Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Laat de gemeente hockeyers in de steek?

De gemeente dreigt de mogelijkheid van kunstlicht op veld 3 en 4 uit het bestemmingsplan te halen. Dat is rampzalig voor de club.


De afgelopen week was het weer zover. Geen trainingen meer op veld 3 en 4 omdat het te donker wordt. Elk jaar na is het na de herfstvakantie niet meer mogelijk de velden die tegen het bos aan liggen te gebruiken voor trainingen. In plaats van 2 keer per week kan er nog maar 1 keer per week getraind worden. De jeugd heeft dan opeens een middag of avond waarop ze iets anders moeten gaan doen. Dat zou ik, en met mij heel veel leden, graag anders zien. Ik vind het in deze tijd waarin iedereen het er over eens is dat bewegen, sporten en buiten zijn goed is voor je ontwikkeling en gezondheid, onbegrijpelijk dat het in Bloemendaal niet mogelijk is dat de velden 3 en 4 verlicht worden. Het beleid van de gemeente is dat de sportvelden maximaal gebruikt moeten worden. 


Klap in het gezicht

Daarom heeft de gemeenteraad in 2011 besloten dat er licht mag komen op de velden 3 en 4. Dat ze er nog steeds niet zijn en als we niet oppassen misschien wel nooit komen is dank zij het bezwaar van de Stichting Schapenduinen.

Dat de gemeente haar standpunt ‘geen kunstgrasvelden op de grasvelden langs de Zomerzorgerlaan maar wel licht op de velden 3 en 4’, nu opeens wijzigt, is een klap in het gezicht van alle leden van de hockeyclub. Op 10 november is er een commissievergadering van de raad waarin we nog een keer kunnen laten weten dat wij het niet eens zijn met dit besluit. Ik roep u allen op om hierbij aanwezig te zijn om de politiek van Bloemendaal te laten weten waarom wij een ander besluit wensen. Het is gemakkelijker om een wedstrijd op het veld te winnen dan in de politieke arena. Wanneer je de spelregels elke keer wijzigt is van een eerlijke en open wedstrijd geen sprake. Dat zou de raad zich moeten aantrekken.

U begrijpt dat dit politieke gedoe mij bezighoudt en mijn tijd en energie opvreet. Je weet niet waarom zaken opeens anders beslist worden en waarom standpunten zich plotseling wijzigen. Dat maakt het lastig te begrijpen en kost enorm veel negatieve energie.


Geweldige prestatie

Negatieve energie is er niet bij H1 en D1. En ook niet bij de leden langs de lijn. De overwinning op vrijdagavond tegen Voordaan werd gevierd met Bloemigans langs de lijn alsof het team kampioen was geworden. Het aanvallende spel en de overheersende speelstijl deed iedereen goed.


Het vervolg op zondag was nog beter. De overwinning op Kampong was een teamprestatie van formaat. Alles en iedereen ging voor de overwinning, Roel Bovendeert liet weer zien dat je op een waterveld heel goed kunt bodysurfen, Jaap was als altijd alert en safe, Jasper speelde alsof hij al jaren hoofdklasse ervaring heeft, Pelle verraste zijn tegenstanders met balletjes achterwaarts, Jord had het middenveld in bezit, Floris dekte iedereen, Andres was niet te volgen, Russell Ford liep af te koelen langs de lijn, Thierry wist op bekend terrein de gaatjes te vinden, Tim was overal waar dat nodig was, Glenn pakte door, Thomas verdedigde, Mats kwam altijd voor zijn man, Daniël zette voor, Hofman scoorde en Wouter was de absolute captain, hij leidde en ging voorop in de strijd. U merkt het, het was genieten.


Komende zondag Amsterdam thuis

Zondag Amsterdam thuis. Zorg dat u erbij bent en dan graag vroeg want D1 speelt om 12.45 uur ook tegen Amsterdam. Daar kunt u dan ook van genieten. De dames hebben zondag gedaan wat ze moesten doen: winnen van Push. Dat ging in het begin helemaal niet gemakkelijk. Een snelle achterstand is nooit leuk. Maar de tweede helft werd alles rechtgezet en was er de verdiende winst.

Op zaterdagochtend was het prachtig op de club. De lage zon, bladeren op het veld, wedstrijden op gras, modder in het clubhuis, G-hockeyers aan de chocolademelk, veel ouders en grootouders en lekker hockey. Bij een paar wedstrijden heb ik gekeken en gezien dat er prima gespeeld werd. Ik hoorde dat de jeugd sprongen maakt in hun ontwikkeling, basistechnieken worden steeds meer getraind en dat zie je terug op het veld. Het speelt ook veel leuker wanneer je die basis goed geleerd hebt. Dat is de uitdaging voor alle trainers bij Bloemendaal. Zorg dat de jeugd z’n stick goed vasthoudt, goed staat, kan stoppen en kan slaan. Als dat in orde is gaan andere technieken ook beter. Het was allemaal weer een echte Bloemendaal zaterdag en daar krijg je als bestuur heel veel energie van, positieve energie!

Tot langs de lijn in het weekend en in het gemeentehuis op 10 november om 20.00 uur.

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
Lustrum website
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda