Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Haring en Aquavit op de Koninklijke
Een heel goed, gezond en gelukkig 2016 wens ik u allemaal toe! Dat het maar weer een jaar mag worden met prachtige (sport-)momenten waar we met elkaar veel plezier aan beleven.

Dat plezier was er op de eerste kerstdag volop bij de traditionele voetbalwedstrijd tussen de Koninklijke HFC en HC Bloemendaal. Een team van ervaren en gerijpte HFC’ers nam het op tegen een team van slimme en snelle Bloemendalers. De voetballers wonnen dit keer met 2 of 3 tegen 1. Er is een beetje verwarring over de tweede goal van de Koninklijke HFC die in het fluitsignaal voor de rust viel. Veel maakt het niet uit, want Bloemendaal scoorde in de tweede helft maar 1 keer. Dat de wedstrijd traditioneel is blijkt wel uit het feit dat de wedstrijd voor de 108ste keer gespeeld werd. Slechts één keer, in 2010, kon het niet doorgaan omdat er teveel sneeuw op het veld lag.


Een korte tweede helft

Traditioneel is ook de rust. Dan geen warme thee of limonade, maar haring en Aquavit. Van dat laatste wordt je wel warm. De tweede helft duurt meestal ook iets korter dan de eerste. Daarna is het weer gezelligheid in het clubhuis (ofschoon een voetbalclub, is het bij de Koninklijke geen kantine). De gastvrijheid is altijd groot, de vele bitterballen heet en het bier koel. Dat alles zijn verraderlijke elementen op eerste kerstdag. Zeker wanneer je daarna nog aan het kerstdiner gaat. Een eerste bodem is dan wel gelegd. Voor een aantal van de aanwezigen was het de laatste keer dat ze meespeelden. De verjonging moet nu plaats gaan vinden. Gelukkig waren er bij Bloemendaal al veel jonge spelers met aanhang. Want ook dat moet gezegd worden, het is een leuk familie-uitje. Reserveer voor volgend jaar de eerste kerstdag en kom naar de Spanjaardslaan, naar die ene club in ’t land die al meer dan 130 jaar bestaat.


Een nieuw jaar, tijd voor een feestje

Als u eerder al iets leuks wilt doen waar u veel leden en veel gezelligheid gaat treffen, kom dan zondag 10 januari naar de nieuwjaarsbijeenkomst, dit jaar gecombineerd wordt met een bijzondere algemene ledenvergadering (een BALV) met maar één mooi onderwerp....  Daar gaan we een feestje van maken! "The Sugardaddies" zullen de vergadering van muzikale omlijsting voorzien en ons in de juiste stemming brengen. Na de BALV gaan we weer los en vieren we het begin van het nieuwe jaar met hapjes en drankjes en natuurlijk met elkaar. De verlichting op veld 1 is aan, zodat er op gespeeld kan worden door jeugd en sportieve ouderen. Vanaf 16.30 uur ontvangen we u graag.


Heel blij zijn we als bestuur met de 37 obligatiemussen en nog een aantal andere schenkingen waardoor het bestuur heeft kunnen besluiten om de aannemer opdracht te geven om de team/trainers/commissiekamer te gaan verbouwen. De komende week zal daar een begin mee worden gemaakt en ik hoop dat we u over een paar weken vol trots de nieuwe ruimte kunnen laten zien. Het moet een ruimte worden waar door-de-week de trainers, en in de weekeinden de teams gebruik van kunnen maken. In de avonden kunnen er commissievergaderingen worden gehouden. Een dergelijke investering is alleen mogelijk wanneer we extra funding daarvoor regelen. Dat is gelukkig weer gelukt. Alle obligatiegevers bedank ik hierbij heel hartelijk. Ik kan niet wachten tot het allemaal klaar is.


Plannen en/of dromen

Bijna iedereen is nog bezig met zaalhockey. Ik heb tot mijn spijt nog geen wedstrijd gezien. Het zou wel lekker zijn wanneer je al je wedstrijden op één plek zou kunnen spelen. Een eigen hal, tijdelijk op een bestaand veld of permanent onder veld 1, zou natuurlijk prachtig zijn. De ultieme droom van vele hockeyers. Amsterdam, Kampong en nog een paar clubs hebben een tijdelijke accommodatie. HDM in Den Haag heeft een eigen sporthal naast het clubhuis. Een hal onder aan het Kopje kun je niet bouwen. Wel onder het Kopje. De Bos en Duin School bouwt haar gymzaal ondergronds. Helaas net te klein om ook in te kunnen hockeyen. Maar een eigen hal kan, en het is te doen. Je hebt dan wel iets meer dan 37 obligatiemussen nodig.

 

Plannen, wie heeft ze niet, zo aan het begin van het jaar! Laten we ze op 10 januari 2016 op de club maar eens met elkaar delen en bespreken.

 

Tot dan,

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm