Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: "We zijn begonnen!"

Het seizoen is weer begonnen! De kick-off voor de jeugd was vorige week zaterdag op een stralende dag met heel veel leden en ouders en met Heren 1 dat een oefenwedstrijd speelde tegen een Engels team. Iedereen kon het topteam van Bloemendaal weer aan het werk zien (waarin trouwens ook een aantal jeugdtalenten meespeelden, omdat de Rio-gangers nog een paar dagen vrij hadden), maar in plaats daarvan stond men een biertje te drinken, pasta te eten en met elkaar te kletsen. Geen enkele aandacht voor Heren 1! De nieuwe teamgenoten, de nieuwe ouders en alle vakantieverhalen waren nu even belangrijker. Het was allemaal goed georganiseerd door de kick-off commissie en de jeugdleden vermaakten zich prima. Na afloop nog even met z’n allen een paar vuilniszakken vullen, banken stapelen en toen was het weer klaar voor de zondag.


Gekrioel

Want zondag was er weer een kick-off, maar dan voor de Musjes. Allemaal Musjes met ouders die in hun zoon misschien wel de nieuwe Teun (of is het nu Jorrit?), zien. Een gekrioel van jewelste. En dat allemaal op veld 2, omdat er op veld 1 een oefenwedstrijd van Heren 2 en vervolgens Dames 2 gespeeld werd. 

Veld 1 heeft trouwens een nieuwe kunstgras-mat, dat heeft u vast wel gezien. Aan de clubhuiskant moet de boarding nog geplaatst worden en de tegels opnieuw gelegd, maar dan is het ook helemaal af. Dat moment is zaterdag aanstaande. Een prachtig veld van onze sponsor Edel Grass en keurig gefinancierd met een lening van een groot aantal leden. De spelers die ik erover hoor, zijn erg enthousiast. Het oude veld was op bepaalde plekken versleten. Je kunt dat wel repareren, maar dan krijg je een lappendeken met verschillende stukjes oud en nieuw veld. Dat wil je niet. KG1 is het hoofdveld en dat moet 100% in orde zijn en er goed uitzien. De komende 7 tot 10 jaar gaan we op deze nieuwe mat spelen en laten we hopen dat we er weer vele successen op meemaken.


Niet betreden

Naast veld 4 is het grasveld geëgaliseerd en met graszaad ingestrooid zodat dit over een paar weken gebruikt kan worden om in-te-spelen. Totdat het gras gegroeid en het veldje goed groen is, is het verstandig om dat gedeelte niet te betreden. Het gras krijgt dan kans om zich goed te hechten. Doe je dat toch, dan heb je geen grasveld naast veld 4, maar zo weer een zandvlakte. De tijd van de zandbak zijn we allemaal ontgroeid, dus laat het gras nu maar even ongestoord z’n gang gaan.

Afgelopen zaterdag waren de eerste jeugdwedstrijden. De komende weken moeten de teams wel knallen. Deze eerste wedstrijden bepalen in welke competitie je na de herfstvakantie speelt. Het is altijd leuk om in de hoogste regionen te spelen. Daar wordt je niet slechter van. De uitslagen die ik via de app bekeek gaven me nog niet direct een gerust gevoel. Dus: blijven oefenen, trainen en… plezier hebben.


Water

Dat laatste was ook afgelopen zondag het doel van de kick-off commissie voor de senioren en veteranen. Dit keer, net als vorig jaar, was het weer een veteranenteam dat zich ingezet heeft om voor de wat oudere hockeyers een leuke middag te organiseren, waarbij men tegen andere Bloemdalers speelde en vervolgens aan de paella ging. Een buitje maakte van de paella bijna een Spaanse soep, maar Mathieu met parasol voorkwam dit.

Niet alleen in Bloemendaal kwam er wat water naar beneden, maar ook in Rotterdam. Daar was het ABNAMRO-toernooi waaraan alle heren hoofdklasse-teams meededen. Dat toernooi bestaat al jaren en elke keer sta ik op de laatste dag bij veld 3 waar om de 9deof 10de plek gespeeld wordt. Dit jaar werden we 9de door met 2-1 van Tilburg te winnen. Voor een club met zoveel internationals is het zo kort na een groot internationaal toernooi altijd lastig starten. Volgend jaar is het ABNAMRO-toernooi er weer en dan kijken we maar hoe het er dan voorstaat. Aanstaande zondag starten we thuis tegen Den Bosch, met alles en iedereen, op Rogier Hofman na, want die gaat zaterdag trouwen.


Dat belooft wat

Terwijl ik in Rotterdam H1 bekeek, speelden de dames thuis tegen HGC. Het werd 4-0. Dat belooft wat…. Een goede strafcorner van Kristina Vukovich, en dat alles gecoacht door Teun, André en Wietske en getraind door Thomas. Dat Thomas erbij is, zie je direct. De dames zijn zeer fit! Het team heeft een inspirerend en vooral ook gezellig kennismakingsweekend gehad in Hamburg en zijn er helemaal klaar voor om ons dit jaar te verbazen. Komende zondag speelt D1 in Vught tegen MOP en volgende week thuis. Komt dat zien!!!


Er gebeurt natuurlijk nog veel meer binnen de club, maar als ik u dat allemaal moet vertellen, dan ben ik een paar A4-tjes verder. Dat doen we maar even niet. Veel plezier op de trainingen, in de wedstrijden, langs de lijn of gewoon op de club. Het hockeyseizoen is weer begonnen!


Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda