Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD nieuws: Pass met een push, slag of schuifslag

Op donderdag 12 november was er dan eindelijk de ALV waar de nieuwe en oude bestuursleden van plek wisselden. Al langer was bekend dat Laura Bakker de plek van Peggy Mes overneemt. Peggy heeft jaren in het bestuur gezeten en ongelooflijk veel goed werk gedaan.

Zoals natuurlijk alle bestuursleden stopte ook Peggy ongelooflijk veel vrije tijd in de club. Ik ben blij dat ik 3,5 jaar nauw samen heb mogen werken met haar. Peggy heeft enorm veel hart voor de club en dan bedoel ik echt op alle niveaus. Zij heeft altijd enorm veel enthousiasme uitgestraald en was altijd bereid om haar mouwen op te stropen.

Daarnaast is zij altijd erg "down to earth” gebleven en was zo voor iedereen makkelijk benaderbaar! We zullen Peggy als bestuurslid erg gaan missen, maar ik reken erop dat we haar nog steeds veel op de club zullen blijven zien! Peggy dank je wel voor alles, namens iedereen die binnen de jeugd werkzaam is!

Passen van de bal

Vanaf jongs af aan krijgen kinderen al meteen verschillende manieren van passen aangeleerd. De allerbelangrijkste op elk niveau blijft de push! Bij de push is de bal aan de stick en je handen zijn uit elkaar. Tijdens de push trek je met jouw linkerhand de stick naar je toe en duw je met jouw rechterhand van je af! Het voordeel van de bal aan je stick is dat de bal altijd zal bewegen. Bij alle passes is het belangrijk om de bal goed na te wijzen, zodat deze de goede richting opgaat. Bij het pushen in de loop speel je de bal op het moment dat je met je rechtervoet stapt, zodat je door kunt bewegen!

Een andere belangrijke pass is de schuifslag. Hierbij is de stick ongeveer veertig centimeter van de bal op de grond en veeg je over de grond naar de bal toe, met je handen uit elkaar! Bij veel kinderen gaat de bal wat zo harder dan bij een push.

De flats is een passtechniek die we zo min mogelijk proberen te gebruiken. We leren dit jonge kinderen vooral niet aan! Nadelen van de flats zijn: het duurt lang, de bal ligt lang vrij, de tegenstander ziet wanneer je gaat passen en kan hem daardoor makkelijk afpakken en hij gaat vaak hoog.

De slag is natuurlijk een ander verhaal. Slaan is misschien wel de moeilijkste techniek die er bestaat. Je ziet dat hier op alle niveaus veel fouten bij gemaakt worden. Je handen zijn bij elkaar boven aan je stick. Bij het naar achteren gaan van de stick, blijf je onder de schouder en het haakje van je stick staat omhoog. Je gaat langzaam naar achteren en snel naar voren en wijst de bal goed na. Belangrijk om goed door je knieën te zitten! De bal ligt bij het moment van raken precies voor je linkervoet, zodat de bal recht doorgaat en je niet op de bal slaat!

Stand van zaken jongens

JA1 speelde een goede en spannende wedstrijd tegen Kampong. De mannen kwamen 1-0 voor door een goal van Thomas V. Uiteindelijk werd het 1-1 en daar konden beide partijen mee leven! JA2, JA3 en JA4 scoorden er allen lekker op los en waren niet te verslaan zaterdag. JA5 verloor helaas nipt met 4-3 van Amsterdam.

JB1 speelde de topper tegen Nijmegen. Onze mannen waren met 4-0 te sterk, maar dat was wel wat geflatteerd, aangezien Nijmegen echt een goede ploeg is. De zoveelste keer dat Flip zijn goal schoon hield! JB2 moest al vroeg aantreden zaterdag, maar versloeg Pinoke met 6-3. JB3 vocht een spannende strijd uit met Alliance. Het werd uiteindelijk 3-3. JB4 was succesvol, want Hurley werd met 5-2 verslagen. HBS was een maatje te groot voor onze JB5. JB6 deelde de punten met Mijdrecht.

JC1 blijft het goed doen. Dit keer werd HGC met 4-1 verslagen. Ook JC2 beleeft een top seizoen. Qui Vive JC1 werd met maarliefst 6-1 verslagen! JC3, het team van Mischa van Deventer deed ook goede zaken door Heerhugowaard met 8-2 te verslaan! JC4 speelde met 3-3 gelijk tegen Rood-Wit. JC5 was helaas niet opgewassen tegen Xenios.

JD1 reisde af naar de Kikkers, waar gewoon weer drie punten werden meegenomen. Vooral door een goede eerste helft! JD2 moet de goede vorm weer zien te vinden. Dit keer verloren de mannen helaas met 2-0 van Hurley. JD3 tegen Amsterdam eindigde met de stand waar het ook mee begon. JD4 moest helaas hun meerdere erkennen tegen Strawberries JD1, maar dat is natuurlijk geen schande! JD5 haalde maar liefst met 9-0 uit tegen Rood-Wit.

Prestaties bij de meiden

MA1 mocht afreizen naar Naarden. Wat beide teams ook deden, niemand wist het goal te vinden. MA2 had een gemakkelijke middag, want Alliance werd met 7-0 opzij geschoven! MA3 verloor helaas de eerste "set” van Amsterdam met 7-5. Ook MA4 bleef helaas nipt aan de verkeerde kant van de score tegen Hurley.

MB1 kwam tegen HGC al snel op 2-0 voor. Toen ging het helaas wat minder draaien en werd het uiteindelijk 2-2. MB2 begint een beetje op gang te komen. Het team van Jasper Leistra versloeg Athena met 4-1. MB3, MB4, MB5 en MB6 trokken helaas allen aan het kortste eind.

Bij MC1 loopt het even iets minder lekker. Dit keer werd er wederom niet gewonnen, al zorgde Valerie in de eindfase nog wel voor de 1-1. MC2 schakelde met een zevenklapper HBS uit! MC3 verloor helaas met 2-0 bij de Kikkers. MC4, MC5, MC6 en MC7 pakten allen een ruime overwinning!!

MD1 gaat als de brandweer. Dit keer werd Hurley met 3-1 verslagen. Goed bezig meiden! MD2 verloor, volstrekt tegen de verhouding, met 2-0 van de Kikkers. MD3 pakte op gras een mooie 3-2 overwinning op Castricum. MD4 blijft ongeslagen. Ze waren met 5-2 te sterk voor Alkmaar! MD5 en MD7 scoorden allebei genoeg goals, helaas scoorden de tegenstanders er twee meer.

 

Jorge Nolte

 

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda