Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Tockey's ?... of toch niet?

Op de algemene ledenvergadering van de KNHB liet de voorzitter Eric Cornelissen zijn ongerustheid merken over de toename van onvriendelijkheden op en rond de hockeyvelden. Het aantal meldingen van vervelend gedrag rijst volgens hem de pan uit.

 

Dat kan niet de bedoeling zijn. Hockey is leuk, we zijn vriendelijk voor elkaar, we hebben respect voor de tegenstander en de scheidsrechters en we realiseren ons dat het maar een spelletje is. Kortom, we kunnen als hockeyers heel goed relativeren. Zo denk ik en volgens mij heel Bloemendaal erover. Maar het blijkt dat er tussen denken en doen, ook wat dit betreft, een groot verschil zit. Hoe kan dat toch?

 

Veldslag

Zijn we, om het Youp na te zeggen, allemaal tockey’s geworden? Of is er iets anders aan de hand? Dat we op sommige momenten een kort lontje hebben dat herken ik wel, maar dat is na 70 minuten meestal wel klaar. Maar na de wedstrijd lijkt het te beginnen. Op de smartphone worden alle onhebbelijkheden van de tegenstander, van de scheidsrechter en van de toeschouwers in het digitale wedstrijdformulier ingevuld en direct doorgeseind naar Nieuwegein. Als een volleerde anonieme blogger wordt de wedstrijd samengevat waarbij het lijkt alsof er een veldslag plaats heeft gevonden, in plaats van een gezellig potje waar je 2 x 35 minuten hebt lopen ploeteren en jagen in de wetenschap dat het toch eigenlijk nergens om gaat. Waar zijn we mee bezig? Laten we weer gewoon doen, van elke wedstrijd iets leuks maken en met de tegenstander en de scheidsen genieten van de derde helft. Vul vervolgens het digitale wedstrijdformulier in met alleen maar complimenten, stuur dat door naar Nieuwegein en de hele hockeywereld is weer gerust.

 

Fluitisten en bitterballen

Genoeg hier over. Waar ik het niet genoeg over kan hebben is over de inzet van de arbitragecommissie. De afgelopen week hebben velen van u de bijspijkeravond meegemaakt. In zo ongeveer 2x35 minuten is iedereen weer bijgepraat over de actuele regels bij het zaalhockey. Dat spel gaat al zo snel en als je dan ook nog moet nadenken wanneer je wel en vooral niet moet fluiten, vraag je van de gemiddelde hockeyspeler of ouder wel heel veel. Vandaar dat zo’n opfrisavond wel lekker is. Iedereen wil leuk gefloten worden, dat weten we. Fluiten is ook leuk. Je krijgt een handje van alle spelers voor de wedstrijd, maar vooral ook daarna. Je hebt leuke gesprekken met toeschouwers en je wordt gewaardeerd, omdat je besloten hebt om twee teams te begeleiden bij hun wedstrijdje. Je kan dan ook niet wachten tot je nog een keer mag fluiten. Dat is het ideaalbeeld van de leden die voor ons allen voor de arbitrage zorgen. Zoals Mathieu en de barcommissie zorgen voor de bitterballen, zo zorgt de arbitragecommissie voor de fluitisten. Zonder fluitisten en bitterballen heb je geen wedstrijd. Dat weten we uit ervaring.

 

Op naar het nieuwe jaar

Als u weer toe bent aan een bitterbal moet u vooral op 10 januari 2016 naar het clubhuis komen. Daar houden we dan de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst met ballen, bier en ….. fris. Het is altijd een mooie bijeenkomst, waarbij het lijkt of je elkaar jaren niet hebt gezien en waarin we elkaar weer laten weten dat we vol energie zitten om het jaar te starten. Vanaf 1 maart worden er weer wedstrijden gespeeld, dan kan iedereen weer echt aan de bak. Dan is hopelijk ook de teamruimte beneden in het clubhuis klaar.
Het hangt nog van een 10-tal obligatiemussen af. We zijn er bijna en dan kan de aannemer aan het werk. Maak nog dit jaar gebruik van de belastingaftrek voor 2015 en ontvang de eerste week van januari 2016 12% rente over het op 30 december 2015 ingelegde bedrag. Nog nooit heeft u sneller een zo mooi rendement behaald. Meld de penningmeester dat hij op u kan rekenen. Daar wordt hij zeker heel blij van.

 

Hendrik Goeman Borgesius

 

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
Lustrum website
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda