Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD nieuws: techniek jeugd onder de loupe

Vorige week stonden we met alle coaches van E- en F-teams op het veld om alle basistechnieken door te nemen. Op die manier proberen we om zowel met de trainers als met de coaches dezelfde taal te spreken.

 

Alle hockeyacties met de bal zijn samen te vatten in drie categorieën:

1) Lopen met de bal

2) Passen van de bal

3) Aannemen van de bal

 

Elke techniek verdelen we dan weer in drie andere categorieën:

1) Grip

2) Houding

3) Positie van de bal ten opzichte van het lichaam

 

Komende drie weken zal ik steeds over één categorie uitweiden, te beginnen met:

 

Lopen met de bal:

Het drijven van de bal gebeurt met de bal aan de stick. Geen tikjes! Met de bal aan de stick is het minder makkelijk om de bal af te pakken. Het is ook makkelijker om overzicht te houden, omdat je er op kunt vertrouwen dat de bal bij je blijft! We hebben onze handen uit elkaar; linkerhand boven aan de grip en rechterhand onderaan de grip. Onder de linkeroksel zou je een grote teddybeer kunnen plaatsen, waardoor je linkerelleboog naar voren wijst en er spreekwoordelijk een vogel op zou kunnen zitten.

 

We proberen door deze termen het motorisch leren van de kinderen te stimuleren. Kinderen zijn namelijk extreem visueel ingesteld. Tijdens het drijven is de rug slechts licht gebogen en zit je laag in de knieën. De bal is rechts voor je. Net rechts van de lijn van je rechtervoet. Op deze manier ben je wendbaar, kan je de bal afschermen voor de tegenstander, heb je ‘vision’ en kan je snelheid maken met de bal aan je stick!

 

Competitie van alle jeugdteams, te beginnen Jongens A

 

Afgelopen week is de competitie weer begonnen. JA1 ging meteen goed van start en kwam door twee schitterende goals 2-0 voor. Helaas kwam Rotterdam terug in de tweede helft en moesten beide teams genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. JA2 speelde een spannende pot tegen Hurley, maar verloor helaas nipt. JA3 had geen kind aan de tegenstander en won met 12-1 van Strawberries. JA4 en JA5 speelde beide hun eerste wedstrijd gelijk.

 

Jongens B

 

JB1 moest meer dan 400 km afleggen zaterdag, aangezien Groningen de tegenstander was. De mannen wonnen overtuigend met 6-0, mede dankzij David die flink op stoom was! JB2 speelt heel knap in de Topklasse. De mannen verloren helaas net van Reigers JB1. JB3 speelde heel knap met 3-3 gelijk tegen Xenios JB1! JB4 en JB5 speelde allebei tegen Hoorn, namelijk JB1 en JB2. Helaas konden onze mannen ze geen punten afhandig maken.

 

Jongens C

 

JC1 is goed begonnen in de IDC2 door met 3-2 te winnen van Spandersbosch. JC2, het team van Steijn Tulp, zorgde voor de uitslag van de dag. In de Topklasse werd er met 5-2 gewonnen van HBS JC1!!! JC3 verloor helaas met 3-1 van Rood-Wit. JC4 deelde de punten met Hurley, want het werd 2-2. JC5 startte de competitie voortvarend met een 5-2 overwinning op Alliance.

 

Jongens D

 

JD1 wil over een paar weken graag bij de eerste twee teams in de poule eindigen. Meteen begonnen de mannen overtuigend door met 7-0 te winnen van Pinoke. JD2 speelde met 2-2 gelijk tegen Hisalis. Seb hield met zijn hoofd een bal uit het goal en liep daarbij een hersenschudding op. Sterkte Seb! JD3 moest op gras net de winst aan Xenios laten. JD4 en JD5 waren helaas niet opgewassen tegen Athena en Castricum.

 

Meisjes A

 

MA1 begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Zwolle. Al gauw stonden de dames met 2-0 voor. Een goed keepende Hannah uit MC1(!) kon helaas niet voorkomen dat de Zwolsche dames er met een 3-2 overwinning van door gingen. MA2, MA3 en MA4 konden helaas niet voorkomen dat de punten naar de tegenstander gingen.

 

Meisjes B

 

MB1 speelde een ware thriller! Alles zat erin en het kon alle kanten opgaan. Gelukkig wonnen onze dames met 4-3 van Wageningen. Saillant detail was wel dat Tessel als speelster op goal stond bij een strafbal en deze met haar been eruit hield. Klasse gedaan, Tessel! De enige andere ploeg die in de MB tot winst kwam, was MB5 die met 4-3 won van de Terriërs.

 

Meisjes C

 

MC1 speelde thuis tegen Laren in de IDC 1. Vooral de tweede helft was van een hoog niveau, waardoor het 4-0 werd. Komende zaterdag het treffen met de grote concurrent Hurley. Succes meiden! MC2 en MC3 dolven helaas het onderspit tegen Hoorn en Athena. MC4, MC5, MC6 en MC7 behaalden allemaal spannende overwinningen.

 

Meisjes D

 

MD1 deed goede zaken door in de Topklasse A meteen te starten met een 3-0 overwinning op Alkmaar. MD2 verloor met 4-1 tegen het fysiek sterke Xenios. MD3 blijft het goed doen. Nu werd er met 4-0 gewonnen van Myra. MD4 is naarstig opzoek naar tegenstand. De dames zijn twee poules omhoog gegaan, maar nog hadden ze geen tegenstand van Alkmaar. De bond bepaalt zelf de indelingen volgens een bepaald principe. Dik winnen is helemaal niet leuk. Hopelijk is er zaterdag een mooie spannende strijd tegen Amsterdam! MD5 verloor nipt van Spire. MD6 troefde met 2-0 Overbos af. MD7 was niet opgewassen tegen de Reigers.

 

Sowieso vindt na de winterstop weer een herindeling plaats. 

Jorge Nolte

 

 


 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda