Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter:'Samen de boel draaien'

Gisteren is het bestuur bijgepraat over ‘het fluiten op Bloemendaal’. En dan gaat het niet over de vogeltjes in de bossen rondom velden 3 en 4, maar over de scheidsrechters die al die wedstrijden op zaterdag en zondag in goede banen leiden met een fluit in de hand en zo af en toe in hun mond. Zonder scheidsrechters geen wedstrijden, geen teams, geen trainingen en geen club.


Fluiten is leuk

Zonder bardiensten geen cappuccino, geen broodje kroket en geen limonade na de wedstrijd. Zonder rijouders geen uitwedstrijden, geen competitie en dus geen hockey. Het is u wel duidelijk, als we niet allemaal ons steentje bijdragen loopt er niets meer op de club, tenzij we er een commercieel bedrijf van maken met dienstverleners in vaste dienst en wij als klanten. Dat u dan de portemonnee kan trekken is één ding, dat de club dan geen club meer is, is het andere.

Bloemendaal is een club waar we al meerdere generaties lang met elkaar de boel draaien en organiseren. En dat we doen we al heel lang heel goed. Zo goed zelfs dat heel veel mensen er graag bij zouden willen horen. Die zeggen ook aan het begin dat ze graag meehelpen en dat dat juist een van de leuke dingen van de club is. Makkelijker gezegd dan gedaan…… Ook de arbitragecommissie ondervindt dat tussen wens en daad nog wel een gaatje ligt. Het valt niet mee iedereen te mobiliseren om mee te helpen bij het leiden van de wedstrijden. Dus komt het neer op een paar mensen per team. Dat kan niet! Hoe los je dat op?; Daar komt de arbitrage commissie op korte termijn mee. De zegen van het bestuur hebben ze. Fluiten is leuk, je leert de wedstrijd nog beter begrijpen waardoor je nog meer plezier langs de lijn en in het veld hebt.

Flink gescoord

Zaterdag was er op het veld even verwarring. MA1 speelde tegen HIC en nam een stafcorner. De bal leek naast het doel te gaan maar via de voet van de tegenstander ging hij er toch in. Wel of geen doelpunt? De scheidsrechters keurden hem goed en dat is ook terecht. Zo moeilijk is dat fluiten toch ook weer niet.

Op zondag werd er in Amsterdam tegen Pinoké flink gescoord. Het werd 6-1 voor H1. Als de wedstrijd nog iets langer geduurd had, waren het misschien wel dubbele cijfers geworden. Het liep in de tweede helft weer heel lekker. Heel veel kansen. Florian Fuchs speelt alsof hij nooit ergens anders gespeeld heeft en trekt iedereen mee. Thierry en Daniel maken de ene na de andere actie, Roel schiet alle kanten op, Rogier kan zijn backhand weer eens gebruiken, Blake Govers maakte zijn eerste strafcorner, Jasper verdedigt en valt aan alsof hij nog in de A1 speelt, Jort en Yannick spelen de verdediging uit elkaar en Tim, Wouter, Mats, Glenn en Beale zijn de vaste krachten. Jaap deed ook mee en gaf een prachtige voorzet. Op de rand van de cirkel tikte hij de bal met zijn stick iets omhoog waarna hij hem met een flinke trap richting de voorhoede speelde. Een scoop, zo mooi zie je ze zelden.

Dames 1 zette de toon

De dames bleven helaas tegen Hurley zonder punten. Dat zag er lange tijd anders uit. In de tweede helft was het toch Bloemendaal wat de toon zette. Tot tien minuten voor tijd. Binnen een paar minuten zorgden twee corners van Hurley ervoor dat de drie punten met Hurley coach Jorge meegingen. Dat is jammer. Zondag Den Bosch thuis. Altijd lastig zullen we maar zeggen. Kom ze wel aanmoedigen want dat doet de dames goed en bovendien is het een leuk team waar je met plezier naar kijkt.

Dankzij het klussenteam

Zaterdag ook weer een rondje gemaakt over velden. Dat is de moeite waard. Veld 3 en 4 liggen er prachtig bij met graspaden langs het veld. Dat alles is het werk van de mannen die op maandagochtend altijd met elkaar het hele terrein weer opruimen en allerlei klussen doen. Onzichtbaar voor al die leden die op zaterdagochtend met een koffie genieten van het hockey. Zonder de inspanningen van de ‘klussers’ zou de accommodatie er niet zo verzorgd uit zien. Ook hier geldt weer dat als je met elkaar de schouders er onderzet en iedereen iets doet, we heel veel kunnen bereiken. 

Als we allemaal meedoen met wat dan ook, blijft de club nog jaren lang een club.

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda