Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Er was op het waterveld misschien wel iets moois gebeurd'

Zondagochtend even na 10.00 uur was het op veld 2 een enorme drukte. Ouders, grootouders, Musjes en mini's van Bloemendaal en HBS liepen allemaal opgewonden door elkaar met rode koontjes en bezwete gezichten. Dat maak je op een zondag en zeker op zo’n vroeg tijdstip niet vaak mee. Het betrof hier niet een aanmoedigingsritueel voor H2, die speelden pas om 11.00 uur, maar de eerste echte wedstrijd van zeventig Musjes en wel tegen de buren van HBS. Zo’n eerste wedstrijd vergeet je natuurlijk nooit. Al weken wordt daar naar toe geleefd door de spelers maar ook de ouders. Zo had Ronald Brouwer, de vader van Kalle, de Belgische bond verzocht om thuis te mogen spelen zodat hij eerst nog bij Ronja kon kijken en aanmoedigen. Dat thuis spelen is voor Ronald in Antwerpen en dat ligt iets voorbij Push. Het was een groot feest daar op dat mooie veld 2.

 

Heren 2 en Dames 2
Ook de mannen van H2 zagen het met plezier aan. Zelf zijn ze nog niet zover dat ze naar hun kinderen komen kijken. Hoewel Martijn van Hasselt met drie kinderen aardig op weg is. Bij H2 staan veel ouders, maar ook echte hockeyliefhebbers, langs de lijn. Er viel wel iets te beleven. De mannen maakten er met vier invallers uit H1 een mooie show van. Het ene doelpunt was nog spectaculairder dan het andere en de keeper van Hurley 3 wist niet meer op wie hij zich moest af reageren. Het was ook niet leuk voor hem. Met 12-1 was het genoeg. Net geen veertien goals. Dat nummer was wel passend geweest.

 

Tegelijk met H2 speelde D2. De dames hadden veld 1 van het wedstrijdsecretariaat gekregen. Het ging tegen koploper HIC 3 gelijk op, 1-1. Daarmee blijft Bloemendaal met zes punten achterstand op de vierde plek staan. Als het aan Romée van Straalen gelegen had, was de wedstrijd laat in de middag, na VetA, gespeeld. Ze had dan kunnen uitslapen en was niet om 06.00 uur in Groningen op de trein gestapt die haar niet eens naar Haarlem bracht, maar in de buurt van Amsterdam het wel goed vond.

 

Den Bosch
Gelijk op ging het ook bij D1 tegen Den Bosch. Lange tijd stond het 1-1. Vlak voor de rust was er dan toch weer een strafcorner en werd het 1-2. Ook de tweede helft weerde D1 zich heel goed en waren er kansen. Dat Den Bosch toch nog uitliep naar 1-5 is dan jammer. Vrijdagavond speelt D1 bij Push in Breda. Dat is even voor Antwerpen. Het moet raar lopen als Push de laatste plaats weet te verlaten. Zondag spelen de dames thuis tegen Kampong. Dat is een belangrijke wedstrijd. Elk puntje heb je nodig om toch nog die tiende plek te halen of heel misschien die negende.

 

Bij de dames gingen de drie punten in de tas van voorzitster Mieke van den Akker. Dat is geen verrassing. Dat zou het wel zijn als ook de punten van de mannen in die tas mee zouden gaan naar Den Bosch. Gelukkig was dat niet het geval. Een goede eerste helft, waarin Maurits Visser de strafbal van Glenn stopte, legde de basis voor een degelijke tweede helft waarin Den Bosch alles of niets ging spelen en het Bloemendaal nog lastig maakte. Veel strafcorners tegen, die er allemaal niet in gingen.

Leuke jongen
En dan maakt Roel op onnavolgbare wijze de derde goal, waarover hij breed lachend verslag doet in het filmpje op de site en Facebook. Dat Roel een leuke jongen is wist ik, maar als hij binnen een paar uur al meer dan 7000 keer op de Bloemendaal Facebookpagina bekeken wordt, weten veel meer mensen dat.

Zondag uit tegen Voordaan. Die gaan er ook vol voor. Niets meer te verliezen, alleen maar te winnen. Dat wordt zeker een mooie wedstrijd daar in het bos van Groenekan. H1 staat derde en alles is nog mogelijk. Iedereen staat heel dicht bij elkaar, het kan alle kanten op. Bent u in de buurt van Groenekan, kom langs en moedig aan.


Pad op pad
Wellicht heeft u geen tijd, dat begrijp ik best. Het is immers paddentijd en dat houdt in dat de padden de landgoederen Schapenduinen en Caprera verlaten om door de nieuw aangelegde paddentunnels onder de Brederodelaan door naar het meertje te gaan om daar te paren. Dat gaat allemaal onder begeleiding van zeventig vrijwilligers, zo las ik in de NRC van afgelopen zaterdag. Dat de padden wel eens uit de richting raken zag ook de scheidsrechter op KG1, die misschien door de pad aangezien werd voor een vrijwilliger met een geel hesje. Deze nieuwsgierige pad verscheen tijdens de wedstrijd van D1 op het veld. Het was jammer dat er niet nog een pad was want anders was er op het waterveld misschien wel iets moois gebeurd.

 

Veteranen A stijgt verder
Iets moois gebeurde er na afloop van de H1 wedstrijd wel. De mannen van HVA speelden tegen de nummer 2 Voordaan en ze lieten zien dat ze kunnen hockeyen. Onder grote publieke belangstelling werd het 5-1 en daarmee stegen ze weer een paar plekjes en staan ze nu negende met drie punten voor op de laatste. Er zijn nog acht wedstrijden om zich veilig te spelen. Of bij al die wedstrijden zoveel publiek aanwezig zal zijn, kan ik niet garanderen.

Studio sport was al begonnen toen de DJ op de romantische toer ging. ‘C’ést une belle histoire’ was de druppel die me meer dan week maakte. De zon scheen laag over de velden, de bomen en heggen werden met het uur groener en de gesprekken steeds dieper. Het moment om je te realiseren dat het weer mooi geweest was.

Tot de volgende week,

 

Hendrik Goeman Borgesius

 

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda