Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter: 'Bestuursperikelen en bedankjes'

Het was vorige week een week met aandacht voor andere zaken dan hockey. Vandaar dat er geen bericht van mij was. Sommigen vermoedden misschien dat er ook bij de club een bestuurscrisis was opgetreden en dat de voorzitter en daarna zelfs het hele bestuur er de brui aan gegeven had, maar het voorbeeld van het gemeentebestuur van Bloemendaal volgen wij niet.

Uniek
Dat doen we zeker niet, want de manier waarop men in de Raad van Bloemendaal met elkaar omgaat is wel heel uniek. Zo uniek willen we bij de club niet zijn. Ik heb wel te doen met Aaltje Emmens. Ze is vol enthousiasme en met de beste bedoelingen begonnen en moest uiteindelijk constateren dat het met onwillige honden slecht hazen vangen is.

Het moet wel leuk blijven en als je constant tegengewerkt wordt, en dan vooral op een hele vervelende manier, dan gaat het plezier er snel af. Ze heeft groot gelijk. Laat Bloemendaal het zelf maar oplossen. Met de burgemeester van Haarlem hebben we een goede invaller. Als dat maar niet een voorbode is voor de toekomst van Bloemendaal. Dan bedoel ik de gemeente. De club zal niet snel fuseren.

Dat stond ook niet op de agenda van de ledenvergadering. Daar bleef niet veel op staan nadat we besloten hadden om een aantal punten die met elkaar verband houden door te schuiven naar de volgende vergadering. Dat had te maken met een advies waar we toch langer naar wilden en ook moesten kijken. En dat advies ging over de structuur van de club. Het moet duidelijk en degelijk zijn.

Bedankt voor de inzet
Wel hebben we de gelegenheid genomen om iedereen die zich weer op een bijzondere manier ingezet heeft voor de club te bedanken. Zo heeft Carin Warnaars de zilveren Mus ontvangen voor haar jarenlange inzet voor het zaalhockey, voor de toernooicommissie en nog vele andere activiteiten op de club. Ralph Steegman is ook in het zonnetje gezet omdat hij van jongs af aan elftallen traint, prominent Bloemigans lid is en ook veel voor de club georganiseerd heeft.

Martijn van Hasselt is jarenlang penningmeester geweest van de TopMusch. Hij heeft nu een achterbank vol met kleine van Hasselts en gaat daar al zijn aandacht aan besteden. De heren ontvingen de Bloemendaal manchetknopen. Daarnaast waren er nog veel meer bedankjes voor weer een heel mooi Bloemendaal seizoen.

Dat seizoen is dus nog niet afgerond met de presentatie van de cijfers, de decharge van het bestuur en een bestuurswisseling. Dat komt in de volgende vergadering die binnenkort zal worden aangekondigd aan de orde. Dus let op uw e-mail voor de uitnodiging.

Doelpunten tellen
Wie ook goed moest opletten was de scheidsrechter van de wedstrijd JC4 tegen de JC5 van Amsterdam. Met een smartphone in de hand en een geel door ONVZ gesponsord jasje om de schouders werd de stand bijgehouden. Als de uitslag 10-1 wordt dan heb je ook wel een hulpmiddeltje nodig. Ook de tegenstanders waren de tel kwijt en vroegen na afloop hoeveel het eigenlijk geworden was.

Dat was bij MD2 niet het geval. Daar wist iedereen wat de uitslag was. Het werd daar gelijk tegen Westerpark MD1. Dat lag niet aan de coaches Xavier en Jorge. Zij waren luid en duidelijk aanwezig met hun stortvloed van aanwijzingen en aanmoedigingen. Het was spannend en dat was aan de coaches te zien en te merken. MD2 bleef maar gaan op jacht naar die winnende goal om daarmee afstand te nemen van Westerpark. Samen staan ze met evenveel punten bovenaan, waarbij Bloemendaal één goal meer heeft gemaakt. Zaterdag spelen de meisjes tegen Hurley wat met één punt minder op de derde plaats staat. Ook weer spannend. Rustig blijven en je eigen spel spelen zou ik, als ik coach was, zeggen.

Herindeling na de herfstvakantie
De herfstvakantie komt er al weer aan en dat betekent dat alle teams opnieuw ingedeeld gaan worden. Over het algemeen hebben we goed gepresteerd. MB1 en JB1 spelen landelijk en JA1 speelt zaterdag uit tegen Amsterdam de beslissende wedstrijd. In Amsterdam wonnen de mannen en dus staan ze 3 punten en 1 doelpunt voor op Amsterdam. De Amsterdammers weten wat ze moeten doen: winnen! Maar onze mannen weten dat ook. Kom zaterdag kijken en moedig JA1 aan. Het zijn leuke wedstrijden en het gaat ergens om.

 

Tot langs de lijn!

Hendrik Goeman Borgesius

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda