Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: "Een prachtig weekend"
Afgelopen weekend tijdens de EHL heeft Teun de Nooijer van de voorzitter van de EHF, Marijke Fleuren, herinneringscertificaten gekregen aan de twee keer dat Bloemendaal Europees kampioen is geworden. Dat was in 2009 op Rotterdam en in 2013 op Bloemendaal, in het jaar waarin Teun afscheid nam. U weet het waarschijnlijk allemaal nog; kippenvel-momenten! Zaterdag was ik in Amsterdam en kwamen de herinneringen aan het waanzinnige EHL toernooi van vorig jaar op Bloemendaal weer boven. We wonnen toen niet de finale, maar werden 3e. 


Wat een feest

Maar wat een mooi toernooi en wat een feest was dat, en wat was het goed georganiseerd. Veld 2, met daarop alle tenten, de tribunes, het grote scherm en de gezelligheid van alle leden die meehielpen. Er is geen één club die dat kan evenaren. Krijg er weer kippenvel van en baal dat we er dit jaar in Amsterdam niet bij waren. Ik was niet de enige die dat jammer vond. Ook Wouter Jolie, met wie ik op de tribune zat, had hetzelfde gevoel. Ik hoop dat het bij het hele H1 team zo is. Misschien dat het een extra prikkel is om ervoor te zorgen dat we dit jaar in de competitie kampioen worden of in ieder geval 3e. First things first! Eerst de play-offs halen en daarvoor moeten we nog 4 potjes winnen.


Leren en ontwikkelen

Teun was niet alleen op de EHL aanwezig, hij was ook in het Ziggo Sportprogramma waar over Johan Cruijff werd gesproken. "De JC van het hockey" wordt Teun wel genoemd en dat is niet alleen omdat hij hetzelfde rugnummer had. De versnellingen waar Cruijff zo goed in was, zag je ook bij Teun. Daar kan je met weemoed, maar ook met veel plezier aan terugdenken. Wat een tijden waren dat. We zijn blij dat Teun zijn hockeykennis inbrengt bij Dames 1 en bij de Meisjes C1. Iedere hockeyer, trainer en coach kan heel veel van hem leren. 

Leren en ontwikkelen is iets dat we bij Bloemendaal in onze visie hebben staan. Op hockeygebied natuurlijk als eerste, maar ook op andere vlakken. Het onderdeel zijn van een team, waarbij je leert dat je ten opzichte van elkaar verantwoordelijkheden hebt, het helpen bij het reilen en zeilen van de club door in een bestuurtje te gaan of door gewoon mee te helpen bij een activiteit, het trainen of coachen van een team, het leiden van een wedstrijd of het meedraaien achter de bar. Allemaal zaken die je op de club meemaakt, waar je wat van opsteekt en waarmee je vriendschappen voor het leven maakt. 


Genieten van Tophockey

En dan kun je ook nog eens genieten van tophockey! Afgelopen dinsdagavond was een 40-tal leden naar het clubhuis gekomen om de thema-avond over tophockey bij te wonen. Het bestuur had u allen uitgenodigd, omdat we graag willen uitleggen wat onze idee├źn zijn over tophockey en waarom we bij Bloemendaal bepaalde dingen doen en niet doen. Het is onze ervaring dat veel leden daar wel eens iets over gehoord hebben, maar niet weten hoe het precies zit. Een reden voor het bestuur om het met elkaar daarover te hebben. Pepijn en ik hebben iets verteld, waarna het aan de leden was om daarop in te gaan. We doen als dorpsclub wel iets heel bijzonders. Al jaren lang spelen we met H1 in de top van het Nederlands hockey. Dat doen we met de beste spelers, die ons prachtig hockey laten zien waar we allemaal van leren en van genieten. Niet alleen bij de mannen werden we vaak landskampioen, maar ook bij de Dames. Al is dat laatste wel meer dan 50 jaar geleden. Dat laat zien hoe moeilijk het is om terug te komen wanneer je even uit de top valt. Dat laten we niet nog een keer gebeuren. Tophockey, en dan ook echt tophockey, hoort bij Bloemendaal, zoals de bijtjes bij de bloemen. Die kunnen ook niet zonder elkaar. De avond was bedoeld om informatie te verstrekken en om feed back te krijgen. Dat doel is volgens de aanwezigen wel bereikt. Binnenkort nodigen we u nog een keer uit en gaan we het thema jeugdhockey behandelen. Houd uw email in de gaten.


Lente met een "dubbel" 

Het is lente! De temperatuur gaat omhoog. Het wordt een prachtig weekend: de Zomerzorgers hebben hun algemene ledenvergadering en komen daarna naar de club, Maartje Paumen komt met haar team op bezoek, Maurits Visser speelt weer eens op Bloemendaal, veel veteranen spelen thuis, waaronder Vet A die tegen de nummer 2, Voordaan, moeten spelen (best wel lastig) en VetLX die tegen de koploper HDM spelen. Dat allemaal zondag na de H1 wedstrijd, die als gebruikelijk om 14.45 begint en na de D1 wedstrijd die om 12.45 begint. Beiden spelen tegen Den Bosch. En daarna is er muziek, met een DJ, ook helemaal uit Brabant, maat dan uit Waalre. Reden genoeg om alle weekend-activiteiten af te zeggen en er een gezellige zondagmiddag van te maken op de mooiste club van de wereld!


Ik zie u allen daar graag!

Hendrik Goeman Borgesius

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda