Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
TD Nieuws: 'Steeds beter'
Technisch directeur Jorge Nolte had een drukke week achter de rug. Vandaar dat we zijn 'gedachten' over afgelopen weekend, nu pas konden plaatsen:

Op Bloemendaal zijn we sinds een aantal jaren bezig om het niveau binnen de jeugd steeds verder omhoog te brengen. Als je kijkt naar de acht eerste teams, dan spelen er zes op het allerhoogste niveau. Twee teams spelen daar vlak onder, maar staan wel beide bovenaan in hun klasse. Doel is om de opgaande tendens door te trekken naar de rest van de jeugdteams. Zeker onderaan in de piramide in de DEF is het belangrijk om te kijken waar we winst kunnen boeken en hoe we het daar beter kunnen organiseren, om zo nog meer talent zelf op te leiden.


Goede tweede teams

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de tweede teams in de ABCD, dan zijn we daar door de jaren heen steeds hoger gaan hockeyen. Het mooiste voorbeeld hiervan is JC2. Deze mannen boekte absoluut de overwinning van het weekend! Ze waren maar liefst met 6-1 te sterk voor JC1 van Amsterdam onder meer door een heleboel goals van Pieter-Bas. Echt een bizar knappe overwinning en dat geeft maar weer eens aan hoe sterk we in de breedte zijn! Door deze schitterende overwinning zijn de mannen de nieuwe trotse koploper! Hiermee zijn ze op dit moment maar liefst het zesde team van Noord-Holland.

 

 

Op tijd beginnen

Verzoek of de komende weekenden iedereen weer wat scherper wil zijn met het op tijd starten van de wedstrijden. Wedstrijden lopen te vaak onnodig uit. Zeker bij de jongste jeugd moet hier strikt aan gehouden worden, aangezien anders verder de hele dag uitloopt.

Houd ook aub de pauze goed in de gaten, want soms ontstaat er een picknick in de rust en dat kost te veel tijd. Zoals ik aan het begin van het jaar ook aan de coaches verteld heb, is het fysiologisch gezien beter om fruit na de wedstrijd te doen in plaats van tijdens de rust. Gewoon water blijft toch het allerbeste!

 


Meisjes

MA1 doet het super goed in de Super A competitie. Afgelopen zaterdag werd van koploper Zwolle gewonnen, waardoor de meiden nu zelf aan de top van de ranglijst staan! MA2, MA3 en MA4 waren allen helaas niet opgewassen tegen hun tegenstanders.

Bij MB1 bleef het lang spannend tegen Wageningen, terwijl onze meiden duidelijk de sterkste op het veld waren. Uiteindelijk wonnen ze met 2-1 en zijn ze nog steeds de trotse koploper! MB2 had een puntje van koploper Abcoude af kunnen snoepen, maar kwam net tekort. MB3 boekte heel knap hun eerste overwinning! Er werd met 2-1 van Castricum gewonnen. Gefeliciteerd meiden! MB4 won maar liefst met 5-1 van het hoger geplaatste Kikkers en stijgt meteen door naar de tweede plek! MB5 won overtuigend met 7-2 van de TerriĆ«rs. MB6 verloor helaas met 3-0 van Abcoude. 


MC1 boekte een lekkere 3-0 overwinning op Laren. Komend weekend staat de topper met Hurley op het programma! Succes meiden. MC2 won met 4-2 van Athena en blijft op een mooie tweede plek staan. Ook MC3 staat tweede na een 5-1 overwinning op Alliance. MC4 en MC5 boekten beiden hun eerste overwinning en deden dit maar liefst met 5-2 en 7-2!! MC6 en MC7 trokken helaas beiden nipt aan het kortste eind.

MD1 boekte een solide overwinning op Rood-Wit met 4-1. MD2 speelt heel knap in de subtop A klasse. Dit keer was de vorm echter niet helemaal aanwezig en verloren de meiden met 5-0 van Castricum. MD3 eindigde waar het de wedstrijd begon tegen Zandvoort. MD4 en MD5 waren helaas niet opgewassen tegen AMVJ en Abcoude. MD6 was maar liefst met 11-0 te sterk voor AMVJ. MD7 boekte een eerste overwinning door met 2-1 te winnen van Heerhugowaard!

 


Zware tijden van JA1

JA1 heeft het zwaar in de Landelijke competitie. Deze keer werd er helaas met 6-2 verloren van Rotterdam. JA2 verloor jammergenoeg met dezelfde cijfers van Hurley. JA3 blijft medekoploper door een 2-1 overwinning op Strawberries! JA4 speelde in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-4 gelijk tegen Athena. JA5 boekte een solide 4-0 overwinning op Amsterdam en steeg daardoor naar een tweede plek op de ranglijst.

JB1 begon wat stroef tegen Groningen, maar nadat de mannen opgewarmd waren, werd het eenvoudig 5-2. Onze mannen voeren heel knap samen met Laren de ranglijst aan. JB2, JB3, JB4, JB5 en JB6 wisten allemaal één keer te scoren, maar verloren helaas allemaal.


Slotoffensief

JC1 speelde een super spannende wedstrijd tegen Spandersbosch. Inzet was de top van de ranglijst. Met nog luttele minuten te spelen, leek het of onze mannen aan het kortste eind zouden trekken. Maar met een slotoffensief gingen onze mannen met een 4-3 overwinning aan de haal! Knap gedaan mannen! JC3 en JC4 kwamen er in hun wedstrijden helaas niet aan te pas. JC5 boekte hun tweede overwinning. IJburg werd knap met 5-4 verslagen! 


JD1 speelde een pittig duel tegen Hurley, maar verloor helaas met 5-2. JD2 speelt dit jaar in de Topklasse C. De mannen moesten tegen IJburg aantreden en hadden in de tweede helft de overhand, maar kwamen, tegen de verhouding in, vlak voor tijd met 2-1 achter. Gelukkig bracht Benjamin vlak voor tijd door een backhandschot de stand op 2-2. Niet gek dat ze scoorden met een backhandschot, want daar schijnen de mannen nogal dol op te zijn! JD3, JD4 en JD5 wachten allemaal nog op hun eerste punt. Het leek dit weekend te lukken, maar het zat er net niet in. Succes mannen komend weekend!

 

Jorge Nolte

PS Komen jullie allemaal zondag Dames 1 thuis aanmoedigen? De wedstrijd tegen Kampong begint om 12.45 uur


 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda