Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column van de voorzitter: Speciale zonnebloemen, nieuwe gezichten en trouwe supporters

Bij de eerste thuiswedstrijd van Dames 1 en Heren 1 geen rouwbanden, geen minuut stilte en geen ander publiek gedoe. Dat was niet de manier om Agaath Bovelander te herdenken. Zonnebloemen, overal in het clubhuis, waren het subtiele eerbetoon aan ons erelid die zoveel voor de club heeft gedaan en heeft betekend.

 

H1 en D1 ouders
Tussen al die zonnebloemen verwelkomden we de ouders van de dames en heren uit het eerste. Een groot aantal nieuwe gezichten en dat is altijd weer spannend. Dat iedereen snel integreert en tot laat in de middag op de club blijft laat weer zien dat hockey niet alleen in het veld leuk is, maar vooral ook daarbuiten.

Onder de ouders was de vader van Jaap Stockman. Vlak voor de EHL viel hij heel lelijk van zijn fiets waarvan hij lange tijd heeft moeten bijkomen. Maar gelukkig was hij er weer en kon hij zien hoe Jaap veel ballen eruit hield, maar toch twee keer gepasseerd werd door Oranje Zwart. Ook de kersverse grootouders Hofman waren er. Rogier is vrijdagavond vader geworden van zoon Boele met alles er op en eraan. Altijd een mooi bericht zoiets.

Debutanten
De nieuwelingen in het gezelschap waren de ouders van Jasper Brinkman. Hij maakte vorige week tegen Schaerweijde zijn hoofdklassedebuut, net zoals Sophie Visser dat tegen MOP deed. Zondag was het de beurt aan Laurine Boot om te debuteren. Dat deed ze met verve. Allemaal speelden ze vorig jaar nog in de A1 van Bloemendaal en we zijn dan ook trots dat ze nu doorstromen naar het hoogste niveau.

 

Support op hoog niveau
Op hoog niveau zitten tegenwoordig ook de vaste, oude en trouwe supporters op het Benno Schmeinck bankje. We hebben een verhoging gemaakt, die ook met een rolstoel te bereiken is, zodat iedereen die op het bankje zit over de boarding kan kijken. Moet je natuurlijk niet indutten. Net naast de ballenvanger is het vaste plekje vrijgehouden voor de moeder van Wiert Doyer.

Het was er zondag meer dan gezellig druk. De wens is nu om aan de boarding een plank te bevestigen waarop de jonge jenever, de biertjes en de witte wijn neergezet kan worden. Een ijskastje ter plekke was nog net niet nodig. Er moet iets te wensen over blijven.

Manege
Een nieuw hek en dan ook nog wit is voor Henk, onze oude groundsman die schuin tegenover de club woont, nog steeds wennen. Elke keer als hij door het hek loopt denkt hij dat hij naar een manege gaat in plaats van een hockeyveld. Ik heb Henk gewaarschuwd dat binnenkort ook het andere hek wit geverfd gaat worden en dat het zeker niet de bedoeling is dat paarden over deze prachtige hekken gaan springen.

 

Fietsprobleem
Zaterdag en zondag kan je niet alleen over hekken springen, maar ook over alle fietsen die op straat worden neergezet. Dat is soms wel lastig voor mensen die lopend of op de fiets hun vroegpensioen rondje aan het rijden zijn. Dat begrijp ik en daarom vraag ik iedereen om achter het clubhuis te parkeren. Als dat echt niet meer kan, laat dan in ieder geval de doorgaande weg vrij.

Gijs de Jong vindt dat we een structurele oplossing hiervoor moeten vinden, maar om voor die paar uur per week hele parkeerplaatsen aan te leggen op het terrein van de club lijkt mij ietwat overdreven. Zeker als iedereen iets meer aandacht aan het parkeren besteed. Ik ben in ieder geval niet van plan om een pet en pak te regelen en als een parkeerwachter op te gaan te treden.

 

Standvastige parkeerwachter
Parkeerwachter Titus had het op zondag behoorlijk druk met auto’s die allemaal op het gras wilden parkeren. Daar kan je bij drukke wedstrijden staan als je de parkeerwachter €5,- betaald. Dat is een bijdrage voor het G hockey op de club. De parkeerwachter is een standvastig type. Zonder betalen kom je het terrein niet op, ook al ben je de scheidsrechter, de oud voorzitter of de huidige voorzitter van de KNHB. Er wordt geen onderscheid gemaakt op Bloemendaal.

 

ALV en afscheid
Donderdag de ALV waarin Pim, Peggy en Joris uit het bestuur gaan. Meer dan 4 jaar hebben ze zich ingezet voor de club. Dat het besturen iets meer inhoudt dan een uurtje per week zal u wel begrijpen. Het is zeer intensief, het gaat de hele dag en de hele week door, maar het geeft ook ongelooflijk veel plezier. En dat laatste maakt dat het dubbel en dwars waard om te doen.

 

Sterkte voor Mick, Hidde en Jella
Op zaterdag liep Jorge er sikkeneurig bij. Uitslagen die hem tegen vielen, het was helemaal niet zijn dag. Het was trouwens niemand zijn dag en dat kwam door het bericht dat JD1 keeper Mick Krouwels de komende weken en misschien wel maanden heel hard aan de gang moet om net als Hidde en Jella die vervelende cellen kwijt te raken en het lijf weer in orde te krijgen. Bij zo’n bericht zijn we allemaal in de war, terug bij af en in gedachten bij deze drie jeugdleden en kunnen we allen maar zeggen: zet hem op en en heel veel sterkte!

 

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm