Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzittter: De eerste van het nieuwe seizoen

Mooier kon het seizoen niet beginnen. Een lekker zonnetje en de juiste temperatuur zorgden voor de ideale kick off van ‘Bloemendaal 2015-2016’. Het was weer als vanouds en gezellig druk. 


Gele strepen

Zaterdagochtend vroeg was het daardoor wel even zoeken naar een parkeerplek voor diegenen die niet op de fiets naar de club gekomen waren. De hele straat stond weer vol aan de kant van het clubhuis. Gelukkig niet op de stoep aan de overkant want dan komt er geen mens meer door. Die stoep aan de overkant is nu voorzien van gele strepen zodat het duidelijk is dat je daar ook niet moet gaan staan. De woensdag- en vrijdagmiddagen en de zaterdagochtend zijn de drukste momenten op de Zomerzorgerlaan en de straatjes daarom heen.


De jongste jeugd rijdt nog geen scooter of opoefiets dus die worden allemaal nog gebracht door enthousiaste ouders die langs de lijn de vorderingen van hun ‘Teun’ of ‘Naomi’ komen volgen en natuurlijk ook een kopje koffie met andere ouders komen drinken. Kortom, het was zaterdagochtend lekker druk en heel gezellig. Maar let alstublieft op rondom de club. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand iemand over het hoofd ziet en dat moeten we nu net niet hebben.


Die parkeerdrukte verschuift in de loop van de ochtend van de straat naar achter het clubhuis. Het lijkt daar dan meer een showroom van de plaatselijke scooterzaak dan een fietsenstalling. Rood, wit, zwart, met verschillende velgen en zadels, je kan ze allemaal komen bewonderen wanneer de A/B jeugd hun wedstrijden spelen. Rondom het veld is het dan ook wat rustiger. Want die ‘Teun’ of ‘Naomi’ blijkt een wedstrijdje hockey met je vrienden wel leuk en gezellig te vinden maar om daar nu 3 of zelfs 4 keer in de week voor te gaan trainen is voor het merendeel van de jeugd toch wel iets teveel van het goede. Dus gaan ouders niet meer mee om ze te zien spelen en ze naar hogere prestaties te pushen. De golf en Albert Heijn op zaterdagmiddag is ook gezellig.


Geslaagd

De BBQ, dit keer zonder kreeft, Angus entrecote en grand cru’s, was weer prima geregeld. De vuurtjes moesten nog een beetje op gang komen, maar met het bekende Bloemendaalse geduld kwam ook dat allemaal goed. Na afloop had elk team zijn krat met bidon en een eigen zak waarmee Zaamen het hele terrein in een mum van tijd weer opgeruimd was voor de zondagse kick off van de senioren en veteranen. Ook die was een geweldig succes met veel hockey, zelfs in Dirndl en Tiroler muziek.


Internationals weer op honk

De stemming op zaterdag werd natuurlijk positief beïnvloed door de winst van onze mannen in Londen op onze buren. Na heel veel jaren en verloren finales was het dan eindelijk raak. Een wedstrijd zoals je die elke week op Bloemendaal wil zien. Aanvallend bij balbezit, dicht op de man bij balverlies en met heel vertrouwen werd het Duitse team verslagen. Mooi werk van onze 4 …… mannen, (Stockman, Hofman, Schuurman en Brinkman).

Als dat nog niet genoeg is kan ik u meedelen dat de toekomstige Bloemendaal speler Florian Fuchs de speler van het toernooi is geworden! Komende week zullen de internationals zich weer bij het team melden.

Donderdag de voorronde van het ABNAMRO toernooi op Leiden en dan zaterdag en zondag de eindronden traditioneel op Rotterdam. Het zal nog allemaal een beetje zoeken zijn, maar op 13 september uit tegen Schaerweijde moet iedereen scherp zijn.


Dubbel tegen Oranje - ...

De week daarop, zondag 20 september, komen de heren en dames van Oranje Zwart, of is het al Oranje Rood, op bezoek. Een spannende dubbel, schrijf die datum op de ijskast en kom aanmoedigen. De dames hebben hun selectie ook geformeerd. Er was een grote groep waaruit geselecteerd moest worden en dat is altijd lastig. We gaan wat bekende gezichten missen het komend seizoen. Dat is altijd jammer.

Volgende week beginnen de eerste jeugdwedstrijden en zal er gestreden moeten worden om een plaats in de hoogste competities. Je hebt maar een paar wedstrijden om te laten zien dat je daarin thuishoort, dus doe vanaf het begin je uiterste best. Daar heb je de rest van het seizoen plezier van.


Bijpraten en plannen maken

Het afgelopen weekend heel veel mensen gesproken. Dat is ook de bedoeling. Het bestuur was op volle sterkte aanwezig om vragen te beantwoorden, uit te leggen waarom zaken gaan zoals ze gaan en om u te mobiliseren voor Bloemendaal TV, voor de arbitrage en voor van alles en nog wat maar vooral ook om net als iedereen te genieten van de club die we met z’n allen zijn.

Komende week kan het zijn dat u een speler van Heren of Dames 1 aan de telefoon krijgt. Zij vragen uw steun bij een gezamenlijke actie met de Vriendenloterij. We hopen dat veel Bloemendalers willen helpen.

Het wordt weer een mooi seizoen!!

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm