Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Verrassende uitslagen altijd leuk'

Een lekker hockeyweekend met verrassende uitslagen en verrassingen (in de sport) zijn altijd leuk. Als alles voorspelbaar is dan is er niets aan te beleven. De wedstrijd van JB1 tegen Kampong is zo’n verrassende uitslag. Met 5-0 winnen van Kampong is niet niets. Ik ken teams die dat ook graag zouden doen. Vooral de manier waarop er gewonnen werd, was mooi. Doordat wat kaarten bij elkaar opgeteld werden, mistte het team een belangrijke speler. Hoe vang je dat op in zo’n topwedstrijd? Laat dat maar aan de coach, André Morees, over. Hij wist de mannen goed uit te leggen hoe er gespeeld moest worden en met welke instelling. De mannen begrepen het en zorgden voor een perfecte uitvoering. Dat is voor iedereen genieten. Big smiles op en rond het veld. Er komen nog meer wedstrijden voor de JB1 en we verwachten dat de mannen dit kunstje blijven herhalen.

 

Eerste hoofdklassedoelpunt Brinkman

 

Wat mij betreft mag Jasper Brinkman zijn kunstje van zondag tegen Hurley ook blijven herhalen. Zijn eerste hoofdklassedoelpunt is een feit en dan niet eens uit een strafcorner of strafpush - daar is Jasper best wel goed in - maar gewoon een velddoelpunt. Toevallig stond hij op kop cirkel toen Andres Mir hem de bal prachtig aanspeelde en daarmee Jasper in staat stelde om de keeper verrassend te passeren. Dat was de derde goal en daarmee was de wedstrijd echt beslist. Glenn scoorde daarna uit een strafcorner de vierde goal. De eerste had Daniel, één van de jongsten in het team, gemaakt. De tweede werd gemaakt door één van de oudsten, vader Rogier Hofman. Hij had zijn hele gezin meegenomen naar het Amsterdamse bos. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Een mooie uitslag voor het team dat vrijdagavond heel goed speelde tegen HGC, maar toch op 1-1 bleef steken. Er zat meer in, maar aan de andere kant, als je zes stafcorners tegen krijgt, mag je niet klagen.

 

Positief blijven

 

Klagen heeft geen zin, dat doen we dan ook nooit. Positief blijven en kijken naar mogelijkheden. Dames 1 kan nog wel een paar puntjes gebruiken. Tegen Hurley ging het de eerste 20 minuten heel goed met ook een paar kansen. Maar ja, als jij ze niet maakt, maakt de tegenstander ze wel. En zo ging het ook. Hurley won uiteindelijk met 3-0. Komende zaterdag is de wedstrijd op HDM. Daar spelen we altijd wel aardig. De damescompetitie gaat dit weekend wel door, bij de heren is dat vanwege de EHL op Amsterdam niet het geval. Zondag is er helemaal geen programma. Als u toch hockey wilt zien, kunt u naar Amsterdam.

 

Nieuwe bespreekruimte

 

Afgelopen zaterdag is de nieuwe bespreekruimte al volop gebruikt. Aan de grote tafel werd de wedstrijd voorbereid en op een whiteboard werden de patronen getekend. Een mooie ruimte die voor ieder team beschikbaar is en waar de plannen voor de wedstrijd bedacht en met elkaar afgesproken kunnen worden. Reserveer de ruimte bij de wedstrijdtafel en haal de sleutel bij Mathieu.

 

Gewoon blijven winnen

 

Met nog 4 wedstrijden te gaan is het voor H1 heel spannend. Hebben we op Koningsdag de play offs met aansluitend een Oranjeborrel op Bloemendaal of moeten we eerst uit play offen en spelen we zaterdag 30 april thuis. Het hangt af van wat de andere teams allemaal voor verrassends gaan doen. Laten wij ons maar concentreren op onze wedstrijden en gewoon zonder verrassingen blijven winnen. De rest merken we dan wel.

 

Vandaag zijn alle felicitaties naar Teun gegaan. Hij is veertig jaar geworden. Tijd om Vet A te gaan versterken en alvast te solliciteren bij de VetLXA. Die kunnen ook wel versterking gebruiken. Of het aan het vroege uur lag of aan een betere tegenstander weet ik niet, maar de uitslag was niet zodanig dat we dat hier kunnen vermelden. Verrassend was het wel.

 

Een goede Pasen en tot snel langs de lijn.

 

Hendrik Goeman Borgesius

 

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda