Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter:'Thuiskomen met een Big Smile'

Wat geeft het een plezier als je onze mannen een topwedstrijd ziet spelen. Afgelopen zondag was het op de Roggenwoning genieten. Vanaf het begin ging het goed. Allemaal waren ze gretig, geconcentreerd en vol zelfvertrouwen. Het resultaat was er naar. De ruime 0-4 overwinning op HGC was dik verdiend.
Wat een verschil met een week eerder in Tilburg. Daar was het rommelig en ging het net goed. Heeft dat te maken met de tegenstander? Of is het toch iets mentaals? In een week leer je niet beter hockeyen. Niet als individu, misschien wel als team. Zondag stond er een team en werden elkaars sterke punten optimaal gebruikt. Het was dus genieten. Iedereen die erbij was moet met een big smile thuis gekomen zijn.

Doorstroom

Ook Sam Martens zal deze wedstrijd niet snel vergeten. Het was zijn debuut in de hoofdklasse! De eerste minuten heeft hij gemaakt en dat smaakt, denk ik, naar veel meer. Een mooi moment waar hij en de club heel trots op kunnen zijn. Vorig jaar maakten Jasper en Yannick hun debuut, het jaar ervoor Jord. Daarmee hebben we weer een mooi groepje Bloemendaaltalenten dat vanuit de A1 of H2 doorstroomt naar de top. Daar trainen en spelen ze nu met wereldtoppers. Hoe leuk en leerzaam is dat.

Dat doorstromen gaat gemakkelijker wanneer je in de jeugd ook op het hoogste niveau hebt gespeeld. Dat hoogste niveau is voor de A- en B-jeugd de landelijke competitie en voor de C-jeugd de IDC-1, waarvoor je ook door het hele land rijdt.

De stand na dit weekend wat de topteams betreft is dat JA1, JB1, MB1 landelijk gaan en MA1 daarvoor nog een beslissingswedstrijd moet spelen. JC1 gaat naar IDC-1 en MC1 moet ook nog een beslissingswedstrijd spelen. Bij de D jeugd spelen de eerste teams in de hoogste klasse.

Niet alleen de eerste teams doen het goed. MA2, JA2 en JB2 zijn allemaal eerste geworden in hun poule en MC2 en JC2 tweede. Dat alles geeft vertrouwen voor de toekomst. Een groot compliment voor de trainers en coaches. Natuurlijk duimen we voor een goede afloop voor MA1 en MC1. Volgende week weten we het. Veel succes!


Omgekeerde dubbel

Wat u ook moet weten is dat, in verband met de televisie uitzending van H1 tegen Oranje-Rood aanstaande zondag, de heren eerst spelen en de dames daarna. Om 12:30 uur beginnen de mannen en om 14:45 uur de dames. Dat is op 30 oktober ook het geval. Weer vanwege de televisie. Ziggo zendt de wedstrijden in z’n geheel uit. Dat krijg je als je leuk hockey speelt, dan wil iedereen daarvan meegenieten. En terecht.

Nat of droog

Het was wat kunstgrasvelden betreft een raar weekje. Het bestuur kondigt aan dat we op veld 3 of 4 de zandmat willen vervangen door een watermat en prompt begeeft de waterleiding op de velden 1 en 2 het. Gevolg was dat er even geen water was om het veld te besproeien en dat maakt het veld stroever waardoor je een blessure zou kunnen oplopen. Voor de zekerheid is een aantal trainingen afgelast. Dit keer hebben we geen beroep gedaan op de jeugdbrandweer. Zij hebben ons vorig seizoen op een zondagochtend echt uit de brand geholpen door met een pompwagen en een viertal brandslangen veld 1 nat te spuiten. Daardoor kon de toen geplande H1 wedstrijd door gaan. Het zijn incidenten die je liever niet hebt. Op zich is de accommodatie in orde en ligt het er allemaal prachtig bij. Bij ons gelukkig geen velden met ingestrooide rubberen korrels van autobanden. 

Goed bezig

H2 en D2 wonnen hun wedstrijden en de dames blijven bovenaan staan. Het resultaat van HVA moet ik ook even noemen, want die mannen doen op de training hun uiterste best om elke zondag weer top te presteren. Niets is hen te veel. Bootcamp, strandloop en pittige partijtjes; als er op zondag maar gewonnen wordt. In en tegen Laren ging dat weer heel goed. Het werd een mooie 2-4 overwinning. Op Laren was het vast gezellig. D45+, een nieuwe competitie, speelde daar en won met 0-1. DVA had er ook zin in. Het werd op Bloemendaal tegen Bennebroek 7-0 en daarmee staan ze na Roomburg op de tweede plek. Op naar de promotie!

De dames van Teun en André spelen zondag tegen Kampong. Als ze de hele wedstrijd zo spelen als de laatste twintig minuten tegen Amsterdam, dan kan dat nog wel eens een hele aardige wedstrijd worden. We moeten toch een keer van de laatste plaats af. Dat gaat ook gebeuren. Hoe eerder hoe liever. Kom zondag op tijd naar de club en blijf na de wedstrijd van de heren ook die van de dames kijken.

Tot langs de lijn.

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda