Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Wat maakt ons anders?'

 Zondagmiddag nog even zaalhockey gekeken. Dames 1 - met als coaches Teun de Nooijer en Russell Garcia - speelde de finales om het district kampioenschap in Amsterdam. De halve finale werd tegen een stug verdedigend HBS netjes gewonnen. De dames kwamen voor, waarna HBS uit een strafcorner gelijk maakte en vervolgens kwam Bloemendaal weer op voorsprong door een prachtige goal van Valerie van Odijk, hoog in de korte hoek. Daarna werd het 3-1 en met nog vier minuten te gaan ging Bloemendaal de wedstrijd uit spelen. Geen risico, veel de bal rond laten gaan en dan opeens een actie maken.

 

HBS bleef loeren op een uitbraak en die kwam er ook. Het leverde HBS een strafcorner op waaruit werd gescoord. Werd het toch nog even spannend, maar de winst werd niet meer uit handen gegeven.

Tegenstander in de finale was Hurley. Zij hadden ruim gewonnen van Pinoké. Hurley was een maatje te groot voor Bloemendaal D1. Het werd uiteindelijk 9-5. De gehele wedstrijd was het verschil maar een of twee doelpunten, maar op het eind schoot Hurley er een paar achter elkaar in. Een mooie tweede plek waar de dames trots op mogen zijn.

 

Mooie prestaties

Voor de wedstrijd van de dames had Heren 2 al gedaan wat er van hen verwacht werd: alles winnen! Dat lukte dit keer met strafballen, want ook die tellen. De mannen zijn kampioen van Noord-Holland en spelen volgende week in Rotterdam om het Nationaal Kampioenschap. Jongens D1 speelde in een andere hal in de provincie ook hun finalewedstrijden. Zij werden derde. Meisjes D1 verloor in de finale net van Amsterdam en werd tweede. Allemaal mooie prestaties waar ik iedereen mee feliciteer.

 

Gelukkig kunnen we nog groeien in het zaalhockey. Het is een leuk spelletje om te doen en om naar te kijken en volgens de kenners leer je er beter door hockeyen. Het is ook iets dat je het hele jaar kunt trainen, als je tenminste de beschikking hebt over een zaal. Vooral voor de jongste jeugd is het een groot voordeel wanneer je in de zaal je basistechnieken kunt trainen. Daar heb je op het veld veel plezier van. Een speerpuntje voor het bestuur!

 

Wat maakt ons anders?

Zo hebben we nog een paar visie- en strategie speerpuntjes. Daarover hebben we zondagochtend met het hele bestuur gesproken. Wat maakt ons nu anders dan een HBS of een Rood Wit? Wat maakt het Kennemer Lyceum anders dan het Stedelijk Gymnasium of het Coornhert Lyceum? Wat maakt het dorp Bloemendaal anders dan Aerdenhout of Haarlem? Met elkaar hebben we een paar onderwerpen besproken en die willen we graag delen met de leden. Daarom gaan we binnenkort een avond organiseren waar we een aantal onderwerpen zullen gaan uitleggen en bespreken. Hoe meer we het met elkaar eens zijn, hoe gerichter we als club onze doelen kunnen realiseren!

 

Eén van die doelen is dat de jeugdleden een gouden tijd hebben bij Bloemendaal. Omdat ze er lekker kunnen hockeyen, een leuk team hebben, vrienden en vriendinnen maken en er leuke evenementen zijn. De E-jeugd heeft weer een gouden middag/avond gehad met een clinic van D1 en daarna een feest in het clubhuis. Het was als vanouds een groot succes. Ook het A-gala is zo’n evenement, dat al jaren georganiseerd wordt door het jeugdbestuur, maar waar op een heel andere manier gefeest wordt dan bij de E’tjes. Het gaat er in de leeftijdscategorie (17-18 jaar) ietsje anders aan toe, maar dat kunt u zich wellicht voorstellen.

Een natuurlijke tribune

Wie nog een kijkje op de club heeft genomen, heeft ongetwijfeld gezien dat de oude hagen langs de velden 2 en 3 zijn verdwenen. Daar worden nu verhogingen aangelegd waardoor de velden vanaf de Brederodelaan, ter hoogte van het landgoed Caprera, minder zichtbaar zijn. Langs veld 2 is een wal aangebracht waarop een nieuwe haag zal worden geplant. Die wal is daarmee een natuurlijke tribune waarop je heerlijk in de zon kan staan (of zitten) en genieten van het hockey op dat mooie veld 2. Bij veld 3 ligt ook een hele berg zand uit het meertje, dat nu anderhalf keer zo groot geworden is. Die aarden wal zal nog iets moeten zakken, waarna ook daar een nieuwe heg komt. De gemeente is er maar druk mee. De bedoeling is dat het nog mooier wordt en dat we nog meer plezier kunnen hebben op de velden en daaromheen.

 

Nog een paar weken winterstop en dan staan we er allemaal weer.

Tot snel langs het veld,

 

Hendrik Goeman Borgesius


 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda