Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column voorzitter: 'Genieten'
Dat trainingen niet doorgaan omdat de velden bevroren zijn, dat kan iedereen zich voorstellen. Maar dat je niet naar de club gaat omdat het met een temperatuur van rond de 30 graden te warm is om op het kunstgras rond te lopen, laat staan te rennen, dát is denk ik nog nooit voorgekomen. 
Wat een heerlijke nazomer maken we mee. Laten we er volop van genieten en de trainingen maar even op het strand of in het zwembad doen. Let op de weerberichten en op de site over afgelastingen.


Schwung

Genieten was het afgelopen zondag ook op het Kopje. H1 speelde zijn eerste thuiswedstrijd in de nieuwe samenstelling en met de nieuwe begeleiding. De eerste helft was het allemaal nog wat nerveus en voorzichtig, maar in de tweede helft zagen we Bloemendaal zoals we het graag zien. Veel aanvallen, veel kansen en prachtige goals. De ‘schwung’ zat er in! Genieten, opluchting, vertrouwen en blijdschap, alle emoties kwamen rondom het veld naar boven. Het was weer lekker druk en Mathieu kon met z’n mannen en vrijwilligers flink aan de bak.

Hij was al vroeg op de club want de ouders van Emanuel Stockbroekx hadden een lunch gereserveerd in het clubhuis. Met meer dan dertig supporters waren ze in een bus naar Bloemendaal afgereisd om het debuut van Emanuel mee te maken. Tot laat in de zondag waren ze op de club.


Thomas Boerma terug

Eerder op zondag speelde H2 tegen Victoria. Ook dit team is sterker geworden. Thomas Boerma speelt weer bij Bloemendaal. Dat betekent dat er nog meer drive, nog meer power en nog meer fanatisme in het team is gekomen. De uitslag was net als bij H1 3-2. De eerste punten zijn binnen en ik schat in dat er nog vele zullen volgen. Verliezen komt niet in het vocabulaire van Thomas voor. Bij de rest van het team ook niet. Als u op zondag tijd over heeft en leuk hockey wil zien, ga dan naar een wedstrijd van H2.


Alleen nog even verdedigen

Dat geldt eigenlijk ook voor D2. Ook zij hebben weer een goed team met veel vriendinnen die al jaren met elkaar spelen. Het plezier spat er vanaf, de acties zijn verrassend en de goals prachtig. Ook tegen Amsterdam werden een paar mooie goals gemaakt. Als de dames dan ook even aan verdedigen denken gaan ze de volgende wedstrijden zeker winnen. Nu bleef het bij 3-3.


Onderlinge strijd

De zondag was niet alleen vanwege H1 en het prachtige weer gezellig, maar ook omdat er veel veteranenteams tegen elkaar speelden. Ik heb dit keer de lokale helden niet in hun teams tegen de andere lokale helden zien spelen maar ik hoorde dat het allemaal goed was gegaan en dat er geen behoefte is om de beelden van veld 2 en veld 1 nog eens terug te zien. HE won van HB, HC en HD deelden de punten. HA moest uit naar Schaerweijde waar ze helaas met 3-1 verloren. Misschien tijd voor een extra bootcamp?


Bootcamp ook voor ouders

De bootcamp voor senioren en veteranen is een groot succes. Er doen heel veel leden aan mee en het is een prima extra training zonder bal en stick om fit te worden en te blijven. Niet alleen goed voor lijf en leden maar ook gewoon gezellig. Het wordt goed gegeven door Pien van Dames 1. Geef je op, doe mee en wordt fit. Het is ook voor ouders…….


Jeugd

Zaterdag was er een vol competitieprogramma. De topjeugd speelde en deed dat goed. JA1, B1, C1 en D1 wonnen hun wedstrijden. Bij de meisjes wonnen A1, B1 en C1 en speelde D1 gelijk tegen Pinoké. Komende zaterdag wordt het ongetwijfeld een volle zaterdag met veel plezier en leuk hockey. 

Tot langs de lijn.

Hendrik Goeman Borgesius

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda