Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: 'Late "Beste Wensen" en goede presaties in de zaal'

Op internet ben ik gaan zoeken tot wanneer je iemand 'gelukkig nieuwjaar' mag wensen. Het blijkt dat er niet echt een datum is! Iets wat mij niet echt verbaast natuurlijk, maar er zijn wel twee algemene uitgangspunten. Als eindpunt wordt het meest gekozen voor Drie Koningen op 6 januari. Een moderner richtlijn is 15 januari, zodat iedereen er twee weken de tijd voor heeft gehad. Het zou volgens die regels dus ongepast zijn als ik iedereen nu nog het beste zou wensen, maar ja, de uitzondering bevestigt de regel toch?

Laat ik het anders verwoorden; Iedereen die een heerlijke januari maand heeft, daarvoor hoop ik dat de rest van het jaar net zo mooi en gezond blijft. Voor anderen, die een minder gelukkige maand hebben, hoop ik dat de komende maanden een stuk mooier zullen zijn!

 

Strak geregeld

Het veldhockey zit in een winterslaap waar we de komende weken langzaam uit gaan komen. Het zaalhockey is echter springlevend! Onder de bezielende leiding van André Morees staat er dit jaar een zeer gestructureerd zaaltrainingsprogramma en heeft Dania Boot alles wat betreft zalen enzovoort fantastisch geregeld. Ook dit jaar is het weer een enorme puzzel geweest om voor iedereen zalen en trainers te regelen, maar dankzij André en Dania hebben we alle teams goed kunnen voorbereiden op het zaalseizoen! Zaalhockey is natuurlijk een zeer leuk spelletje om naar te kijken en het is leuk om op een andere manier met hockey bezig te zijn. Tevens is het erg goed voor de basistechnieken en dus enorm leerzaam!

 

Topjeugd in actie

Wie komend weekend topzaalhockey bij de jeugd wil kijken, moet op zaterdag 23 januari naar de Sporthallen-Zuid komen. JA1, JB1, MA1, MB1 en MC1 spelen daar de halve finales van de Districts Kampioenschappen. MC1 bijt de spits af om 09.30 uur tegen Amsterdam, daarna volgen de andere teams. De teams kunnen alle aanmoedigingen goed gebruiken!! Succes allemaal jongens en meiden!!

 

Kans op kampioenschappen

JD1 en MD1 spelen op zondag en zijn beide ook nog in de race om de halve finales district te bereiken!

Naast de eerste teams speelt ongeveer 85% van alle achttallen en elftallen in de zaal! Zij zijn nog volop bezig.

Er is een aantal teams dat het super goed doet in de zaal. MC2 en MD3 voeren zelfs de ranglijst aan!! JB4, JC12 (combinatie tussen JC1 en JC2), MC3, MC7, MC12 (combinatie tussen MC1 en MC2) en MD4 staan tot nu toe op een zilveren positie! JC2, JD5 en MD12 (combinatie tussen JD1 en JD2) staan momenteel op de derde plek!


Midwinter

De teams die niet in de zaal spelen, zijn inmiddels actief in de midwintercompetitie. Tot nu toe waren de weergoden ons nog gunstig gezind. De vraag is hoe dat de komende weken zal gaan en of Koning Winter zichzelf nog zal gaan laten zien? Alle veldtrainingen gaan in ieder geval weer starten in de week van 8 februari!

 

Veel plezier en succes allemaal in de hal of op het veld.

 

Jorge Nolte

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda