Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzittter: over modderpoelen, biljartlakens en de ALV

Al weer dinsdagavond en nog geen letter op papier. Dat gebeurt me niet vaak. Zijn er excuses. Nee, eigenlijk niet, wel als altijd druk druk druk. Er is genoeg om u te melden en dat vliegt alle kanten op.


Op orde

Zo zijn we met heel veel slimme en verstandige mensen bezig met de voorbereiding van de algemene leden vergadering. Daar willen we onze statuten aanpassen aan de statuten van de KNHB. Dat moet wel, we zijn lid van de KNHB, en dan moeten ook de statuten en reglementen van de club in overeenstemming zijn met die van de bond waar alle hockeyclubs lid van zijn. Doen we dat niet, dan geeft dat alleen maar een hoop juridisch gedoe. Daar zijn we geen hockeyclub voor.


Veel energie

Als we juridische spelletjes willen spelen, hadden we een advocatenkantoor moeten beginnen. De stukken zijn allemaal klaar en u heeft de uitnodiging voor het bijwonen van de jaarlijkse vergadering ontvangen. Zo’n Algemene Ledenvergadering heeft zijn vaste programma en meestal ook zijn vaste bezoekers. Het is het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar, daarbij stil te staan en te constateren dat heel veel leden zich met ongelooflijk veel energie en plezier ingezet hebben voor de club. Daar kan ik van genieten. Dat je bij het terugkijken het ook vaak beter weet, is logisch en hoort erbij. Daar geniet ik dan even minder van.


Vriendjes maken

Het gaat er bij Bloemendaal om dat het elk weekend sportief een succes is, dat je kinderen vriendjes hebben op de club, dat je met plezier daar naartoe gaat en langs de lijn staat en dat je als veteraan op woensdag of donderdagavond na afloop van de training geheel bezweet nog met je maten een biertje kan drinken. Als dat allemaal goed loopt heb je als bestuur een prima jaar gehad.


Heren 1 en Dames 1

Met vier punten uit twee uitwedstrijden en een doelsaldo van acht voor en twee tegen begin je de competitie wel lekker. Na alle voorbereidingen was het nu voor het ‘echie’. Dat we mooie en goede eerste teams hebben werd duidelijk op de sponsoravond waar alle spelers door hun aanvoerders voorgesteld werden. Ik ben de bijnamen van de dames alweer vergeten, maar de nieuwe shirtsponsor van de dames, Hoff Advocaten, staat behoorlijk op mijn netvlies. Ook de Mercedes reclame van Biemond en van Wijk was duidelijk aanwezig. Op zaterdag waren er de shirts met daarop Luzac, u en ik weten wel waar die goed in zijn, voor het eerst op het veld te zien. BUKO, van de tijdelijke kantoren en de verhuur van allerlei materiaal voor de bouw, staat op de mouw van de heren. Al die uitingen zorgen ervoor dat we tophockey kunnen spelen en dat al jaren lang. En dan niet zomaar in de hoofdklasse, nee, sinds er play-offs zijn hebben we bij de heren maar 1 keer niet meegespeeld met de bovenste 4 om het kampioenschap. Ik kan het niet nalaten om dat elke keer te melden. Top hockey zit in de genen van de club en dat willen we zo houden. De sponsoravond werd mogelijk gemaakt door de ABN-AMRO die als spreker Joost Leenders van de talentacademie meegenomen had. Een mooi verhaal over talenten en wat daar allemaal bij komt kijken.


Klodders

Talent op Bloemendaal genoeg. Dat is al jaren zo. Zaterdag waren ze aan de beurt om hun rentree op de wedstrijdvelden te maken. Dat is altijd wel een beetje wennen, maar dat is het voor de tegenstander ook. Snel iedereen leren kennen, met elkaar eens een keer iets anders doen dan hockey en dan heb je zo een echt team. Het rook zaterdag weer naar gras in het clubhuis. De dikke klodders modder lagen op de trap. Dat heb je als je op grasvelden moet spelen. Kan me niet meer herinneren hoe het vroeger was in mijn tijd toen iedereen nog op natuurgras speelde. Het clubhuis moet dan één grote modderpoel geweest zijn. Maar het rook wel lekker.


Hidde en Jules

Golfen doe je ook op gras. Hoewel je je kan afvragen of die zo goed en mooi onderhouden greens nog wel van natuurgras zijn. Als een biljartlaken lagen ze erbij op de KLM open op de Kennemer.

Zo mooi kunnen Hidde en Jules onze velden ook vast krijgen, maar dan moeten we wel een paar greenkeepers erbij halen, investeren in hele dure grasmaaiers en heel veel geduld hebben. Laten we daar maar niet aan beginnen. Ik ga het in ieder geval niet voorstellen in de Algemene Ledenvergadering. Daar hebben we al onderwerpen genoeg om een hele avond tot laat mee bezig te zijn.


Mocht u niet naar de ALV komen, maar toch iets willen weten van het bestuur, spreek ons dan aan. Zaterdagochtend schenken we u graag weer een kop koffie in.

Tot langs de lijn,

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
Lustrum website
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda