Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Topsport op een herfstmiddag

Een klassieker was het en daar was iedereen het over eens. Een herfstige middag, veel publiek, ook uit Amsterdam, de NOS met de hockey specialist Philip Kooke, een goede sfeer en een prachtige en spannende wedstrijd die dit keer gewonnen werd door Bloemendaal. Wat een verschil met die andere klassieker die in Rotterdam gespeeld werd en waar bestuursleden, voetbalvrouwen en sponsoren niet mee naar toe mochten of via een achteringang het stadion binnen kwamen. Nee, laten wij dan maar een open terrein hebben, naast de weilanden met de koeien, waar iedereen op de kleine tribune of langs het veld samen met vrienden en andere hockeyliefhebbers van topsport kan genieten.

 

Robots, of toch niet?

En topsport is het. Als je ziet hoe fit de mannen zijn, hoe technisch, hoe snel ze omschakelen en hoe ze dat 70 minuten volhouden dan kan je daar alleen maar verbaasd over zijn. Het lijken wel machines of robots waar tegenwoordig zoveel over gesproken wordt. Maar dat zijn ze helemaal niet. Dat bleek ook uit de reacties van de mannen na afloop van de wedstrijd en het verhaal in de NRC van maandag. Het gaat daarbij allemaal over emotie, gedrevenheid, iets extra voor elkaar willen doen, afspraken maken en vanuit het hart spelen met een vrij hoofd. Ik denk niet dat je dat ooit bij robots mee gaat maken.

 

Adrenaline en testosteron

De zondag begon op KG2 met de wedstrijd van H2 tegen Rood Wit. Dat werd jammer genoeg 1-2. In het team speelden veel invallende jeugdspelers mee omdat oud H1 speler Eby Kessing zaterdag in het huwelijk is getreden en dat met veel maten vierde in de buurt van Maarn. Bij de wedstrijd stonden veel ouders van de heren langs de kant. Er werd ook leuk gespeeld en ook veel naar elkaar geroepen. Echte communicatie was het niet, het waren meer kreten die de ontvanger meestal negeert. Veel adrenaline en testosteron bij deze jong volwassenen is daar de oorzaak van. Gaat vanzelf weer over, hoop je dan.


Een mooi weekendprogramma

De dames gun je ook weer eens een echte wedstrijd waarin we tot het eind toe mee doen om de winst. Het zit even niet mee en dan vallen de doelpunten als hagelstenen uit de lucht. Moed houden, trainen en nog eens trainen en erin blijven geloven. Het keert een keer, daar ben ik van overtuigd. De dames wisten zich goed te weren op de jaarlijkse sponsoravond van Wings. Daar was het weer ouderwets gezellig. Bijna net zo gezellig als het vrijdagavond gaat worden in de ‘brasserie Bloemendaal’ bij gastheer Mathieu. Schaerweijde komt vrijdagavond op bezoek en daarmee wordt al weer de 1stewedstrijd van de 2de helft van de competitie gespeeld. Zondag de 15de naar Eindhoven waar tegen het toekomstige Oranje Rood gespeeld moet worden. De dames spelen zondag thuis tegen MOP. Een mooi programma komend weekend!


Maar eerst de ALV

Als u donderdagavond even niet naar de schouwburg, het concertgebouw of naar de nieuwe James Bond gaat, bent u van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van de club. U bent waarschijnlijk de draad een beetje kwijt wat ledenvergaderingen betreft, maar dit is de 3de vergadering in 7 weken. De laatste ALV gaat de boeken in als de kortste ooit. In 4 minuten hadden we de agenda afgewerkt en werd de vergadering weer gesloten. In die 4 minuten heb ik ook de volledige lijst met berichten van verhindering opgelezen om maar iets van tijd te winnen. Die lijst van verhindering was langer dan de presentielijst. U werd niet gemist. Het was een formaliteit zodat we komende donderdag de statuten in lijn kunnen brengen met de statuten van de KNHB. Na donderdag geldt ook voor de leden van Bloemendaal dat zij zich moeten onderwerpen aan het tuchtrecht en het dopingreglement van de KNHB. Dat houdt in dat u vanaf dan zich moet inhouden met een lijntje of andere stimulerende bezigheden en zich ook moet gedragen niet alleen in maar ook langs het veld. Het eerste deed u al want daar heb je maar kort plezier van en dat laatste is zo vanzelfsprekend dat je je afvraagt of het wel genoemd moet worden. Donderdag gaan we daar in detail op in en op een aantal andere belangrijke zaken, zoals het jaarverslag, het advies van de governance commissie, de begroting en de bestuurswisselingen. Dit keer zal het iets langer duren dan 4 minuten, maar daarna drinken we met z’n allen een drankje en praten we nog uren na over de mooiste club van de wereld! Daar raken we nooit over uitgepraat……..

 

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm