Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD: we zijn weer begonnen. Kom allemaal ook trainen
De ski’s zijn weer opgeborgen en de zon begint te schijnen. Na een rare periode tussen het zaalhockey en de start van de competitie, was iedereen weer blij dat er om de punten geknokt kon worden. In een heerlijke lentezonnetje gingen alle teams weer vol goede moed van start. 
Wel was in de week ervoor te merken dat nog niet iedereen door heeft dat alles weer begonnen is, want de trainingsopkomst viel nog tegen. Zeker in de uren op veld 3&4 van 1645-1745. Deze uren vervielen sinds de herfstvakantie, maar zijn nu weer in volle gang. Hockey is een teamsport en je dupeert je teamgenoten dus als je niet komt trainen.

 

Sinds deze week is het meetrainen weer begonnen. Aan de hand van de coach- en trainersformulieren zijn er kinderen geselecteerd om met een hoger team mee te gaan doen. Dit geeft meteen informatie over hoe kinderen zich verhouden met kinderen uit andere teams. Dit wil niet zeggen dat de mee trainers ook daadwerkelijk in dat team gaan komen. Het gaat vooral om eerstejaars kinderen die in hun eigen categorie met een hoger team mee trainen. We beginnen hiermee in de tweedejaars E en het loopt door tot de A categorie.

Comeback Sam

JA1 hervatte de competitie tegen Victoria. Van te voren was al duidelijk dat Victoria niet een al te hoge hobbel zou zijn. Onze mannen waren ook met maar liefst met 7-2 te sterk voor de Rotterdammers. Hoogtepunt was natuurlijk de comeback van Sam Martens. Sam heeft maanden niet kunnen spelen door een kruisband operatie. Eindelijk mocht hij dit seizoen in actie komen. Fijn dat je weer terug bent Sam! 

JA2 speelde een spectaculaire wedstrijd tegen Xenios. De wedstrijd ging op en neer, maar het was wel duidelijk dat onze mannen aan het langste eind zouden gaan trekken. Een messcherpe counter van Steijn en Stijn zorgde er uiteindelijk voor dat de mannen definitief afstand namen en met 4-2 wisten te winnen.

 JA3 had een zware middag en verloor met ruime cijfers. JA4 hoefde niet in actie te komen. 


Jongens B

JB1 staat op een stevige 3e plek door een 3-2 overwinning op Breda. Aan de score zou je denken dat het spannend was, maar dat was het niet. De mannen lieten het na om verder afstand te nemen, maar uiteindelijk was het genoeg voor drie punten. JB2 boekte hun 3eoverwinning door Pinoke met 5-0 te verslaan. Dit gebeurde onder toezien van Maxine Fluharty, die de coachstaf komt versterken. Max is de nieuwe Amerikaanse aanwinst van Dames 1. JB3 speelde al voor de 3e keer gelijk. Dit keer werd het 5-5 tegen Alliance. JB4 steeg maar liefst twee plekken door een 4-2 overwinning op Hermes. J

B5 is opnieuw ingedeeld. De 1eoverwinning na de herindeling was een feit, want Athena werd met 9-1 verslagen. JB6 boekte een 2-0 overwinning tegen de hoger geplaatste Kraaien. JC1 speelde een pittig potje tegen HDM, maar won met 4-2. Doordat de koploper Kampong verloor zijn onze mannen nu de nieuwe lijstaanvoerder! 


C en D jongens

In de C zijn voor het eerst alle teams opnieuw ingedeeld na de herfst. JC2 startte de competitie tegen Pinoke en verloor dat nipt met 3-2. Ook JC3 en JC4 moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstanders en JC5 kwam niet in actie. J

D1 was veel te sterk voor de Reigers. De mannen van Tom van Hooijdonk en Robert Kooy wonnen met 6-0. JD2 en JD4 verloren hun eerste wedstrijd helaas nipt. JD3 was met 6-1 te sterk voor Rood-Wit. JD5 won ruim met 4-0  Athena.


Eerste zege MA1

MA1 boekte hun eerste overwinning. Daar moesten de meiden wel meer dan 200 km voor rijden. Groningen was namelijk de bestemming. In een spannende wedstrijd, die misschien niet altijd even goed was namen de meiden de drie punten mee naar huis. Er werd namelijk met 3-2 gewonnen en ja dan is de rit terug altijd een stuk leuker! 

MA2, MA3 en MA4 waren allen helaas niet opgewassen tegen hun opponenten. MA5 had het een stuk eenvoudiger, want Amsterdam werd maar liefst met 9-0 verslagen. MA6 blijft koploper door een 6-0 overwinning op medekoploper Castricum. 


Meisjes B

MB1 stond 2e in de poule en speelde tegen Rotterdam die tot nu toe alles had gewonnen. Onze meiden konden daar helaas geen verandering in brengen en verloren met 3-1. MB2 is de trotse koploper en onderstreepte dit door de Strawberries met 5-1 te verslaan. MB3 was met 3-1 te sterk voor HIC. Door een misstap van Zandvoort voeren zij nu ook de lijst aan! MB4 had een top zaterdag. De meiden pakte hun 2e punt door met 4-4 gelijk te spelen tegen de nummer twee Qui Vive! MB5 liet geen spaan heel van hun tegenstander, want ze wonnen met 9-1! MB6 is denk ik één van de eerste teams die op hockeyclub Enkhuizen mocht spelen. De meiden wonnen met 4-1 en blijven daardoor de trotse koploper. 


Makkelijke zege MC1

MC1 had geen kind aan Qui Vive en won gemakkelijk met 7-1. MC2 liet het in hun wedstrijd lang spannend. Ze waren duidelijk sterker, vooral in de eerste helft, maar uiteindelijk was het een nipte 2-1 overwinning. MC3, MC5 en MC6 hebben geknokt voor wat ze waard waren, maar de tegenstanders gingen er helaas met de punten vandoor. MC4 is de tweede seizoenshelft goed gestart door een 2-0 overwinning op Alliance. MD1 mocht afreizen naar Nieuw-Vennep om het tegen de Kikkers op te nemen. Dit was succesvol, want er werd met 3-2 gewonnen. MD2 deelde de punten met Ijburg, want er werd door beide teams niet gescoord. MD3 verloor nipt met 3-1 van Purmerend. MD4 en MD5 hoefde niet in actie te komen. MD6 speelde met 1-1 gelijk tegen Zandvoort.

 

Tot snel weer op de velden!

 

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda