Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column van de Voorzitter: 'Spanning, vreugde en afscheid bij Dames 1'

Wat zaterdag een mooie dag had moeten worden op Bloemendaal met een afsluitende BBQ op het strand bij Zout, werd uiteindelijk wel een mooie dag met mooi weer, maar wat resultaat betreft een teleurstelling.

Van wereldwedstrijd naar teleurstelling
Dames 1 had op de Roggewoning vorige week een wereldwedstrijd gespeeld en met 6-2 gewonnen. Zaterdag was daar niets van te merken. Het was een nieuwe wedstrijd waarin HGC het veel beter deed en wij het heel lastig hadden. Met HGC en met onszelf. De uitslag was dan ook terecht en dus kwam er de derde wedstrijd, weer op HGC.

En die derde wedstrijd begon Bloemendaal weer veel beter. De eerste helft waren we veel op de helft van de tegenstander, waren de vleugels bezet en stonden de spitsen diep. En daar had HGC duidelijk moeite mee. Het resulteerde allemaal in een verdiende voorsprong bij rust die eigenlijk groter had kunnen zijn als we iets meer voordeel hadden gekregen.

Ook het begin van de tweede helft was voor Bloemendaal, maar niet zo heel lang. HGC ging meer druk zetten, we lieten dat ook toe en hadden de diepte niet meer. En als je dan een paar corners tegen krijgt gaat het een keer mis. En dat was ook nu weer het geval. Het werd 1-1 gelijk, met nog een 20 minuten te gaan waarin alles mogelijk was.

Spannende shoot-outs
Beide teams hadden kansen en mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Dat gebeurde niet, ook niet in de 2 x 7,5 minuten verlenging. Dus moesten vijf speelsters en een keepster met shoot-outs gaan beslissen welke club er komend seizoen in de hoofdklasse speelt. Hoe spannend kun je het maken en hoe groot is de druk bij elke speelster die na het fluitsignaal van de scheidsrechter binnen 8 seconden de bal in de goal moet zien te werken. Bij die poging vind je dan ook nog een keepster op je weg die er alles aan doet om je van scoren af te houden. Bloemendaal wisselde van keepster, zoals van te voren afgesproken.

Alexandra kwam voor Laura omdat zij het wel lekker vind om veel te bewegen, aan te vallen en het duel aan te gaan. Dat deed ze goed. Maar ook de keepster van HGC hield onze dames een paar keer van scoren zodat na 5 pogingen het nog steeds gelijk stond. En dan, dan ga je opnieuw beginnen totdat iemand mist. En dat missen deed een speelster van HGC. Alexandra hield de bal uit de goal en de bal ging naast. Klaar, over en uit,

Hoofdklasse is en blijft het leukst
Bloemendaal blijft in de hoofdklasse! En daar zijn we allemaal heel trots op. Het is en blijft veel leuker om in de hoogste klasse te spelen. Ook al doe je (nog) niet mee in de top. We gaan er weer een jaar voor knokken om erin te blijven. Dat zal in een andere samenstelling zijn en met een andere begeleiding. Rutger Klein wordt hoofdcoach bij de mannen van Rood-Wit. Lara Dell’ Anna, Evy Oosterveer en Jayde Taylor hebben aangegeven te stoppen en hebben op HGC hun laatste wedstrijd gespeeld voor Bloemendaal. Dat ze dat met zo’n spannende wedstrijd konden afsluiten zullen ze niet snel vergeten.

Voor Evy had de wedstrijd wel een heel triest einde. Vlak voor rust kwam de stick van haar tegenstandster tegen haar tanden. Ondanks het bitje moet ze toch haar voortanden missen. De klap was erg hard aangekomen. Ik wens Evy heel veel sterkte.

Ook Paul had veel sterkte nodig na afloop van de wedstrijd. In de dug-out liet hij zijn tranen de vrije loop en werd hij door een paar speelsters getroost. De spanning en het idee dat D1 het niet zou halen was hem teveel geworden. Maar gelukkig ging het allemaal goed en konden de dames een feestje vieren met hun trouwe supporters.

Genieten van het resultaat
Op Bloemendaal werd dat feestje nog eens overgedaan. Dat we volgend seizoen weer hoofdklasse spelen is een goed resultaat waar Jorge, Rutger en Wietske en alle overige begeleiding alle lof voor krijgen. Ik kijk er weer naar uit om de dames in actie te zien tegen de top van het Nederlands dameshockey en iedereen weer te verrassen met leuk en attractief hockey. Het seizoen is voor de dames ten einde. Ze mogen trots zijn en van het resultaat genieten. Vakantie, examens en dan weer trainen, trainen en trainen. Het is zo weer augustus. Ik kijk er naar uit!


Kamioenenparade is begonnen
In al het tophockeygeweld vergeet je bijna dat er nog meer gebeurt op de club. Zaterdag was er een ware bloemenparade voor de jeugdkampioenen. Komend weekend kunnen we dat nog een paar keer verwachten.

Ook bij sommige seniorenteams is het ‘We are the champions’ al ingestudeerd en is de balkonscene geoefend. Ook zijn er afsluitende borrels en BBQ's van de teams waarbij de coaches en trainers bedankt worden. Allemaal gezelligheid! Het familietoernooi, wat traditioneel op tweede paasdag gespeeld werd, was op tweede pinksterdag een groot succes. De 'paassixes' worden 'pinkstereights', heb ik me laten vertellen. De foto’s die rond gaan op Facebook laten zien hoe leuk het is om samen met je dochter of zoon in een team te spelen.

Op 13 juni het Veteranentoernooi en op 14 juni het lustrum van Zomerzorg en dan is het echt einde seizoen 2014-2015. Wat gaat het toch allemaal snel!

 

Hendrik Goeman Borgesius

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
Lustrum website
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda