Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Opluchting, teleurstelling en vreugde

Einde van de competitie, einde van het schooljaar. Het zijn spannende tijden op het hockeyveld en thuis. Het is weer juni.

Opluchting is er voor bijvoorbeeld de mannen van HVA. Hun inspanningen, met bootcamp-achtige trainingen in de winter hebben resultaat opgeleverd. In de laatste tien wedstrijden hebben ze twintig punten gepakt en daarmee hebben ze degradatie uit de hoofdklasse weten te voorkomen.

Wat zullen ze opgelucht zijn, want het kan toch nog niet zo zijn dat deze oud(e) tophockeyers mee moeten maken dat ze een toontje lager moeten spelen. Dat de mannen de afgelopen weken gespannen waren was op het veld te merken. Fluitisten konden weinig goed doen en het lontje was wat kort. Het blijft maar een spelletje en dat weten de mannen ook wel.


Teleurstelling

Teleurstelling was er bij de jongens van B1. Het hele jaar doe je het heel goed en sta je constant bij de eerste twee waarmee je om het Nederlands kampioenschap mag spelen. Een keer verslik je je in Den Bosch en dan komt Laren op bezoek en moet je de laatste wedstrijd uit naar Kampong. Laren wint en wordt eerste en dan moet het bij Kampong gebeuren.

De thuiswedstrijd was eerder met 5-0 gewonnen. Dus het kan. Een gelijk spel was voldoende geweest. Een uitspeelcorner in een zinderende wedstrijd voor Kampong was de beslissing.

Die ging er in en het werd 5-4 voor Kampong. Daarmee kwam Kampong op gelijke hoogte in punten, maar hebben ze in totaal 4 doelpunten meer gescoord. Geen play offs voor JB1, maar wel een heel goed seizoen waarin veel is geleerd en ervaring is opgedaan.

Daar mogen de spelers, de ouders, die er ook alles aan gedaan hebben, en de begeleiding, met André als coach, trots op zijn. Natuurlijk hadden ze ook die laatste wedstrijden om het Kampioenschap willen spelen, maar dat bewaren ze voor volgend jaar.

Teleurstelling was er ook voor MA1. Bij winst zouden ze kampioen kunnen worden en om te winnen moet je net een goal meer maken dan je tegenstander. Op de een of andere manier lukte het niet en eindigde de wedstrijd tegen Schaerweijde in 1-1. Zwolle won wel en is daarmee de kampioen.
Ook voor MB4 stonden de bloemen klaar, maar ze verloren onverwacht van Amsterdam. Daarmee werden ze tweede van hun poule. Ook heel netjes.

Vreugde

Vreugde was er ook. Bij DVD, HVH, MD1 en vorige week al bij MC1. Kampioen of door naar de landskampioenschappen. Dat laatste is altijd wel een mooi toetje van de competitie. Het blijft voor een aantal teams nog een paar weekenden spannend.

Afsluiting

Het seizoen zit er voor velen op. Zaterdag hadden veel teams hun afsluiting op de club met een door Mathieu georganiseerde BBQ. Voor veel meisjes en jongens in de A was dit weekend de laatste wedstrijd in de jeugd of zelfs bij Bloemendaal. Ze gaan studeren, voor minister leren, je eigen broodjes smeren, om later te promoveren, enz. U kent het wel, dit is uit het liedje van Floor Kist, Leidsch Studentencabaret 1960.

Of ze allemaal Bloemendaal gaan verlaten en het huis uit gaan weten we volgende week als alle examenuitslagen komen. Dat is misschien nog wel spannender en belangrijker dan een lekker potje hockeyen om een kampioenschap of om niet te degraderen.

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda