Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 22 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
16:40 Uit H35B HC Athena H35A
Sponsorpresentatie Heren 1 en Dames 1 met "schwung" (en hard werken)
Voor het tweede jaar op rij is het nieuwe hockeyseizoen gestart met een avond voor de sponsoren, waar het presenteren van de selecties van Heren 1 en Dames 1 voor het seizoen 2016-2017 centraal stond. Inspirerende sprekers en een grote opkomst van belangstellenden maakten het tot een meer dan geslaagde avond.

 

Joris Hermsen sprak namens hoofdsponsor ABN AMRO de genodigden toe en benadrukte dat de ABN AMRO graag een bijdrage levert om "mensen met talent en ambitie vooruit te helpen”. Hockey-fotograaf (en echte Bloemendaler) Koen Suyk was aanwezig met een prachtige fotoreportage over de Olympische Spelen. Ofschoon Koen liever achter de camera dan op het podium staat, wist Floris Jan Bovelander - die de presentatie van de avond voor zijn rekening nam - hem toch te verleiden de aanwezigen een kijkje te gunnen in de keuken van de sportfotografie. Hoe Koen als fotograaf naar een wedstrijd kijkt? "Berekenen waar de emoties - zowel positief als negatief - plaatsvinden en je daarop richten. Op die manier heb je altijd succes!”.


De teams werden op deze avond geïntroduceerd door hun captains. Eerst een podium vol fitte vrouwen, waarbij het publiek ook de gouden plakken van Kate en Helen Richardson kon bewonderen. De gekte waar beide Engelse dames na de Spelen in terecht zijn gekomen, konden ze tot hun opluchting achter zich laten om weer lekker te gaan hockeyen: "We’re enjoying the orange!”


Daarna werden de mannen van Heren 1 door hun captain Wouter Jolie geïntroduceerd: naast ‘oude’ bekenden, ook nieuwe doorstroom vanuit de eigen jeugd en natuurlijk buitenlandse talenten die de selectie komen versterken. Hoewel de voertaal, gelet op het internationale gezelschap binnen het team, Engels zal zijn, antwoordde de Duitse Florian Fuchs op de vraag hoe het met zijn taalontwikkeling ging al met: "een beetsje Nederlants”.


Tot slot kwamen ook de coaches Teun de Nooijer en Michel van den Heuvel aan het woord. De lange-termijn ambities van Teun zijn niet mis: hij mikt op aansluiting bij de beste vier clubs van Nederland. Voor het komend seizoen wil hij er in ieder geval voor zorgen dat er geen play-outs gespeeld hoeven te worden. Michel introduceerde een nieuw woord binnen het team: schwung! "We gaan schwung combineren met hard werken om mooi hockey te laten zien”.


De avond werd afgesloten met een gezellige borrel.
 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda