Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: Opgeven is geen optie!

Op de vijfde plek hebben we dit jaar wel vaker gestaan. En elke keer zijn we in staat geweest die weer snel te verlaten. Dat gaat komend weekend weer gebeuren. Een mooie wedstrijd in het Wagenerstadion van de KNHB, waar Amsterdam zijn wedstrijden mag spelen, is voor H1 de afsluiting van de reguliere competitie. Hiervan is het slot de laatste jaren, zowel aan de bovenkant als aan de onderkant, erg spannend. ‘Als we winnen, spelen we play offs en worden we kampioen’, zeg ik Toon Gerbrands van PSV na. (En prompt verspeelde Ajax bijna drie punten). Dat het allemaal op één wedstrijd aankomt, is natuurlijk voor de spanning wel mooi. Met één wedstrijd kan je nog veel winnen, maar verloren heb je in voorgaande wedstrijden. Die punten die je in de loop van de competitie hebt laten liggen, kom je nu tekort. We gaan het zien. Opgeven is geen optie!

 

Dat was het ook niet voor Jules en Hidde die zondagochtend druk in de weer waren met een lege band van de tractor. De compressor gaf te weinig lucht om de band om de velg te houden en op spanning te krijgen. Toevallig was ik ook vroeg op de club en zag de mannen worstelen. Dan toch maar even langs de benzinepomp in het dorp om daar met een extra shotje lucht de boel weer op orde te krijgen. Gelukkig had ik dit weekend van onze sponsor Biemond en van Wijk een prachtige Mercedes ‘geländewagen’ GLE AMG in bruikleen gekregen die voor dit klusje de perfecte auto was. En zo reden we met zeshonderd paarden onder de kap door het dorp naar de pomp, hebben we de band opgepompt en konden Jules en Hidde verder met het voorbereiden van de zondag.

 

De zondag stond in het teken van onze sponsoren. U heeft kunnen zien dat er een prachtige tent met terras stond waar onze hoofdsponsor ABNAMRO haar gasten en de sponsorcommissie onze sponsoren ontving. Het was een speciale en voor de club belangrijke sponsordag. Met de ABNAMRO heb ik het contract getekend waarin de we de samenwerking voor de komende drie jaar hebben vastgelegd. Dat hebben we in de rust van de wedstrijd gedaan. En dat was ook het juiste moment. We stonden dankzij een prachtige tip in van Roel Bovendeert met 1-0 voor tegen Kampong. Iedereen in de tent was het met me eens dat we mooi hockey gezien hadden, dat het zo genoeg was en dat we die tweede helft wel konden schrappen. Dat werd helaas niet door de scheidsrechters overgenomen en dus kregen we een tweede helft, waarin er door Kampong twee keer uit een strafcorner werd gescoord.

Niet alleen de ABNAMRO was prominent aanwezig, ook Biemond en van Wijk was dit. Veel vlaggen met sterren en heel veel glanzende bolides stonden er opgesteld bij de ingang van de club. Een aantal gelukkigen heeft het weekend kennis kunnen maken met de perfectie van Mercedes. Daarvan was ik er ook een. Het was een feestje om in één van die speciale auto’s te rijden. Dat Biemond en van Wijk met hun steun aan de club graag zou zien dat er meer Bloemendalers in een Mercedes gaan rijden hoef ik u niet uit te leggen. Dat gaat ongetwijfeld gebeuren. Aan de auto’s ligt het niet.

 

Dames 1 heeft de competitie afgesloten in Amsterdam. De eindstand bepaalt dat we play outs gaan spelen. De dames moeten nog even in training blijven om nog minimaal twee wedstrijden te kunnen knallen. Wie de tegenstander wordt, is pas bekend als de overgangsklasse klaar is. Met Teun, André en Thomas krijgen de dames weer een klassebegeleiding die ervoor gaat zorgen dat we toch wat meer wedstrijden in de hoofdklasse kunnen winnen waardoor je bij die onderste drie plekken wegblijft. Aan de begeleiding zal het niet liggen. Hoe het team er uit gaat zien, daar hebben we nog even de tijd voor. De spelerslijst hoeft pas eind augustus vastgesteld te worden.

 

Dat is ook bij de heren het geval. Daar zijn al veel veranderingen aangekondigd. Er komen spelers en er gaan een paar. Dat zal bij Bloemendaal altijd het geval zijn. Je hebt twintig spelers waarvan je er elke week maar vijftien kan opstellen. En als je elke week veel strijd moet leveren om te winnen, kan het wel eens zijn dat de coach voor zekerheid kiest. Die zekerheid kan zitten in ervaring, in structuur, in conditie etc. Het is aan de begeleiding om dat elke week weer te bepalen. Als een speler om wat voor reden dan ook minder vaak speelt, gaat hij nadenken en bepaalt hij of hij zo verder wil. Waar liggen mogelijkheden om meer minuten te maken en de talenten meer te gebruiken? Dat kan bij een andere club zijn. Als je al jaren bij de club speelt, zoals Pelle Vos, is dat niet eenvoudig en is het een lastige beslissing. Na heel veel jaren Bloemendaal gaat hij iets anders proberen. Dat moet de club respecteren en dat doe ik ook. Maar jammer vind ik het wel. En hij vast ook.

 

Hendrik Goeman Borgesius

 

 

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda