Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter: 'Genieten op de club'

 

Wat is het toch lekker om lid van de club te zijn. Afgelopen zaterdag kon ik daar weer echt van genieten. Veel auto’s in de straat en fietsen tussen de bomen. Dat laat al zien dat iedereen er weer is. Op de grasvelden werd een wedstrijd gespeeld met een tegenstander die zich helemaal opwond, want hoe kan het toch dat je bij Bloemendaal op gewoon gras moet spelen. Dat men een jaar of twintig geleden alleen op gras speelde, is iedereen alweer vergeten.

 

Winterkampioenen

 

Op het KG1 speelde JB1 tegen de jongens van Push. Een leuke en spannende wedstrijd waarbij Push op voorsprong kwam, maar waar onze jongens het in de tweede helft rechttrokken en hun koppositie waarmaakten. Het werd 2-1 en daarmee is JB1 winterkampioen in de landelijke competitie. Een compliment voor het team en de coaches André Morees en H1 speler Jasper Brinkman.

André had een zware middag. Hij stootte vlak voor de wedstrijd zijn hoofd en had in de rust zo’n hoofdpijn dat hij de kleedkamer meteen uitliep en de jongens zelf liet bepalen hoe ze de achterstand om gingen zetten in een voorsprong. Blijkbaar heeft dat gewerkt want met goed samenspel bleven de punten in Bloemendaal.

 

Gezellig bij de haard


Even verderop speelde MB1 tegen Den Bosch. Ook dit team deed het heel goed en met 2-4 nederlaag ging Den Bosch zonder punten naar huis. Met deze overwinning is ook MB1 winterkampioen in de landelijk competitie. Hoe kan het ook anders als je zo’n goed team hebt met Pascal en Warner als coaches. Een mooi resultaat. In het clubhuis, waar de haard aan was, was het meteen gezellig. Je komt bekenden tegen die hun bardienst draaien, de wedstrijdtafel is vol bezet en iedereen komt er even langs voor een praatje, de limonade wordt rondgedeeld en iedereen staat met elkaar te kletsen.

De familie van Hooijdonk komt aan om zoon Tom als coach bij de JA1 aan het werk te zien maar ook om vrienden uit Breda te ontmoeten die met JA1 van Breda meegekomen waren. Helaas gingen de mannen van Breda met de drie punten weer terug. Zij wonnen de wedstrijd met 4-1 en staan daarmee tweede met één punt achter Kampong. Bloemendaal heeft uit de vijf gespeelde wedstrijden twee punten en daarmee staan ze zevende. Er zijn na de winterstop nog negen wedstrijden te gaan.

 

Beschaafde aanmoedigingen

 

Op veld 3 speelde JC4 tegen Pinoké. Op het moment dat ik aan kom lopen, scoren de Amsterdammers. Dat hebben ze nog een keer gedaan, maar daarna scoorde JC4 vijf maal. Een heel goed resultaat. Langs de lijn veel ouders die allemaal heel beschaafd hun mannen aanmoedigden. Zo ook bij veld 4 waar JB6 tegen Amstelveen speelde. Coach Haga had het allemaal goed onder controle en scheidsrechter Bosch floot zeer gedecideerd ook al had hij zijn gele ONVZ jasje in het clubhuis laten hangen.

 

Bitjesstress

 

Als je hele familie hockeyt, kan het voorkomen dat je het verkeerde bitje meeneemt. Dat was bij Thijs uit de JB3 het geval. Hij had het bitje van z’n jongere broertje in z’n mond. Dat speelt niet lekker dus gaat z’n moeder op de fiets even heen en weer om het juiste bitje te halen. De mannen van JB3 hadden een topdag met hun supercoach Kim van Leeuwen. Dat inspireerde de pubers en ze wonnen met 2-1 van Hisalis. Bij het naar huis gaan nog even MB2 succes gewenst. Zij speelden uit tegen de Terriërs in Heilo en verzamelden bij het hek. De 2-1 winst zorgt ervoor dat ze nu drie punten boven de Terriërs staan.

 

Wie doet er mee?

 

Een lekker middagje op de club. Beetje rondlopen, met deze en gene een praatje maken en genieten van al die ouders die bij naar hun zoon of dochter komen kijken. Ook nog een paar obligatiemussen binnengehaald voor de verbouwing van de team en besprekingsruimte, maar ik kom er nog een paar tekort. Wie doet er nog meer mee? Mail het me! Het was het laatste weekend voor de winterstop. Een goed moment om met het team gezellige dingen te gaan doen. Lootjes, cadeautjes en gedichten, het zijn drukke en gezellige tijden. Geniet ervan. Dat doe ik ook.

 

Hendrik Goeman Borgesius


 

 
 
Share

terug naar vorige scherm