Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter: ‘Dames 1 in het nieuws en de ALV'

De NOS voor de Damus

Het was zondag een historische dag. Nog nooit was de NOS naar Bloemendaal gekomen om verslag te doen van de wedstrijd van Dames 1. Afgelopen zondag was het zover. Philip Kooke met zijn crew van technici en camera mensen streek op het Kopje neer om een verslag te maken van de wedstrijd tegen Den Bosch. Een prachtig verslag is het geworden met leuke interviews en positief commentaar van Philip. Over de wedstrijd is nauwelijks gesproken (de einduitslag was 0-4) en de tegenstander is nauwelijks in beeld geweest. Het was pure Bloemendaal promotie, zoals we dat zo graag zien. Kate, Helen en Teun vertelden enthousiast over het team, over hun rol in het team en over de club. Als Bloemendalers worden we hier heel blij van. Vrijdagavond spelen de dames op HDM en zondag thuis tegen SCHC, waar de Engelse keepster Maddie Hinch het doel verdedigt.


De Heren

De Heren speelden na de Dames tegen Hurley. Van die wedstrijd waren radionieuwsflitsen te horen in ‘langs de lijn’. Vanaf het balkon deed Philip verslag van de wedstrijd. Het was een leuke wedstrijd die met 4-2 gewonnen werd. Daarmee deden de mannen zichzelf tekort, zo vonden ze zelf. Maar als je dan weet dat Florian, Emanuel, Daniel en Blake zondag op het veld stonden, maar midden in de week ziek waren, is dat toch wel een excuusje. Komende zondag uit tegen Tilburg, met hopelijk een topfitte ploeg. Ik hoop ook dat Roel er dan weer bij is. Hij kwam heel hard in botsing met Stijn Jolie, ook niet de kleinste, en was even van de wereld. Dat was behoorlijk schrikken. Met een opgezwollen hoofd, een paar losse tanden en heel duizelig kwam Roel van het veld. Stijn is door zijn moeder Karin naar het ziekenhuis gebracht waar zeven hechtingen in zijn wenkbrauw zijn aangebracht. Dat Stijn een echte Jolie is die niet snel uit het veld te slaan is, bleek maandagochtend toen hij gewoon weer naar zijn werk ging.


De day after: opruimen

Maandagochtend is er ook veel werk op de club. Zeker als het een druk weekend geweest is. Alle plastic bekers, bitterbalschalen, lege pitchers en wijnflessen moeten dan weer opgeruimd worden. Ze liggen overal: onder de tribune, op het gras en rondom het terras. Een team van vrijwilligers is er elke maandag druk mee om dit op te ruimen. Laten we hen helpen door alle troep zelf in de vele plastic afvalbakken te deponeren. Een speciaal verzoek is om sigaretten peuken in de bakken te gooien. Die zijn namelijk het moeilijkst op te ruimen. Bij deze alvast heel veel dank namens ‘de opruimers’.


Spannende zaterdagen

Het worden nog een paar spannende zaterdagen voor veel jeugdteams. Allemaal willen we in de hoogste competitie spelen en daarvoor moet je nu goed presteren. Dat gaat tot nu toe heel goed. Alle trainers en teams weten wat er op het spel staat en doen vreselijk hun best. Je kan een keer geluk of pech hebben. Het blijft sport en een heel klein dingetje kan soms een groot verschil maken.


ALV

Vandaag is de Algemene Ledenvergadering waar het bestuur verslag doet van het afgelopen seizoen, waar weer een aantal leden die zich zeer voor de club hebben ingezet, worden bedankt, waar het jeugdbestuur zich voorstelt en waar de penningmeester de cijfers uit het verleden en voor de toekomst bespreekt. Altijd een mooi moment om even stil te staan bij wat er het afgelopen seizoen allemaal is gebeurd en na te denken over de toekomst. De club draait goed. Iedereen doet daar aan mee. De een wat meer dan de ander, maar overall is Bloemendaal, wat de inzet van de leden betreft, niet veranderd. Laten we dat vooral zo houden. Dan kunnen we nog vaak van die leuke en positieve verslagen op de televisie zien.


Hendrik Goeman Borgesius

 

 

 

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda