Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: bijna met vakantie
Het veteranentoernooi is geweest, JC2 en JC3 mogen zich het beste JC2 en JC3 team van Nederland noemen, alle teamindelingen zijn weer gemaakt, de selecties voor de Olympische Spelen in Rio zijn bekend, Wouter Jolie is getrouwd, D1 krijgt versterking uit Engeland en Oostenrijk en het bestuur vergadert dit seizoen nog één keer. En dan is het voorlopig even mooi geweest. Het seizoen 2015-2016 is afgesloten. Op naar een nieuw seizoen.


Snel en goed

En zo gaat dat al sinds 26 april 1894. De datum treft u aan op het hek wanneer u het terrein opkomt. Letterop heeft in mooie geschreven letters de geboortedatum van de club op het hek geplakt. Ernaast zit het logo en alles ziet er netjes en verzorgd uit. Als u ook iets wilt plakken of laten drukken, bel met onze sponsor Letterop, want zij doen dat snel en goed. Daar houden we van bij Bloemendaal.


Nieuw KG1

 Zo gaat het ook bij een andere sponsor van de club. De firma Edel Grass. Zij plakken ook, maar dan een heel kunstgrasveld. Komende weken wordt veld 1 van een nieuwe mat voorzien. Daarmee legt Edel Grass voor de derde keer een kunstgrasveld aan bij Bloemendaal en van mij mogen ze dat heel snel nog twee keer doen op de velden bij het bos. De vorige mat op KG1 was ook van Edel Grass en die op KG2 ook. Allemaal dezelfde mat, maar waarschijnlijk toch weer net iets anders. Dat heeft te maken met de ondergrond, de underlayer. Die bepaalt hoe het veld aanvoelt en hoe veerkrachtig het is. Over een paar weken is alles klaar en kan er op getraind en gespeeld worden. En dat alles ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar dat duurt nog een paar weken.


Olympisch Goud

Eerst gaan we de Olympische Spelen volgen. Waar helaas Thierry en Roel niet bij zullen zijn. De bondscoach besliste en daarmee is het over en uit. Natuurlijk hopen we dat Jaap, Glenn en Rogier het heel goed gaan doen en dat ze met goud terugkomen. Dan maken we er een feestje van. Ik herinner me nog dat Karel Klaver en Teun de Nooijer in strak wit Olympisch pak met gouden medaille in een open Rolls Royce op de club gehuldigd werden. 

De kans dat we een speler met gouden medaille kunnen huldigen is bij Bloemendaal redelijk groot. Die weddenschap wint u heel gemakkelijk. Als Australië wint neemt Blake Govers de medaille mee, bij België nemen Manu Stockbroekx en de assistent-coach van België, Michel van den Heuvel hem mee en bij Duitsland Florian Fuchs. We gaan het allemaal zien!


Blije gezichten en teleurstellingen

Het is nooit leuk wanneer je zoals Roel en Thierry afvalt voor zo’n belangrijk en leuk toernooi. Maar dat geldt voor elk selectiemoment. Ook bij Bloemendaal. Het blijft lastig om het iedereen naar de zin te maken en dus zijn er teleurstellingen. Gelukkig is er de zomer om je daarover heen te zetten.

 Het zijn altijd lastige weken met schoolonderzoeken, herexamens, uitslagen, selectietrainingen, toelatingsexamens en ga zo maar door. Je zou er bijna stress van krijgen. Als dat het geval is moet je je verheugen op de komende vakantie en vervolgens weer op de kick off van het nieuwe seizoen waar je alle vakantieverhalen gaat horen, waar je nieuwe teamgenoten en nieuwe ouders leert kennen, waar je ingedeeld wordt voor het fluiten, een bardienst of een ritje en waar je je weer helemaal thuis gaat voelen. Daar ben ik van overtuigd. We zijn met elkaar een mooi stel mensen, daar onder aan het Kopje waar we in staat zijn om goed en sportief te spelen, met elkaar veel te organiseren en te realiseren en waar we vooral heel veel plezier hebben. En dat al meer dan 132 jaar.


Een goede zomer en tot op de kick off!


Hendrik Goeman Borgesius

 

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda