Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: de club ontwaakt na winterstop, pubquiz én verbouwing

Binnen een kwartier was de aanmelding voor de pubquiz vol. Meer dan honderdtachtig leden wilden graag hun kennis testen en laten zien dat ze hun hersens goed kunnen gebruiken. En dat ze al die onzinweetjes die je, als ze op je harde schijf van je computer zouden staan allang had gewist, zonder problemen uit die grijze cellen kunnen halen. Zo’n pubquiz heeft wel iets bijzonders. Het valt op dat er leden zijn die je, als je ze in het veld ziet spelen of langs de lijn spreekt, geen cent zou geven. Maar op zo’n avond blijken zij goud waard te zijn. Ze weten opeens van alles veel en scoren daarmee aan de lopende band. Dat soort alwetende mensen zit niet in het bestuur, maar met een achtste plek van de dertig komen we wel in de buurt.

 

Perfecte organisatie

 

Het was een mooie avond die perfect georganiseerd werd door de dames in zebra jasjes. Ze hadden Jorge als quizmaster gestrikt, maar hielden zelf heel gedecideerd de regie en deden onder hoogspanning de backoffice zeer gestructureerd. Dat laatste valt niet mee. Aan het begin van de avond zijn de antwoorden nog wel te lezen, maar met het stijgen van de bieromzet daalt de schrijfvaardigheid van de deelnemers. Bij de prijsuitreiking bleek dat het bijna altijd dezelfde teams zijn die winnen. Bij de eerste twee zaten winnaars van voorgaande jaren die de pubquiz al eens georganiseerd hadden. Zo kan het zijn dat je slechts derde wordt en toch de eer krijgt om volgend jaar deze spectaculaire avond te organiseren.


's Avonds een vent...


Een avond waarop de oppas maar beter kan blijven logeren, want het wordt altijd laat. Wat je ook moet regelen is dat je de volgende ochtend eigenlijk niet moet rijden of fluiten. Dat had Flop dit jaar niet goed gedaan. Als laatste het clubhuis verlaten en als eerste weer op de club zijn om een oefenwedstrijd van je zoon te begeleiden, valt niet mee.

 

De club ontwaakt

 

Afgelopen weekend waren er veel oefenwedstrijden voor jeugd en senioren. Langzaam aan begint de club weer te leven. Het wordt tijd; de winterstop heeft lang genoeg geduurd. Zondag 28 februari komt Pinoké met D1 en H1 op bezoek. Dat zullen de enige wedstrijden zijn op het Kopje. Als je in de buurt ben, kom ze dan aanmoedigen! Alle andere leden mogen nog een weekje voorjaarsvakantie vieren om vervolgens op 12 maart weer te beginnen.

 

Kort seizoen vanwege Rio

 

Dat de hoofdklasse al weer start, heeft te maken met de Olympische Spelen in Rio. Alle internationals moeten zich daarop voorbereiden en gaan vanaf half mei nagenoeg de hele week met elkaar optrekken en trainen. Het wordt een korte tweede helft van de competitie, maar wel een hele spannende. De mannen moeten bij die eerste vier blijven en de dames gaan voor de negende plek waarmee ze zonder extra wedstrijden in de hoofdklasse kunnen blijven. Die extra wedstrijden zijn laat in het seizoen omdat de overgangsklasse langer doorgaat dan de hoofdklasse. Dus als de dames en natuurlijk ook de begeleiding een lange vakantie willen, dan is mijn advies: alle wedstrijden winnen!

 

Verbouwing

 

Beneden in het clubhuis is het één en ander veranderd. De trainers-/teamruimte is bouwkundig zo goed als klaar, alleen de inrichting moet nog worden afgemaakt. Dat gaat helaas iets langer duren dan gepland. Heeft te maken met het vinden van de laatste euro’s die daarvoor nodig zijn. Dames 1 heeft haar kleedkamer verlaten en heeft de kleedkamer helemaal achteraan tegenover H1 betrokken. Die kleedkamer is gewit en voorzien van extra haakjes, een douchebakje en een paar spiegels aan de wand. Het ziet er sportief, professioneel en toch ladylike uit. Dat allemaal dank zij Nicolette & Wouter.

 

Gemengde reacties

 

Buiten is er ook veel gebeurd. U heeft er ook in de krant over kunnen lezen. Een wal om KG2 aan het oog van de Brederodelaan te onttrekken en een wal bij KG3 om ook dat veld nagenoeg onzichtbaar te maken vanaf de Brederodelaan. Die laatste wal is niet helemaal zoals afgesproken wat wel jammer is. Dat geeft altijd weer discussie. Zoals bij elke verandering vindt de ene buurtbewoner het prachtig en de andere helemaal niet. Het laatste woord is er in ieder geval nog niet over gezegd.

 

Wat iedereen moet opvallen is dat ons terrein er netjes en verzorgd bij ligt. Het is duidelijk te zien dat er wat dat betreft geen winterstop is geweest. Jules met z’n mannen konden met dit zachte weer lekker doorgaan. Het gras is zelfs al een paar keer gemaaid.

 

We zijn klaar met de winterstop en we zijn klaar voor de tweede helft van de competitie. Ik kan niet wachten om iedereen weer op en rond de velden te zien en te spreken. Tot snel langs de lijn!

 

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda