Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Op tijd wakker geworden'

Er stond een guur windje het afgelopen weekend en volop zon. Die zon is nog niet krachtig genoeg om de temperatuur op een aangename hoogte te brengen. Hij zit nog een beetje in de wintermodus. Het ziet er prachtig uit maar het levert nog geen warmte op.

Zo ging het ook bij veel wedstrijden. Het leek alsof we nog een beetje aan het winterslapen waren. Bij JC1 stonden ze bij rust met 3-1 achter tegen Schaerweijde. Maar gelukkig werden ze net op tijd wakker om uiteindelijk met 4-4 gelijk te spelen. Daarmee blijft JC1 koploper. Het was een goede en leuke wedstrijd, zo vond ook oud-international en tegenwoordig bondsbestuurder voor het tophockey Stephan Veen die als rijouder meegekomen was.

Internationals en jeugd

Tom van ’t Hek was ook bij ons op de club en was wat minder blij dan Stephan. Zijn Gooische meisjes C1 verloor met 2-0 van onze meisjes. Met Wietske de Ruiter en Floris Jan Bovelander stonden daar op zaterdagochtend bij elkaar opgeteld een paar honderd interlands samen de wedstrijden van onze jeugd te bespreken.

 

Op veld 4 stond een wat jongere oud-international, Tim Jenniskens, te super-coachen bij het team van onze wijnleverancier Xavier Kat. De meisjes van D2 wonnen met 4-1 van Mijdrecht en staan daarmee op doelsaldo eerste. De wedstrijd werd gefloten door de man die als hoofdsponsor op het shirt van Dames 1 staat, Jerry Hoff. Zo was iedereen weer heel actief en lekker bezig om er een mooie clubdag van te maken.

 

Gezelligheid tijdens D-nacht

Die clubdag was een lange dag voor alle D junioren. Het was voor hun de traditionele D-nacht wat inhoudt dat je met z’n allen op de club eet, feest en slaapt. Dat slapen is niet het doel, het gaat om alle spelletjes en de gezelligheid met elkaar. Dat was allemaal onder leiding van het jeugdbestuur met de hulp van de groepsmoeders en een paar vaders en moeders perfect georganiseerd. Iedereen heeft ervan genoten. De vaders hebben niet alles meegemaakt, zij lagen in de bestuurskamer en daar heerst blijkbaar zo’n ontspannen sfeer dat ze pas na het ontbijt van de kinderen wakker werden.

Zaterdag sprak ik de arbitragecommissie. Zij vertelden me redelijk tevreden te zijn met de reacties op hun nieuwe werkwijze. Iedereen wordt nu aangesproken en ingedeeld en regelt zelf vervanging of ruilt wanneer het niet goed uitkomt. Als organisatieadviseur zou je zeggen dat je de verantwoordelijkheid daar moet leggen waar die ook hoort. Laten we dat met elkaar oppakken, vasthouden en borgen. Als iedereen het dingetje doet dat hij of zij moet doen, dan loopt alles als een zonnetje.


Korter spelen geen optie

Niet alleen bij de jeugd moesten we er nog inkomen, maar ook bij de veteranen. HLXA speelde ongetwijfeld heel gezellig hun wedstrijd tegen SCHC. Toch hadden de mannen van SCHC al vroeg op de zondag een flinke kater. Met nog twintig minuten te gaan stonden ze met 3-0 voor om uiteindelijk de wedstrijd met 3-3 te eindigen. Een geweldige prestatie van onze ervaren Bloemendalers, maar dat je het zo ver laat komen is wel bedenkelijk. Ik begrijp wel dat na deze eindspurt het gelijkspel als een overwinning voelt. Het zou me niet verbazen wanneer SCHC binnenkort een verzoek in dient bij de bond om de veteranenwedstrijden 20 minuten korter te laten spelen.

Bij Bloemendaal hebben we geen reden om daar aan mee te werken. Hoe meer we kunnen spelen hoe liever het ons is. Hoewel het in die slotminuten tegen Rotterdam nog flink spannend werd. Maar we hebben met Jaap Stockman de beste keeper van de wereld en dat liet hij zien door in die laatste minuten heel alert te zijn en met een wereldredding de drie punten in Bloemendaal te houden. Belangrijke punten, want het staat allemaal heel dicht bij elkaar.

Vrijdagavond uit tegen koploper HGC en zondag uit tegen Hurley. Ga vrijdagmiddag lekker naar Den Haag, bezoek de Appel tentoonstelling, ga even langs de persconferentie van onze premier, drink een drankje in Hator, eet even snel iets op het Noordeinde en zorg dat je om 20.30 uur langs de lijn staat op de Roggewoning. Dan heb je een werelddagje.


Afgetraind

HVA kan vrijdagmiddag geen vrij nemen om leuke dingen te doen want ze moeten in training blijven om degradatie uit de hoofdklasse te ontlopen. Met de belangrijke overwinning op Huizen is misschien het tij gekeerd. Het kan en mag niet gebeuren dat ons HVA een klasse lager zou moeten gaan spelen. Dat weten de mannen en ze zijn volop aan het bootcampen. Sommige partners van HVA hebben niet eens in de gaten waardoor en vooral waarom hun mannen er zo afgetraind uit zien. Misschien dat de heren de dames van DVA even moeten stimuleren. Daar zitten ze in een dipje. Van Cartouche verliezen is nooit leuk.

 

Dames 1 speelde een goede wedstrijd tegen Laren. Het leverde alleen geen punten op. Zondag uit tegen Hurley, voorafgaand aan de H1 wedstrijd. Kom naar het Amsterdamse bos en moedig de dames aan. Ik ben er zeker bij.

 

Tot langs de lijn,

Hendrik Goeman Borgesius

 

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda