Maar ik vind dat we als team al  heel snel door beginnen te krijgen hoe het werkt. Dus ik heb er vertrouwen in!

 

-Wat zijn jouw (hockey)ambities voor de toekomst?

Ik speel komende zomer misschien een EK in Spanje met Nederlands-A. Daar moet  ik eerst nog wel voor geselecteerd worden. Dus naast mijn doel om te slagen  voor  school, wil ik heel graag naar het EK!
Verder ga  ik volgend jaar strijden voor een plek in de selectie in H1.

 

-Nog plannen voor de feestdagen?

Ik heb geen plannen om op vakantie te gaan, maar ik vind het heerlijk om thuis  te blijven tijdens de kerst. Het is namelijk erg gezellig om met de familie  lekker te gaan eten tijdens kerst. En met mijn vrienden het nieuwe jaar in te  luiden, wat hopelijk veel voorspoed geeft!

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda