Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Bloemendaal kijken vanuit Chamonix
Op je eerste dag in de bergen moet je niet te lang op de latten staan. Niet direct tot het uiterste gaan, maar het rustig opbouwen. De ergste ongelukken gebeuren ook altijd op de eerste dag. Dat zijn argumenten die de familie wel van me aannam. 

En zo zat ik zondagmiddag om 14.30 uur in Chamonix achter mijn computer klaar om de livestream van de wedstrijden op KG1 te volgen. Voor de dames was ik te laat, maar NOS teletekst gaf aan dat ook andere teams gelijkspeelden en dat Push ten koste van MOP de eerste drie punten pakte. Kortom, geen grote schade voor D1. We houden Pinoké op drie punten en naderen Oranje Zwart en daarmee die negende plek.

Veel wind
Het was op het Kopje een zonnige middag, zo zag ik op mijn beeldscherm, met best wel veel publiek langs de lijn. De tribune hadden we voor deze wedstrijden nog niet geplaatst. Scheelt weer twee weken huur! Het woei hard uit het noord-oosten zo zag ik aan de vlaggen en hoorde ik via de camera‚Äôs die vast achter de goals hangen. Sas liep een paar keer hier door het huis om te kijken of er ergens een raam open stond, maar het was de wind uit Bloemendaal. 


Niet effectief
De mannen in Bloemendaal waren onder aan de Mont Blanc goed in beeld. Dat de techniek dit allemaal mogelijk maakt, daar kon ik wel van genieten. De beelden van de wedstrijd maakten me minder blij. Het lukte maar niet om overwicht te krijgen en daardoor bleef Pinoké gevaarlijk. Het is dat hun stafcorner niet zo effectief is, ze hebben er genoeg gehad om uit te scoren. 

Uiteindelijk maken de Steekneuzen in de tweede helft toch een doelpunt uit een afgeslagen corner. En dan wordt het lastig en moet je scoren om minimaal gelijk te komen. Dat deed Tim Jenniskens die in zijn verslag over de winterstage meldde dat H1 er klaar voor was. Gelijk werd het en dat bleef het, ook al was het bij beide goals nog heel spannend. Ook de komende wedstrijden blijft het spannend. De verschillen zijn heel klein en je moet minimaal van de teams die onder je staan winnen. Dat lijkt me duidelijk. Het zijn weer bloeddruk verhogende tijden.

 


Nieuwe leden

Die bloeddruk loopt in veel families ook op wanneer de datum 7 maart nadert. Dat is de dag dat er nieuwe leden aangemeld kunnen worden. Vanaf die dag weten we weer wie er allemaal graag lid willen worden van HC Bloemendaal. Hoeveel plaats er is weten we nu nog niet. Dat is pas na 1 mei te bepalen omdat dan iedereen die afscheid neemt van de club dat meegedeeld moet hebben. Pas dan kunnen er teams geformeerd worden en leden aangenomen. Ik verwacht dat we net als voorgaande jaren weer meer aanmeldingen krijgen dan dat we plaats hebben. De aannamecommissie heeft er een hele klus aan om te bepalen wie er wel en niet in aanmerking komen voor het lidmaatschap.

 


Clubcultuur

Waarom Bloemendaal? Wat houdt het lidmaatschap in? Waar word je lid van? Wat kan ik bijdragen? Wil ik dat wel echt? Vragen die bij de nieuwe leden opkomen wanneer ze het aanmeldformulier invullen en opsturen. Het antwoord daarop kunnen de leden geven. Zij bepalen hoe het op Bloemendaal is en hoe het er daar aan toe gaat. Wat we er normaal en niet normaal vinden, wat we er leuk en niet leuk vinden en vooral wat we met elkaar allemaal doen om die club en haar cultuur in stand te houden. 

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar we, het bestuur, alle commissies, de groepsmoeders, de trainers en de coaches, we doen er allemaal veel aan om de club goed te laten draaien. En daar hebben we allemaal ongelofelijk veel plezier in. Eind maart nodigt het bestuur u uit om met elkaar een paar typische Bloemendaal onderwerpen te bespreken en uit te leggen. Kom daar naar toe, want dan kunt u de nieuwe leden vertellen waarom Bloemendaal is zoals het is.

Hoe meer we gemeenschappelijk hebben, hoe beter het clubgevoel. Dat dat clubgevoel er altijd en voor altijd is, zelfs al ben je iets meer dan 1000 km van Bloemendaal verwijderd, laat ik u bij deze weten.

Tot zondag langs de lijn bij SCHC!


 

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda