Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'We zitten klem.'

De aanmeldingen voor het lidmaatschap van HC Bloemendaal stromen weer binnen. Elk jaar zijn er meer aanmeldingen voor het aantal beschikbare plaatsen. Meer leden aannemen zouden we wel willen, maar dat kan absoluut niet.

Op zaterdag kunnen niet nog meer jeugdwedstrijden gespeeld worden op de vier kunstgras en twee natuurgras velden. Nog meer spelers in een team kan ook niet. We zitten echt klem. Dat is niet alleen bij Bloemendaal zo, maar ook bij andere verenigingen.

De KNHB erkent dat er een tekort aan veldcapaciteit is voor de jeugd en gaat nu ook echt onderzoeken of er jeugdwedstrijden op zondag gespeeld kunnen worden. We gaan het zien of ze voor dit probleem met een structurele oplossing komen.

Wedstrijden is één, trainen is twee. Ook daar heb je veldcapaciteit voor nodig. Bij Bloemendaal is die beperkt, mede doordat er maar twee velden verlicht zijn. Dat we de velden 3 en 4 graag ook ’s avonds zouden willen gebruiken om daarmee meer leden het hele seizoen te kunnen laten trainen is iedereen bekend. Het zou mooi zijn wanneer de bezwaren daartegen ingetrokken worden.

 

Niet vrijblijvend
Lid worden van Bloemendaal willen veel hockeyers. Waarom eigenlijk? Het is wel een club waar er iets van je gevraagd wordt. Zonder inzet van ouders kan de club niet draaien. Als je dat niet begrijpt en niet accepteert, dan ben je bij Bloemendaal bij de verkeerde club.

Natuurlijk kunnen we voor alles mensen in dienst nemen, maar dan ben je geen club meer met leden, maar een bedrijf met klanten. Als klant kan je dan eisen stellen en klachtenformulieren invullen als het niet naar je zin is. Zo werkt het dus niet bij een club als Bloemendaal.

Als lid van de club help je mee om alles voor elkaar en met elkaar te organiseren. Vaste klusjes zijn fluiten, rijden en bardienst draaien. Maar ook een keer koken voor het team, een Sinterklaas organiseren, een avond bij de D-nacht meehelpen, groepsmoeder zijn, een pubquiz organiseren en een commissie bemannen, zijn de leuke extra’s die aan het lidmaatschap vastzitten.

Met elkaar
De één is in het één beter dan de ander in het ander. Dan ruil je en doe jij het dingetje van de ander en de ander het dingetje van jou. Zo spreek je nog eens iemand, leer je elkaar kennen en blijken er opeens heel veel ouders te willen en te kunnen fluiten, andere ouders liever te rijden en weer andere graag een bardienst te draaien. De arbitragecommissie heeft dat goed begrepen en iedereen voor de rest van het seizoen ingedeeld. Kan of wil je niet fluiten, gooi je charmes in de strijd en verleid een andere ouder en ruil. Dit allemaal in de goede zin van het woord. Nogmaals, we moeten het met elkaar doen.

 

Hockey en gezelligheid in Bilthoven
Die opdracht had H1 afgelopen zondag ook bij Stichtse in Bilthoven. SCHC is een op veel gebieden vergelijkbare club met Bloemendaal. Ook daar veel jeugd, veel veteranen en heel veel gezelligheid die bij een niet al te grote dorpsclub hoort. Hier geen tribune voor 2000 man, maar een bescheiden sta-tribunetje met daarop een koperen plaatje van de initiatiefnemer.

Een voorzitter die jarig was en waarvoor luid gezongen werd en een gezellig brandende haard in het clubhuis. Het enige verschil is dat bij SCHC de dames de boventoon voeren en bij Bloemendaal de mannen. Zo kon het gebeuren dat onze dames met 7-0 verloren en onze mannen met 5-2 wonnen. Op doelsaldo wint dan SCHC, maar de punten zijn eerlijk gedeeld. Bij de dames was dit geen verrassing. Wel een verrassing was dat Tessel Huibregtsen uit MB1 haar eerste hoofdklasse wedstrijd speelde en dat ging haar heel goed af. Voor het oog van haar trotse grootouders maakte ze haar eerste minuten in de hoogste hockeycompetitie.

 

Goedmaken
Dat mannen na hun matige wedstrijd van vorige week tegen Pinoké iets goed te maken hadden was de eerste helft nog niet te merken. Met een 2-1 achterstand werd er gerust. Maar daarna kwamen ze als herboren uit de kleedkamer en scoorden ze in korte tijd vier keer waarbij Wouter Jolie de tijden van Floris Jan Bovelander liet herleven. Hij sloeg zijn strafcorners onhoudbaar voor de Bilthovense keeper in de goal. De mooiste goal was toch wel de laatste, die van Roel Bovendeert. Roel scoorde maar kon dat doen omdat Diede, die met de bal recht op de keeper afging, met een heel subtiel afspeelballetje Roel in staat stelde om te scoren. Dat was echt genieten.Spelen om te winnen
Zaterdag speelt iedereen weer zijn wedstrijden en moet er weer gepresteerd worden. Zo simpel is het. We spelen om te winnen. Daarvoor trainen we, daarvoor komen we naar de club, daarvoor rijden we, fluiten we en draaien we bardiensten. Want winnen is leuk en als je dat met elkaar doet heb je ook nog eens heel veel plezier. Zaterdag een drukke jeugddag en zondag veel veteranen met als extra topper de wedstrijd op veld 2 om 14.30 uur. Die wedstrijd tussen HVC en HVD gaat ergens om en dat weten de heren maar al te goed.

Voor HVA spelen D1 en H1 op veld 1. De dames tegen Naomi en haar teamgenoten en de heren tegen Seve met zijn team. Kom naar de club en moedig zaterdag en zondag alle teams aan. Ik zal er zeker zijn. Tot langs de lijn.

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda