Sponsor voucher | login | muspas opladen | volg ons: 
 
Column Voorzitter: 'Het kon minder.'

Zaterdag een leuke wedstrijd gezien op Athena. Daar achter het voormalige Ajaxstadion was ik al een tijd niet geweest. Op een mooi complex met vijf velden, een parkeerplaats en een nieuw clubhuis spelen en trainen een 1800 leden. In acht jaar tijd van 0 naar 1800 leden toont aan dat het een leuke club is.

Spelen voor landelijk

Nu was ik daar niet om een wedstrijd tegen Athena te zien, of om in het clubhuis zelfgebakken taart te eten, maar om ons MA1 te zien spelen tegen Hurley MA1. Een beslissingswedstrijd op neutraal terrein met als inzet een plek in de hoogste landelijke competitie. Altijd spannend, in feite een finale. En dat al zo vroeg in het seizoen.

Ik zei het al, het was genieten. En dat vond ik niet alleen. Er waren meer Bloemendalers en natuurlijk ouders. Erik van der Vegt was er ook. Als CS+ scheidsrechter en ‘clubscheidsrechter indeler’ keek hij anders naar de wedstrijd. Hij had er zelfs een klein belang bij dat de meisjes zouden winnen. In de landelijke competitie worden de wedstrijden gefloten door bondsscheidsrechters en die hoeft Erik niet te regelen. Dat scheelt weer. Ook Jeroen Bovelander liep te ijsberen. Tot drie minuten voor tijd was hij nog steeds niet zeker van een goede afloop. Ik voelde met hem mee, je weet het maar nooit, er kan van alles gebeuren en het is pas afgelopen als de scheidsrechter fluit. Dat is het leuke en soms ook minder leuke van sport.

Echt goed

Dit keer was het leuk. MA1 speelde echt goed. Als ìk al kon zien dat het positiespel goed was, de passing nauwkeurig, het voor de man komen standaard, iedereen haar tackle-back liep en dat alles met een superinzet en -conditie, dan hebben ze echt goed gespeeld.

Wanneer de afronding iets gerichter was geweest hadden de meisjes met dubbele cijfers gewonnen. Het bleef nu bij 2-0, beide doelpunten gescoord uit een strafcorner. Landelijk spelen betekent dat je je gaat meten met de beste zestien teams van Nederland. En daar word je alleen maar beter van. MA1 maakt het setje compleet, zodat we met de A en de B jeugd landelijk spelen. Dat doen ook Den Bosch, HDM, Oranje-Rood, Push en SCHC.

Amsterdam, Groningen, Kampong, Nijmegen, Pinoké, en Rotterdam hebben ieder drie van de vier teams in de hoogste competitie. Welke conclusies u eruit kunt trekken laat ik aan u. ‘Het kon minder’ zouden ze in Groningen zeggen.

Drie keer in tien minuten

Dat kun je ook zeggen over de wedstrijd van H1 tegen Oranje-Rood. Op een zonnig en zelfs warm Kopje was het genieten. Het was wel wat vroeger dan normaal, maar dat blijkt ook weer goed te zijn voor de baromzet. Een volle bak was het en allemaal hebben we gezien hoe Florian Fuchs weer de eerste goal maakte en later in de wedstrijd een assist gaf waaruit Thierry Brinkman kon scoren. Het ging niet allemaal zoals Michel het in zijn hoofd heeft, maar het resultaat was prachtig. In de laatste tien minuten maakten we drie doelpunten, waarvan Roel Bovendeert op aangeven van Rogier de laatste erin gleed. Een 4-1 overwinning op Oranje-Rood is niet vaak voorgekomen de laatste paar jaar. Ook het feit dat we nu zes wedstrijden op rij gewonnen hebben is van voor mijn tijd. Zondag voor de eerste keer in 122 jaar uit naar Almere, waar de mannen ongetwijfeld bij de familie Jolie langs gaan.

Na de mannen speelden de dames die bij de rust met 1-0 voor stonden en in de tweede helft nog twee keer scoorden. Jammer genoeg scoorde Kampong in de tweede helft vijf keer en daarmee namen ze de punten mee naar Utrecht. De dames moeten nog even geduld hebben met de punten. Aan de inzet ligt het in ieder geval niet. Zondag uit tegen Laren, die dit jaar alleen MA1 en JB1 in de landelijke competitie hebben spelen.

Het gaat de goede kant op

U bent natuurlijk ook benieuwd naar de resultaten van HVA en DVA. Die kunt u in de  Bloemendaal-app gemakkelijk vinden en dan leest u dat HVA met 3-1 van Gooische won en daarmee naar de vierde plek stijgt en dat DVA in de derby tegen HBS de sterkste was en won met 3-2. Daarmee naderen ze koploper Roomburg op 1 punt. Dat gaat allemaal de goede kant op.
HVB en D45A wonnen ook van Gooische, D2 speelde gelijk op Crayenhout en H2 verloor in en van Amsterdam H2.

We zijn weer helemaal bij en kunnen rustig verder gaan met eikeltjes zoeken, poppen van kastanjes maken en bladeren blazen. Het is echt herfst.

Hendrik Goeman Borgesius

 
 
Share

terug naar vorige scherm
HCBloemendaal TV
Inschrijven nieuwsbrief
 
Agenda