Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD nieuws: Gedrag van ouders en omgang met materialen

Op hockey.nl stond een bericht waar ik wel van schrok. Twee vaders hadden een taakstraf gekregen, omdat ze een jonge scheidsrechter fysiek belaagd hadden na een wedstrijd. Soms denk je: "Het moet niet gekker worden”. Gaan we dan echt het voetbal achterna?


Hiermee wil ik niemand tegen het zere been schoppen, maar er wordt vaak geroepen dat het er zo vredig aan toe gaat op het hockeyveld ten opzichte van de voetbalvelden. Een coach stuurde mij een foto van een bord om ouders tot normaal gedrag te manen, wat hij was tegen gekomen op het voetbalveld. Laten we hopen dat er geen hockeyclubs zijn die dit voorbeeld moeten volgen!

 

Nogmaals: Ouders zijn toeschouwers! Zoals het woord het zegt: ze schouwen toe! Natuurlijk met positieve aanmoedigingen, maar GEEN coaching richting de kinderen of commentaar richting de scheids! Binnenkort is zelfs de week van de scheidsrechter. Een initiatief om het fluiten in een positiever daglicht te plaatsen. Laten wij als Bloemendaal op alle vlakken hierin het goede voorbeeld geven

 

Zuinig op materiaal

Sinds deze week hebben we heel veel grote nieuwe pionnen op de velden. Nu gaat helaas het vaak zo dat nieuwe spullen ook weer snel kwijtraken. Zo gaat het namelijk ook vaak met de ballen. Trainers zijn natuurlijk de eerst verantwoordelijken, maar het zou fijn zijn als alle teams eraan meewerken om zuiniger om te gaan met de materialen.

Sla je een bal over het hek? Dan haal je die. Vind je een bal? Dan stop je die in de speciale kliko bij het clubhuis. Heb je per ongeluk veertig ballen thuis liggen van de club? Dan doe je die anoniem in diezelfde kliko. Kom je aan het einde van de dag een pion of hesje tegen? Dan neem je die mee naar het clubhuis. Het zou heel fijn zijn als we hier allemaal iets actiever in worden. Alvast bedankt!

 

Goede zaken en frustratie bij de meiden

MA1 had het zwaar tegen Qui Vive. De meiden stonden lange tijd zelfs met 1-0 achter. Het werd nog wel 1-1 en daar moesten de meiden genoegen meenemen. MA2 was helaas niet opgewassen tegen Abcoude. MA3 was voor de 2e keer succesvol en versloeg Pinoke met 2-1. Ook MA4 deed goede zaken door met 3-2 van Zandvoort te winnen.

MB1 blijft het goed doen en heeft zelfs nog geen tegengoal. Dit keer werd het 4-0 tegen Qui Vive. MB2, MB3 en MB4 moesten allen hun meerdere erkennen in de tegenstander. MB5 en MB6 wisten allebei ruim te winnen van respectievelijk Hoorn en Alliance.

MC1 had een frustrerende middag tegen Castricum. Het werd namelijk 1-1. MC2, MC4 en MC7 stapten helaas zonder punten het veld af. MC3 speelde knap met 1-1 gelijk tegen IJburg C1. MC5 en MC6 pakten wel het volle pond. MC5 deed dat onder luide aanmoediging van Robert Noall.

Bij MD1 was het niet hun beste wedstrijd, maar was het wel goed voor drie punten. Het werd een nipte 1-0 tegen de Reigers. Bij MD2 leek het aanvankelijk heel makkelijk te gaan, maar Haarlem beet toch flink van zich af. Uiteindelijk werd het 5-3. Bij MD3 en MD7 waren de tegenstanders een maatje te groot. MD4, MD5 en MD6 wonnen hun wedstrijden ruim. MD4 zelfs met 14-0.

 

Strijd en emotie bij de jongens

JA1 vocht een spannende strijd uit met Amsterdam. Dankzij twee mooie goals van Thomas werd er met 2-1 gewonnen. Al was het wel Quintijn die op het laatst met prachtige reddingen de zege veilig stelde! JA2 beleefde een bizarre middag. De mannen van Heiko Hulsker waren met 18-1 te sterk voor Rood-Wit. JA3 en JA4 trokken helaas aan het kortste eind.

JB1 deed hele goede zaken. In de topper met Amsterdam werd maar liefst met 7-1 gewonnen. Fantastisch resultaat heren! De hele JB lijn deed het goed, want ook B2, B3, B4, B5 en B6 waren veel te sterk voor hun opponenten!

JC1 moet de komende weken alle zeilen bij zetten. Alle vertrouwen dat ze dat gaat lukken. Zaterdag werd er in een gelijk opgaande strijd nipt met 1-0 verloren van Amsterdam. Bij JC2 was het knotsgekke wedstrijd. Er was genoeg strijd en emotie op het veld. Uiteindelijk leken de mannen ruim voor te staan, maar toen werd het toch nog 5-4, maar dat bleef het gelukkig ook! JC3 was veel te sterk voor de Reigers en won maar liefst met 9-0! JC4 en JC5 verloren helaas nipt van Athena en de Kikkers.

Bij JD1 hadden ze andere zaken aan hun hoofd door het verdrietige nieuws van Mick. Heel veel sterkte Mick en we leven allemaal met jou en jouw gezin mee! JD1 verloor uiteindelijk met 5-3 van Alliance. Super Thije dat jij de komende weken JD1 wil komen versterken. JD2 en JD5 speelden allebei met 1-1 gelijk tegen Alliance en IJburg. JD3 en JD4 schreven beide drie punten toe aan hun conto door Mijdrecht en Amsterdam te verslaan.

 

Tot op de velden.
Jorge Nolte


 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda